Alvorlig DOC: Diagnose, symptomer og behandling

Del på PinterestGutter i gruppeterapi

Populær kultur karakteriserer doc ganske enkelt som super organisert, ordentlig eller ren. Men hvis du bor sammen med den obsessive tvangssykdommen, vet du førstehånds hvor mye det kan være veldig ødeleggende.

Obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC) er en kronisk psykisk helsetilstand hvor ukontrollable besettelser fører til tvangsmessig oppførsel.

Når denne tilstanden blir alvorlig, kan den forstyrre relasjoner og ansvar og redusere livskvaliteten betydelig. Kan være svekkende.

Obsessiv-kompulsiv lidelse er ikke din feil, og du trenger ikke å møte det alene. Obsessiv kompulsiv lidelse er en herdbar sykdom, selv når det føles seriøst.

Tilleggsinformasjon om tvangsmessig obsessiv lidelse, som diagnostiseres og hvilke behandlingsmuligheter som er.

Hva er symptomene på obsessiv tvangsforstyrrelse?

Compulsive obsessiv lidelse starter ofte i ungdommen eller den unge voksen. Symptomene kan være i utgangspunktet milde, økende tyngdekraften gjennom årene. Stressfulle hendelser kan forverre symptomene.

Den obsessive tvangssykdommen har to typiske typer symptomer:

 • Obsessions: påtrengende og uønskede tanker
 • Konsulsjoner: atferd utført i et forsøk på å lindre stress eller # 8217; angst og som en person har liten eller ingen kontroll for å stoppe

Selv om det ikke er noen offisiell diagnose for obsessiv kompulsiv lidelse og # 8220; mange mennesker kan tro at deres symptomer er seriøse og at de har en alvorlig innvirkning på deres liv. Ikke-behandlet obsessiv kompulsiv lidelse kan også føre til mer alvorlige symptomer.

Obsession symptomer

Obsessive tanker har en tendens til å ha et tema, som frykten for bakterier, behovet for symmetri eller Invandanger tanker å skade deg selv eller andre.

Skiltene inkluderer:

 • Vil ikke røre ting som andre har rørt
 • Angst når objekter ikke er plassert på en bestemt måte
 • Spør alltid meg om du har lukket døren, slå av lysene, etc.
 • Uønsket og påtrengende bilder av tabuemner
 • repeterende tanker for å gjøre ting du egentlig ikke vil gjøre

Innsnevring symptomer

Tvangene er repeterende atferd som du finner umulig å ignorere. Du tror kanskje at du vil lindre stress, men det 8217; effekten er midlertidig og tar deg til å gjøre dem.

Tvangene kan også følge et tema, hvordan man skal telle, vaske eller et konstant behov for beroligelse. Skiltene inkluderer:

 • Overdreven vask av hendene, selv om huden allerede er rå
 • Ordne objekter nettopp, selv når det ikke er nødvendig, eller du bør gjøre noen qualces’andre
 • Kontroller gjentatte ganger dørene, komfyren eller andre ting for å sikre at de er slått av, selv om det betyr at du ikke kan gå hjem
 • Telle eller stille gjenta et ord eller en setning, selv om du vil avbryte

Andre symptomer på obsessiv kompulsiv lidelse

Obsessions og tvang kan be om så mye tid på at en person ikke kan fungere, og hans livskvalitet er betydelig påvirket, for eksempel:

 • Du kan ikke gå på skole eller jobbe i tide, om ikke helt.
 • Du kan ikke delta eller nyte sosiale aktiviteter.
 • Dine relasjoner er urolig.
 • Du har helseproblemer knyttet til DOC. For eksempel har du utviklet en dermatitt på grunn av overdreven vasking av hendene.
 • Du er full av skyld, skam eller selvfeil.
 • Jo mer du prøver å sjekke det, desto mer føler du deg engstelig.
 • Ignorere en tvangsrapporter det sterkere enn noensinne.
 • Du tenkte eller forsøkte uselviskhet eller selvmord.

