Amming: Fordeler, hensyn, prosedyrer, forsyninger

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

L’amming er en naturlig måte å mødre for å gi sine barn all ernæring og mat de trenger for de første månedene av livet. Det kan også hjelpe mødre å gjenopprette raskere fra leveransen.

L’American Academy of Pediatrics (AAP) og L’Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler å amme utelukkende for den første seks måneder av et barns liv.

Deretter tyder begge organisasjonene at barn begynner å spise andre matvarer, for eksempel frukt, grønnsaker og frokostblandinger. De legger til at barn skal opprettholde et visst nivå av ammende.

Imidlertid er ammende beslutningen en personlig sak. Ikke alle kan eller ønsker å amme. Alternativer som hjelper barn til å vokse og blomstre.

Du kan forvente å møte sterke meninger når du bestemmer deg for om du bestemmer deg eller ikke. Dette gjør det viktig å samle informasjonen din, slik at du kan formulere det beste valget for familien din.

Denne oversikten vil forklare fordelene, ulempene, de overvejelsene du må gjøre og mer av amming.

Hva er fordelene med’amming?

L’amming har helsemessige fordeler både kort og lang sikt for mor og barn. For barnet inkluderer disse fordelene:

 • Reduserte infeksjoner. C’er en korrelasjon mellom barn som ammer og har mindre infantile infeksjoner, som for eksempel øre, luftveiene Og mage Infeksjoner og mindre kald.
 • Beste immunitet mot virus og bakterier. Møtermelk inneholder immunoglobulin, eller antistoffer, fra moren. Disse proteinene bidrar til å styrke barnets immunsystem slik at det kan forsvare seg selv.
 • Redusert risiko for plutselig dødsyndrom (SIDS). Amming barna Yes en lavere risiko For SIDS, både i den første måneden og i barnets første år.
 • En sunnere vekt. Barn som ammer kan ha det en lavere hastighet Dell’barndommen fedme sammenlignet med barn matet med kunstig melk.
 • Lavere risiko for diabetes. L’amming reduserer risikoen for et barn for begge TYPE 1 Og Type 2 diabetes.
 • Møte endrede ernæringsmessige behov. Barn krever forskjellige nivåer av næringsstoffer i de ulike fasene i det første året. Tilførselen av melk av en mor vil gjøre det Naturligvis endres det Med barnets behov.

Fordelene med amming er ikke bare for barnet. Selv mødre som ammer kan tegne noen fordeler fra # 8217; amming. Disse fordelene inkluderer:

 • Forbedret utvinning. L’amming utgivelser høyere nivåer av oksytocin. Denne hormonet kanen Bidrar til å forbedre livmor-sammentrekninger. Til og med det Hjelp livmoren Gå tilbake til din graviditetsstørrelse.
 • Miste vekt i graviditet raskere. Chi Latta kan utelukkende gjøre det Miste mer vekt etter fødselen av de som ikke ammer.
 • Redusert risiko for depresjon. Selv mødre kan du redusere Deres risiko for postpartum depresjon ved å amme sine barn.
 • Lavere risiko for noen svulster. Lengre en mor tilbringer amming, den underordnet Deres risiko for brystkreft og eggstokkene.
 • Lavere priser på noen medisinske forhold. Forskning & # 8211; Undersøkelser Det viser at de som ammer i ett eller to år i løpet av livet, også har en lavere risiko fra 10 til 50% av visse forhold, inkludert type 2 diabetes, hjertesykdommer, høyt kolesterol og triglyserider, leddgikt og hypertensjon.

Ting å vurdere før du velger å amme

L’amming presenterer noen ulemper. Husk disse hensynene hvis du prøver å bestemme om amming er riktig for deg og ditt barn.

Disse hensynene inkluderer:

 • Ubehag. Mange føler seg ubehag og smerte i den første uken eller 10 dager etter starten av ammende. Dette er ofte midlertidig, men det kan gjøre de første feeds vanskelig.
 • Fleksibilitet. De nye ammende mødrene er ofte bundet av deres barns kraftprogram. I de første ukene kan barna spise opptil 12 ganger om dagen. Dette kan gjøre jongleringsarbeid vanskelig, gjøre provisjoner og andre aktiviteter.
 • Manglende evne til å måle melk. Med amming er det vanskelig å vite hvor mye melk du produserer og hvor mye barnet spiser. Du må stole på andre faktorer, for eksempel vekten av barnet og våte bleier hver dag, for å finne ut om de spiser nok.
 • Begrenset kosthold og medisiner. Del mye med babyen din hvis amming, inkludert mat, medisiner og alkohol. Minimumsmengder av disse stoffene kan gå gjennom babyens melk. Selv om de fleste er for lite til å være problematisk, må du unngå visse ting hele tiden du ammer.

