Høyt blodtrykk, lavt håndledd: hva det betyr og hva som kan forårsake det

Hva er forskjellen mellom blodtrykk og håndledd?

Blodtrykk og håndledd er to målinger som en lege kan bruke til å overvåke ditt hjerte og generell helse. Selv om de er like, kan hver av dem si svært forskjellige ting om hva som skjer i kroppen din.

Håndleddet, også kalt hjertefrekvens, refererer til antall ganger hjertet ditt slår i et minutt. Typiske håndleddet måler varierer fra 60 til 100 slag per minutt.

Blodtrykk er et estimat av den kraften som blod øvelser på blodkar. En typisk blodtrykksverdi er 120/80. Legene anser høyt blodtrykk når det er mellom 130 og 139 systolisk (toppnummeret) og mellom 80 og 89 diastoliske (tallet nedenfor).

Hvis du har høyt blodtrykk med lavt håndledd, betyr det at blodet ditt trener større trykk på blodårene, men hjertet ditt slår mindre enn 60 ganger i minuttet. Fortsett å lese for å lære mer om hva denne kombinasjonen betyr for helsen din.

Hva er forholdet mellom høyt blodtrykk og lavt håndledd?

Å vurdere hvordan håndleddet og blodtrykket kan påvirke hverandre, tenk på håndleddet om et elektrisk system og blodtrykk som et hydraulisk system.

Håndleddet ditt styres hovedsakelig av elektriske pulser. Disse impulser reiser gjennom hjertet ditt, sier til rommene for å slå i tide. L’Trening, stress, frykt og andre faktorer kan akselerere håndleddet ditt. Å være stillesittende kan sakte det.

Dette elektriske systemet stimulerer pumpens bevegelse som driver hjertets hydrauliske system. Når jeg & # 8220; rør og blodkar, ikke er blokkert, strømmer blodet lett gjennom dem.

Hvis blodkarene dine er stramme eller har en slags hindring, må ditt hjerte stramme seg sterkere eller slå raskere for å pumpe blod. Dette oversetter til hypertensjon.

Når blodtrykket og håndleddet ikke er balansert, er hjertet ditt sliten. Du kan også finne en serie symptomer, inkludert:

  • forvirring
  • Vanskeligheter i # 8217; trening
  • svimmelhet
  • besvimelse eller nesten besvimelse
  • utmattelse
  • pust
  • svakhet

I ekstreme tilfeller, lav hjertefrekvens og # 8217; hypertensjon kan føre til hjertestans.

Hva forårsaker høyt blodtrykk og lavt håndledd?

Flere ting kan forårsake en kombinasjon av hypertensjon og lavpuls.

Tykkere hjerte stoff

Langsiktig hypertensjon kan potensielt føre til lavt håndledd. Høyt blodtrykk kan forårsake hjertevevsreparasjon. For eksempel kan stoffet bli oftere i et forsøk på å slå sterkere. Det er vanskeligere for dette fortykkede stoffet som ledende elektriske impulser.

Som et resultat kan håndleddet ditt bremse fordi det tar lengre tid å overføre elektriske impulser.

Narkotika for blodtrykk

Noen stoffer som brukes til hypertensjon, spesielt beta-blokkere og kalsium-antagonister, kan også forårsake lav håndledd. For å senke blodtrykket, reduserer disse legemidlene håndleddet, og reduserer arbeidsbelastningen på hjertet.

Traumatiske lesjoner eller intern blødning

En traumatisk hjerneskade eller en blødning i hjernen rundt hjernen, kan også forårsake en kombinasjon av høyt trykk og lavt håndledd. Både lesjoner og blødninger øker presset på hjernen, noe som fører til noe som kalles Cushing Reflection.

Symptomene på Cushing Reflex inkluderer:

  • Heartbeat Slowdown
  • Høyt blodtrykk
  • Uregelmessig eller veldig langsom pusting

Hvis du nylig har hatt en slags hodeskader og kjente disse symptomene, kontakt lege umiddelbart.

Jeg burde være bekymret for høyt blodtrykk og lavt håndledd?

Hvis du tar medisiner for blodtrykk, og du har et litt høyt blodtrykk og lavt håndledd, er det generelt ikke noe å bekymre seg for.

Men hvis du ikke antar noe stoff, er det bedre å jobbe med en lege for å forstå hva som skjer. Dette gjelder spesielt hvis du har lave håndleddsymptomer, for eksempel svimmelhet eller kortpustethet.

L’Typisk område på 60 til 100 slag per minutt er både måling av mediumhåndleddet og frekvensen som hjertet av de fleste trenger å slå for å pumpe nok blod gjennom kroppen din.

Noen mennesker kan bare ha et lavere håndledd. Eksempler er idrettsutøvere eller personer i utmerket form. De har kondisjonert kardialmuskelen å være sterkere. Som et resultat, deres hjerte pumper mer effektivt, noe som betyr at det ikke trenger å slå så ofte. Ytterligere informasjon om hvorfor idrettsutøvere har lavere pulseringer.

L’Øvelse kan også midlertidig øke blodtrykket. Så hvis du trener regelmessig, kan du ha et naturlig lavt håndledd og et høyere blodtrykk umiddelbart etter treningen.

Hva er perspektivet?

Høyt blodtrykk og lavt håndledd har en tendens til å oppstå når de tar medikamenter for hypertensjon;. Men det kan også være et tegn på alvorlig skade eller ubehandlet hypertensjon.

Legen din kan hjelpe deg med å begrense feltet hvis det er noe å bekymre deg for basert på din medisinske historie og symptomer.