Blærekreft kirurgi: Turbt og mer

Vesic Cancer Surgery

Blærekreft krever nesten alltid en slags kirurgi.

Når du bestemmer hvilken type operasjon som er bedre for deg, er det viktig å vurdere i hvilken grad kreft har spredt seg. Noen typer operasjoner er nyttige for blærekreft hjemmefra, mens de mest avanserte svulster krever forskjellige prosedyrer.

Din kirurg vil jobbe med deg for å velge de beste alternativene basert på din generelle helse og dine personlige preferanser.

Typer av kirurgi

Kirurgiske Vesica Cancer Options inkluderer:

Blære TransureTral Tumor Reseksjon (Turbt)

Denne intervensjonen har to formål. Det kan brukes til å bekrefte diagnosen av blærekreft og for å se om det muskulære laget av blæreveggen er blitt krenket.

Videre er det brukt til å behandle blærekreft i begynnelsen, når kreft ikke har vokst utenfor blærenes indre lag.

Turbt utføres under generell eller regional anestesi, men krever ikke A’abdominal gravering. Kirurgen får tilgang til blæren gjennom urinrøret med et verktøy som heter cystoskop.

En trådring er ført gjennom cystoskopet og blæren. Syklusen brukes til å fjerne unormalt stoff eller svulster. Prøvene kan da sendes til en patolog for eksamen. Ved hjelp av en elektrisk strøm eller en høy energi laser, blir de resterende kreftcellene brent og ødelagt.

De fleste kan gå hjem på dagen for innblandingen eller neste dag. Bivirkningene av turbo kan inkludere blod i urin eller smerte under vannlating. Disse symptomene varer vanligvis noen få dager. Du bør kunne gå tilbake til ditt normale program i to uker.

Blærekreft har en tendens til å gå tilbake til A & # 8217 en annen del av blæren. Prosedyren kan gjentas hver gang det er nødvendig. Bivirkningene av gjentatt turtlery kan inkludere blære arr, noe som kan forårsake problemer i kontrollen av vannlating.

Hvis du har ikke-invasiv gjentakende og sakte veksttumorer, kan legen din velge å brenne dem i stedet for å fjerne dem med kirurgi. Det er en enklere prosedyre og kan forhindre overdreven arr.

Delvis cystektomi (segmental cystektomi)

Hvis Turbt ikke er en «8217, fordi kreften invadert blæren, kan du utføre en delvis cystektomi. Denne prosedyren fjerner delen av blæren som har kreftceller. Det er ikke en «8217; alternativ hvis tapet av den delen av blæren forstyrrer blærenes funksjon eller hvis kreft er funnet i flere områder av blæren.

Kirurgen kan også fjerne de nærliggende lymfeknuter for å avgjøre om kreften sprer seg. Fordelen med delvis cystektomi er som lar deg holde blæren.

Fordi blæren din blir mindre, vil du ikke kunne holde tilbake så mye. Dette betyr hyppigere turer på badet.

Radikal cystektomi og rekonstruktiv kirurgi

Hvis kreften invadert blæren veggen eller du har svulster i flere posisjoner alle’interiør i blæren, kan du trenge en radikal cystektomi. Det er en prosedyre for å fjerne blæren og de nærliggende lymfeknuter. Siden det er muligheten for at kreft har spredt seg, fjernes også andre organer.

Hos kvinner betyr dette ofte å fjerne:

 • eggstokken
 • Fallopian rør
 • livmor
 • cervix
 • del av skjeden

Hos menn kan det bety fjerning av prostata og seminal vesikler.

Prosedyren utføres under generell anestesi og inkluderer A’abdominal snitt. Kan også utføres for laparoskopisk gate ved hjelp av robotiske instrumenter.

Når blæren og de andre organene fjernet, vil kirurgen skape en ny måte å urinere på. Det er noen måter å gjøre det på:

 • Inkontinentavvik: Et stykke tarmene kan brukes til å lage et rør som går direkte fra ureriet til en pose ut av # 8217; Abdomen (Urosthomy Bag).
 • Kontinentavvik: Et tykktykk er brukt til å lage en pose, som er koblet til A’åpning i huden på # 8217; Abdomen. Ved hjelp av et kateter, vil du tømme posen flere ganger om dagen. Det er ikke nødvendig å ha en pose ut av kroppen.
 • Neoboblærer: I denne prosedyren skaper kirurgen en ny blære fra # 8217; tarmene. Neovescica er festet til urinrøret, slik at du kan urinere. Noen få måneder kan være nødvendig for å være helt funksjonelt og av og til kan du trenge et kateter eller inkontinens om natten.