Hvordan sammenligne amming med kunstig melk?

Formelen er en alternativ nærende brystmelk for de som velger å bruke den eller trenger det av medisinske grunner.

Formel for barn Selges i USA er regulert av mat- og drugadministrasjonen. Selv om formelen ikke helt tilsvarer naturlig morsmelk, har den et rikt utvalg av:

 • Vitaminer
 • mineraler
 • protein
 • fett
 • karbohydrater

Dette er næringen som barnet ditt vil bruke til å vokse og blomstre. Mødre som velger å bruke kunstig melk, kan være stille at deres barn er godt matet.

Kroppen til et barn utfører ikke kunstig melk så fort som morsmelk. Dette kan tillate deg eller en annen omsorgsperson mer tid mellom fôrene.

Imidlertid kan formelen være dyrt. Avhengig av typen og mengden som barnet ditt bruker, kan tilbudet på en måned koste mer enn $ 100.

Hvordan utvikle et ammende forhold til barnet

Før babyen din er Nasca, vil kroppen din begynne å produsere morsmelk. Det forbereder deg på barnets ankomst og næringen du må umiddelbart gi ham.

Din første fôr kan finne sted innen få timer med fødsel. Den første brystmelken kalles kolostrum. Det er en tett, gul og klebrig substans rik på næringsstoffer. Bidrar til å utløse barnets gastrointestinale system for fremtidige feeder.

Noen dager etter fødsel, vil kroppen din begynne å produsere en annen slags morsmelk. Denne melken er også veldig rik på næringsstoffer og vil fullt ut støtte barnet ditt i de første månedene.

L’amming er en bindingsøvelse. Du vil lære barnets sultesignaler og lære å svare på kroppen din.

Åpenbart vil du tilbringe mye tid sammen. Vent på å mate barnet ditt fra 8 til 12 ganger om dagen for de første månedene.

I tillegg til å gi ernæring til barnet ditt, er huden hudkontakt opplevd gjennom amming en fantastisk måte å styrke mors barns bånd.

Hvordan få en god kobling

L’amming er en naturlig prosess. Dette betyr ikke at det er enkelt. I kraft, # 8217; amming er en ferdighet på 8217. Det må læres og praktiseres til det virker normalt for både deg og for barnet.

Begynn med å hvile barnet ditt i en komfortabel posisjon for amming foran deg. Hvis barnet må vri halsen, kan det ikke være bra.

Oppdag et bryst fra bh eller fra skjorten. Forsiktig kjærtegner barnets underleppe med brystvorten. Deres munn vil naturligvis gå bort og deres tunge vil bli cupped og vil falle i munnen.

Plasser barnets munn direkte på brystvorten. Instinktivt vil de lukke og begynne å tegne.

Du vil vite at barnets munn er riktig plassert hvis du ser at leppene hennes kontrakteres mot utsiden og munnen hennes dekker all din brystvorte og det meste av mørkere areola.

I tilfelle ubehag eller smerte, avbryter forsiktig L & # 8217 barn aspirasjon. Skyv den lille fingeren mellom barnets munn og brystvorten. Bunn. Låsen vil åpne. Fjern barnet.

Før du bringer barnet til brystvorten, prøv å få ham til å åpne munnen så mye som mulig. Gjenta trinnene til lukkingen er komfortabel og babyen din ammer med en vanlig og ensartet rytme.

Etablere et godt angrep vil hjelpe barnet til å få tilstrekkelig melk. Smerte og ubehag vil også hindre deg.

Hvis du fortsetter å kjempe for å produsere et sterkt angrep, snakk med barnelege eller konsulent for amming. Jeg er der for å hjelpe deg.

Noen ganger kan det være fysiske problemer som hindrer barnet ditt å amme riktig, inkludert:

 • en tunge
 • Slip
 • Inverterte brystvorter eller retter

Alle disse problemene kan overvinnes, men du kan trenge ytterligere informasjon.

