Hva betyr egentlig å være "utløst"

Del på Pinterest

På et tidspunkt de siste årene har du sannsynligvis sett setningen & # 8220; aktiveringsmelding & # 8221; eller # 8217; forkortelse & # 8220; TW & # 8221; Online, eller har hørt noen si at jeg var «8220; aktivert & # 8221; fra noe.

Utløsere er alt som kan indusere en person til å huske en traumatisk opplevelse han hadde. For eksempel kan grafiske bilder av vold være en utløserfaktor for noen mennesker.

Enda mindre åpenbare ting, inkludert sanger, lukter eller til og med farger, kan utløste faktorer, avhengig av og # 8217; noen erfaring.

En utløseren varsel er rett og slett en måte å la folk få vite at innholdet de skal forbruke kunne inneholde utløsere. Dette gir folk muligheten til å unngå det innholdet, hvis de ønsker det.

Utløserne er ikke noe nytt, men deres konsept begynte å virke mer og mer i tilfeldige samtaler og mainstream media, noe som fører til forvirring og debatt om temaet. Emnet.

Det er en’veldig ekte opplevelse

Når det gjelder mental helse, refererer en utløser til noe som påvirker din følelsesmessige tilstand, ofte betydelig, noe som forårsaker ekstrem overveldelse eller angst.

En utløser påvirker din evne til å bli til stede for øyeblikket. Det kan gi ut spesifikke tenkningsordninger eller påvirke din oppførsel.

Utløsere varierer mye og kan være internt eller eksternt. Setninger, lukt eller spesifikke lyder kan utløses for personer som har opplevd traumatiske hendelser, for eksempel:

 • voldtekt
 • Militær konflikt
 • Fysisk overgrep
 • emosjonelt misbruk
 • Tap av en kjære

Les eller se på noe om en lignende traumatisk hendelse kan også utløse distressing minner eller flashbacks for folk som bor med posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD).

Forstyrrelser fra bruk av stoffer innebærer ofte også utløse faktorer. Mange mennesker finner nyttige for å lære sine utløsende faktorer, slik at de kan gjenkjenne dem og velge å unngå dem eller utarbeide en plan for å håndtere dem.

En del av behandlingen av forhold som posttraumatisk stressforstyrrelse og forstyrrelser for å bruke stoffer innebærer ofte å jobbe på måter å håndtere utløsere på nyttige og produktive måter.

Har ingenting å gjøre med # 8217; å være & # 8220; for sensitiv & # 8221;

I de senere år har folk begynt å inkludere aktiveringsmeldinger for innholdet som omhandler en rekke emner, inkludert:

 • homofobi eller transphobi
 • Voldtekt og andre former for seksuell vold
 • Barnemishandling
 • vold
 • incest
 • mishandling eller død av dyr
 • Rasisme
 • autolesionism
 • selvmord
 • Problemer knyttet til graviditet
 • lidelser
 • Størrelse eller fett shaming

Dette er ikke en uttømmende liste, men beskrivelsene av ovenstående kan bidra til å oppveve minner eller flashback hvis du hadde en traumatisk opplevelse for en av disse tingene.

Du kan også ha sett en aktiveringsmelding før innholdet som refererer eller viser:

 • Politiske synspunkter
 • insekter
 • Kroppsavfall, som oppkast, avføring eller urin
 • nakenhet
 • Medisinske problemer
 • blod
 • Religiøse emner

Ubehag vs. traume

Ikke c’det er tvilsomt at disse argumentene kan være ubehagelige, støtende eller i dårlig smak. Men det er viktig å forstå forskjellen mellom ubehag og traumer.

For mange mennesker vil disse argumentene ikke forårsake tilbakeslag, dissosiasjon eller andre distresserende følelsesmessige opplevelser.

L’Mer tilfeldig bruk av aktiveringsvarsler kommer vanligvis fra en god beliggenhet, men noen ganger kan det få en utilsiktet negativ innvirkning på folk som står overfor traumer.

For eksempel brakte han noen mennesker til å tro at folk som trenger aktiveringsmeldinger, er overdrevet følsomme, skjøre eller ute av stand til å takle # 8217; angst. Folk kan også si at de har blitt aktivert uten en ekte forståelse av hva som er aktivert.

Folk kan ha en rekke utløsere

Noen utløsere er vanlige. For eksempel kan lese voldtektsbeskrivelser utløse flashback eller angst for mange voldtektsoverlevende. Men utløsere varierer også fra person til person.

Her er en titt på hvordan utløsere kan påvirke forskjellige mennesker.

Tapet av en kjære

På festen for den tiende bursdagen til noen, umiddelbart etter å ha snu en bursdagssling og kutte en trelags sjokoladekake, hørte de bremsstrinnen, en tud og deretter etter en kort pause, et skrik. De hadde gaffelen i midten i munnen min, så de kunne lukte og nyte kakenes søthet.

Deretter går foreldrene sine ut for å se hva som skjedde. Når de ikke faller umiddelbart, kommer personen ut og hører moren skrik. Så ser de den krøllete brorsykkelen på plenen. Som svar på sjokk, oppkast kaken de bare spist.

Rask frem til 10 år senere. Denne personen kunne finne ut at bursdagsfest, spesielt med barn, forårsaker sin angst. Når de sniffer eller smaker sjokoladekake, kan de føle dekkene eller bli brakt til å kaste opp på engen.

Militær kamp

En soldat var rom på # 8217; i utlandet og ventet i en rolig gate utenfor et hus som syntes var tomt. En søppelbil brukt lansering, nær nok til å føle lukten av nedbrytning og avfallsmat.