Du må kanskje være på sykehuset opp til en uke etter intervensjonen. De vil være nødvendige i flere uker før du kan gjenoppta noen normale aktiviteter.

Dette er viktige kirurgiske prosedyrer og involverer risiko for komplikasjoner eller bivirkninger, inkludert:

 • smerte
 • infeksjon
 • Blod blødning eller klipper
 • Nærliggende organiske organer
 • urin tap eller blokkert urinstrøm
 • Seksuelle problemer

Etter denne operasjonen er menn fortsatt i stand til å nå’orgasme, men de kan ikke ejakulere. Noen vil ha erektil dysfunksjon.

Kvinner vil oppleve infertilitet og tidlig overgangsalder. Måneder med helbredelse kan være nødvendig før du kan et seksuelt forhold uten smerte.

I tilfeller der kreft er svært avansert og blæren ikke kan fjernes, kan kirurgi brukes til å avlede urinen og lindre urinobstruksjonen.

Hvordan gjenopprettingen vil være?

Helsesektoren din vil oppfordre deg til å sitte og gå straks etter intervensjonen. Du vil nok også motta smertestillende midler eller antibiotika under sykehusopphold og for en stund & # 8216; tid etter retur hjem.

Følg legenes anbefalinger og opprettholde oppfølgingsavtaler. Kontakt legen din hvis du har:

 • Smerte eller hevelse ben
 • Plutselig brystsmerter
 • pust
 • Hevelse og økende rødhet i graveringsstedet
 • feber
 • kvalme eller oppkast
 • Mørk eller stinkende urin eller reduksjon i urinproduksjonen

Du kan ha rør eller drenerer ut av kroppen din i flere uker mens du helbreder. Legen vil fjerne dem på riktig tidspunkt.

Ytterligere behandling

Du kan trenge en ekstra behandling etter operasjonen, inkludert:

 • Immunoterapi: De er behandlinger som hjelper immunforsvaret til å ødelegge tumorceller. For blærekreft i tidlig stadium etter Turbt, settes noen ganger narkotika inn i blæren gjennom et kateter Dell’urinrør. Bivirkninger inkluderer influensalignende symptomer.
 • Kjemoterapi: Denne systemiske behandlingen dreper tumorceller hvor de er i kroppen. Legemidlene administreres vanligvis intravenøst, men kan også administreres gjennom kateteret direkte i blæren. Bivirkninger kan omfatte kvalme, tap av appetitt og tretthet.
 • Radioterapi: Høy energi bjelker brukes til å drepe kreftceller. Bivirkninger inkluderer hudirritasjon og tretthet.

Disse behandlingene kan brukes alene eller i kombinasjon.

Outlook

Mye avhenger av scenen av diagnosen og graden av svulst. Selv din generelle helse, L’alder og ditt svar på behandling har en rolle. Ved å bruke denne informasjonen, vil legen din kunne gi deg en’ide om hva du kan forvente.

Generelt flyr folk med lavverdig blære svulster veldig bra. Kreft sprer sjelden til blæren veggen eller utover. Høykvalitets tumorer har en tendens til å spre seg raskere og gjenopprette etter behandling.

Fordi det ikke er sjeldent at Blærekreft Recursivi, er det nødvendig å fortsette å regelmessig konsultere legen. Du kan trenge andre behandlinger i flere måneder etter intervensjonen.

Hvis du har en radikal cystektomi, vil det være en periode med tilpasning. Du kan få mer informasjon og støtte fra disse organisasjonene:

Forbered deg på kirurgi

Det er en god ide å ta med deg noen med deg når du besøker legen din før og det er enda bedre hvis du samtykker i å ta notater for deg.

 • Notater dine spørsmål på forhånd, slik at du ikke glemmer dem.
 • Få også ditt postoperative besøk til kalenderen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å programmere den etter intervensjonen.
 • Informer legen din om enhver annen helsetilstand. Viser eventuelle stoffer eller motskudd eller til resept du tar.

Helsesektoren din gir deg detaljerte instruksjoner om hvordan du forbereder deg på kirurgi, inkludert intestinal forberedelse.

Spør legen din når du kan forvente patologiske resultater etter operasjonen og hva andre behandlinger kan være nødvendig.

Pass på at du har komfortable og brede klær å ha på seg i noen uker etter intervensjonen.

Gjenoppretting kan ta litt tid, så organisere noen som hjelper deg med daglige oppgaver og provisjoner i de følgende ukene på & # 8217;.