Hvordan håndtere vondt brystvorter

Mange mødre føler smerte og ømhet i de tidlige dagene med ammende. Dette er veldig vanlig. Du kan gjøre noen skritt for å lindre smerter i brystvorten i # 8217; amming til den forsvinner helt:

 • Start amming med den mindre smertefulle brystvorten. L’sterkere aspirasjon kommer når barnet ditt er mer sulten. L’aspirasjon vil svekke når de fyller opp.
 • Ha på seg en mer vedhengende bh. Rett bras kan gni og irritere brystvorten. Søk etter spesielle bras for amming som tilbyr tilstrekkelig støtte og beskyttelse rundt brystvorten.
 • Tørrnippler alle’luft. Før du starter t-skjorten på nytt eller bh etter amming, må du sørge for at brystvortene er helt tørre. L’melk fuktighet på huden kan irritere dem.
 • Sett en varm og fuktig klut på brystvorten. Varme kan bidra til å lindre smerte.
 • Spør om en krem ​​eller en salve. Legen kan foreslå et benkprodukt som kan berolige brennende og ubehag. Flere sikre alternativer er tilgjengelige for amming.

Ønsker å lære mer om ømme brystvorter og # 8217; amming? Les 13 måter å håndtere ømme brystvorter fra # 8217; amming.

Amming og Thrush

Hvis du begynner å prøve en plutselig og intens brystsmerter, kan du ha en «8217; lily av dalen infeksjonen. Dalen er en sopp infeksjon på 8217. Den utvikler seg i varme og fuktige miljøer. Selv barnets munn kan utvikle oral dalen.

Symptomene på A’Lily of the Valley i en mor ammer inkluderer intens og plutselig smerte. Huden rundt brystvorten eller alle «8217; areola kan flake og løsne seg. Brystene kan være ømt for berøring.

Barn med A’Thrush-infeksjon kan utvikle hvite flekker ALLE’Interiør av kinn eller tunge eller på tannkjøttet.

Løs en avtale for å se legen din hvis du mistenker at du eller barnet ditt har utviklet infeksjonen.

Barnet mottar nok melk?

Med amming er det vanskelig å vite hvor presis hvor mye melk mottar barnet ditt hver feed. I stedet for å prøve å måle gram, se etter tegn på andre steder:

 • Barnet ditt gjør mange skitne bleier. Barn som tar nok melk har fra 6 til 8 bleier våt per dag.
 • Ditt barn er smøring. Etter et fall i den første vekten i de tidlige dager etter fødselen, bør barnet ditt begynne å øke vekten. Hvis vekten fortsetter å redusere, kan du ikke produsere nok melk. Snakk med barnets barnelege eller en konsulent for amming hvis barnet ikke smører.
 • Ditt barn viser ikke tegn på sult. Barn som er matet er glade. Hvis barnet ditt viser hyppigere sultesignaler, kan det ikke få nok melk i hver økt.

Her er en rask sammenbrudd av hvor mange bleier som indikerer et godt matet barn:

Dager fra natten av Bagnatatony of Spring Deples1-31-21-244-645-286 + 3 +

Arbeider med en konsulent for amming

En konsulent for amming vil trolig komme for å se deg på sykehuset i de første 24 timene av barnet ditt. Disse helsepersonellene er opplært for å hjelpe mødre å lære å amme.

De vil observere deg under amming, og tilbyr instruksjoner og rettelser. De kan hjelpe deg å forstå hvordan en god lås føles. De kan også svare på eventuelle spørsmål du har.

Etter å ha forlatt sykehuset, kan du også søke etter en konsulent for L’Amming Hvis du har spørsmål, trenger du råd eller du vil ha ekstra opplæring. Husk, # 8217; Amming er en lært ferdighet på 8217;. Det tar tid og praksis.

Din forsikring kan dekke en konsulent for L & # 8217;. For å finne en, spør forsikringsselskapet dine fordeler, og hvis du har en liste over konsulenter for L’amming dekket. Du er sannsynlig at legen din eller barnelege er kjent med en konsulent for amming.

På samme måte kunne sykehuset der du fødte barnet ditt få folk til å foreslå. Du kan også spørre venner og familie råd.

Hva du bør spise under L & # 8217;?

Det er ingen spesifikk kosthold for ammende mødre, men du må spise mer kalorier enn mødre som ikke produserer melk til sine barn. Det du trenger, avhenger av ditt barns alder og fra frekvensen som sykepleierne.

I de første seks månedene trenger du ytterligere 500 kalorier om dagen. Etter seks måneder, vil du fortsatt trenge mer enn 400-500 kalorier om dagen.

Ikke integrere kostholdet ditt med forvandlet mat eller tomme kalorier. Prøv å følge et balansert kosthold av protein, grønnsaker, frukt og sunne fettstoffer.

Du bør også drikke nok vann. Hver dag produserer rundt 25 gram væske med morsmelk. Drikke når du er tørst. Vær oppmerksom på signaler som indikerer at du trenger mer vann, som mørkere urin, tørr munn eller sjelden vannlating.