Støyen fra lastebilen forsvant, men da hørte de forskjellige deafening ribbbe. Før de kunne få våpenet, mistet de hele enheten over to påfølgende eksplosjoner.

Nå, hver gang de føler eller snuse en søppelbil (eller noe som høres ut som slikt), blir de nervøse og tar en pistol som ikke er C & # 8217;.

Misbruk av stoffer

Noen gjemte alkohol i en gammel treboks. Hver gang de åpnet boksen, kom cedar lukten ut. De hadde satt på et favorittalbum og satt i sengen, drikking.

De vet hvor albumet vil begynne å føle effekten av alkoholen. Til slutt utvikler de en toleranse ALL’alkohol og lytte til hele albumet uten å høre noen av effektene. Dette gjør dem til å føle seg håpløse.

År senere, hver gang de ser en gammel treboks eller lukt av sedertre, krever de noe å drikke og føle brenningen av # 8217; alkohol i bunnen av halsen. Og # 8217; albumet minner dem hvordan de følte på det tidspunktet.

Når de hører en sang fra # 8217; album i offentligheten må de ta et minutt for å minne seg på at de ikke lenger er på det stedet.

De kan være vanskelig å kommunisere til andre

Hvis du har et traumer og du har trigger, kan debatten om utløsere og Warnings Warnings-advarslene være ubehagelig.

Kanskje du har hatt en refinisjon når du prøvde å fortelle noen du føler deg utløst. Eller kanskje du er ubehagelig å snakke med noen av dine utløsere, fordi de pleier å ha en instinktiv reaksjon på noen omtale av emnet.

Hvis noen ofte reiser deg utløser emner, kan disse forslagene hjelpe deg med å møte emnet på en produktiv måte:

 • Uttrykk dine følelser på den mest spesifikke måten. & # 8220; Når du sa x, fikk det meg til å føle meg engstelig og redd på grunn av historien min.& # 8221;
 • Etablere en grense. & # 8220; det er vanskelig for meg å snakke om x. Hvis det kommer ut under en samtale, må jeg forlate rommet.& # 8221;
 • Be om en advarsel. & # 8220; Jeg vet at det er vanskelig å unngå temaet x. Du kan gi meg beskjed på forhånd hvis det kommer ut?& # 8221;

Mens du utforsker disse samtalene, husk at traumer er en kompleks, men veldig ekte opplevelse som påvirker folk på ulike måter.

Traumeren oversetter ikke alltid til utløse faktorer

Ikke alle de som opplever noe potensielt traumatisk, utvikler resterende traumer eller utløse faktorer. Dette faktum bringer noen mennesker til å stille spørsmål til legitimiteten til utløsere generelt.

Traumatiske erfaringer kan påvirke folk på ulike måter. To personer kan ha lignende traumatiske opplevelser, men reagerer på svært forskjellige måter på grunn av en rekke faktorer, for eksempel:

 • Alder under L’traumatisk hendelse
 • Underliggende psykiske helsemessige forhold
 • familie historie
 • Tilgang til et støttenettverk
 • Kulturell eller religiøs tro

Og til slutt, C’er hele debatten om TRIGGER ADVARSEL

Generelt er aktiveringsadvarsler gitt for å forhindre at folk blir traumer til å lide tilbake traumer og manifestere symptomer på mental helse tilsvarende.

Konseptet med å ha en slik advarsel kommer fra Undersøkelser PTSD. Men ikke alle er D’enighet med denne tilnærmingen.

Påvirkning på mennesker uten traumatiske erfaringer

Mens mange eksperter mener at aktiveringsvarsler tillater folk som har hatt et traumer å bestemme om de er klare til å se eller lese noe, tror andre at de er potensielt skadelige for folk som ikke har hatt et traumer.

TIL 2018 Studio På 270 personer uten traumer foreslår at aktiveringsmeldinger gjorde de mest sårbare deltakerne hørt. Mange rapporterte å føle seg mer engstelige når de fikk en advarsel om potensielt forstyrrende innhold før de leser materialet.

Klassisk innvirkning

Noen universitetsprofessorer har lagt merke til at å inkludere aktiveringsmeldinger kan hjelpe deg med å forberede elevene som lever med PTSD og tillate dem å forlate hvis du ikke føler deg klar til å møte en potensiell utløsende faktor i klasserommet.

Lære å håndtere utløsere er en del av behandlingen av post-traumatisk stressforstyrrelse. Men en’klasserommet kan ikke alltid virke som et trygt rom å gjøre det.

Andre lærere har uttrykt bekymringen om at disse aktiveringsmeldingene oppfordrer elevene til å unngå ubehagelige emner eller synspunkter som er viktig å vurdere. Noen har også foreslått at de kan begrense kapasiteten til en student til å åpenbart vurdere vanskelige konsepter.

Hvem har rett?

Debatten om utløsere og utløservarsler er kompleks. Det er ikke noe riktig eller feil svar på hvordan de skal diskuteres og brukes. Både eksperter og befolkningen generelt vil trolig fortsette å diskutere spørsmålet i årene som kommer.

Bunnlinjen

& # 8220; utløste & # 8221; har tatt flere nye betydninger de siste årene, og gir mye forvirring om hva som egentlig betyr. For folk som har lidd et traumer, er utløste, er et veldig ekte og bekymrende fenomen. Og selv om det kanskje ikke er # 8217; noens intensjon, bruk begrepet til å referere til noen som tror er veldig emosjonell eller følsom, øker ikke stigmaet rundt psykisk helse.