Du kan lære mer om kostholdet og på Wrassing her:

 • Kosthold for amming 101: Hva å spise under L & # 8217;
 • Quanta koffein du kan ta trygt under L & # 8217;?
 • Grønn te er trygt under L & # 8217;?
 • 5 vices og hvis de er trygge under L & # 8217;

Amming og Galantagoghage

Du kan bruke Galantagoghages til å prøve å øke din melkproduksjon. Noen matvarer har disse naturlige melkforsterkene. Mange kosttilskudd for benkfôring som inneholder naturlige melkforsterkere, som en gresk høy, Cardo Mariano og Malunggay.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at disse produktene kan bidra til å øke melkproduksjonen, men snakk med legen din før du begynner å bruke dem.

Amme etter å ha kommet tilbake til jobb

Du kan støtte amming en gang tilbake til jobb. Faktisk gjør mange mennesker det. Krever bare litt & # 8216; planlegging og arbeid med barnet ditt for å gjøre overgangen sømløst.

I USA krever pasientbeskyttelse og rimelig omsorgsloven de fleste arbeidsgivere å tilby mødre som ammer et rom hvor de enkelt kan pumpe i løpet av deres barns første år.

Dette gir deg muligheten til å holde amming mens du er borte fra barnet ditt.

Du må overføre barnet ditt fra # 8217; amming til å drikke brystmelk fra en flaske for å gjøre dette arbeidet. Vurdere l’ideen å tilby fôring dagne med flasken i stedet for bryst for å bli vant til barnet alle’kunstig amming. Dette betyr at du også må begynne å pumpe før du går tilbake til jobb.

For å gjøre dette, hold morgen og nocturned feeds med brystet, men pump nok melk til en flaske i løpet av dagen. Videre planlegger det å pumpe i timene som normalt sykepleiere for å kunne opprettholde en konstant tilførsel av melk.

Start denne prosessen flere uker før du planlegger å gå tilbake til jobb. Hvis du skal gå tilbake til jobb med en gang, kan du også starte prosessen nesten umiddelbart etter barnets fødsel.

Du kan også lage en kombinasjon av morsmelk og formel hvis det er lettere, eller det fungerer best for deg og din familie.

Ønsker du å lære hvordan du trygt lagrer brystmelkekstrakt? Les hvordan å holde, bruk og tine frosset brystmelk trygt.

Hvordan bære barnet fra # 8217; amming

De viktigste helsetjenester organisasjonene, som Amican College of obstetricians og gynekologer (ACOG), L’hvem, anbefaler amming utelukkende for de første seks månedene av livet til et barn.

Etter det punktet kan du begynne å introdusere faste matvarer. Dette vil begynne å redusere mengden amming du gjør.

ACOG og AAP hevder at tilleggs amming er positiv for det første hele året. L’hvem antyder at du kan øve den langvarige amming og amme barnet ditt på opptil 2 år.

Men når å forstyrre amming er en personlig beslutning. Gjør det som fungerer best for deg og din familie.

Seningen av barnet ditt er en prosess, men kan realiseres. Du kan følge eksemplet på barnet ditt og avvente naturlig mens du begynner å spise andre matvarer og drikkevaksine melk, juice eller andre drinker.

Eller du kan ta ansvar og avgjøre når avspenningsprosessen starter. Dette kan oppfylle en viss motstand, men timing og tålmodighet kan hjelpe deg med å overvinne noen hindring.

Start sakte. Gradvis redusere mengden amming. Dette hjelper barnet ditt til å tilpasse seg poppetene som er endret. Selv brystet ditt vil naturligvis slutte å produsere så mye melk.

All’Start kan være enklere å hoppe en «8217; dagtid ernæring. Du kan holde barnet ditt opptatt i den normale strømperioden som finner en aktivitet for å gjøre eller vekk fra hjemmet.

Unngå vanlige ammende poeng i denne perioden. Familie scener kan fremkalle cravings for barnet ditt. Beveger seg bort og barnet fra de stolene, sengene eller andre poeng, kan du bidra til å endre vanen.

Ta bort

Beslutningen om å amme er et personlig valg. Ikke alle kan eller ønsker å amme. L’amming er bare en måte å gi riktig ernæring til barnet ditt i de viktige første månedene i livet hans.

For å hjelpe deg under prosessen, er det viktig å hvile nok, følg et balansert kosthold og forbli hydrert. Dette vil holde din robuste melkforsyning og høy energi slik at du kan holde amming på ønsket måte.