Mange mennesker med doktor er fullt klar over at deres tanker og atferd er irrasjonelle, men føler seg maktesløse for å stoppe dem. Andre kan oppleve vrangforestillinger, tro at deres obsessions og tvang er en normal eller typisk måte å beskytte seg mot en trussel, de føler seg veldig virkelige.

Doken er en kronisk forstyrrelse i 60 prosent 70 saker. Når man vurderer reduksjonen av livskvaliteten og tapet av inntekt, var doktoren en gang en av de 10 beste sviktende sykdommene over hele verden og sykdommene D’angst i generell forblir blant de Topp 10.

Foruten alle’ansvar for behandlingskostnader, utdanning Vis et gjennomsnittlig tap på 46 virkedager ALLE’år på grunn av den obsessive kompulsive lidelsen.

Hva er årsakene til obsessiv tvangsforstyrrelse?

Vi har ikke en fullstendig forståelse av årsakene til obsessiv kompulsiv lidelse, men det er flere potensielle faktorer som bidrar til:

 • Genetikk. Noen Undersøkelser Indikerer en større risiko hvis du har en første grad i forhold til obsessiv kompulsiv lidelse, spesielt hvis du har utviklet seg i barndommen. Spesifikke gener må fortsatt identifiseres.
 • Hjernestruktur og funksjon. Det ser ut til å være en sammenheng mellom OCD og forskjeller i frontal cortex og i de undertrekksstrukturene i hjernen. Personer med obsessiv tvangssykdom har også en hyperaktiv nevrale krets mellom prefrontal cortex, som påvirker beslutningsprosessen, og kjernen akkumulerer, som er en del av hjernebelønningssystemet. Hormoner som serotonin, glutamat og dopamin kan også være involvert.
 • Miljø. Den obsessive tvangssykdommen kan utvikle seg etter en barndoms traumer, men videre forskning er nødvendig for å fullstendig utvikle denne teorien. Barn utvikler noen ganger tvangsmessige obsessive lidelser symptomer etter Streptococcus infeksjon (Pandas).

Det er andre forhold knyttet til alvorlige symptomer på doc?

Personer med Doc kan ha sameksistiske psykiske lidelser som:

Noen mennesker med doc utvikler også en tic-lidelse. Dette kan forårsake plutselige og repeterende bevegelser som øyelokk slam, shrug, rydde halsen eller lukten.

Hvordan Doc er diagnostisert?

De fleste er Diagnostisert ALLE’Alder 19, Selv om det kan oppstå i alle aldre. Dette kan føre til:

 • En fysisk undersøkelse for å verifisere andre potensielle problemer
 • Blodprøver, som komplett emochrome (CBC), skjoldbruskfunksjon og alkohol screening og narkotika
 • En psykologisk vurdering for å lære mer om tanke- og atferdsmodeller

Det er flere tester for å evaluere alvorlighetsgraden av obsessiv tvangssykdom. En av disse er den obsessive-tvangsskalaen av Yale-Brown. Den inneholder 54 vanlige obsessions og tvang gruppert av tema. C’er også en bestemt versjon for barn.

Legen vurderer obsessions og tvang på en skala fra 0 til 25 basert på tyngdekraften. En total score mellom 26 og 34 indikerer moderat til alvorlige og 35 symptomer indikerer alvorlige symptomer.

Hvordan behandle alvorlige symptomer på doc?

Det er effektive behandlinger for obsessiv tvangsforstyrrelse, men krever tålmodighet. I flere måneder fra flere måneder for å begynne å føle seg bedre.

Hvilke leger kan foreskrive

Når du velger medisiner, vil legen din begynne med lavest mulig dose og øke hvis nødvendig. Noen forsøk og feil kan trenge å finne stoffet og den rette dosen.

Spør legen din om å forklare mulige bivirkninger og farmakologiske interaksjoner. Rapporter nye symptomer eller forverring under legemiddelinntaket og ikke avbryt uten medisinsk tilsyn.

Legemidlene som brukes til å behandle obsessiv tvangsforstyrrelse, inkluderer selektive serotoninopptakshemmere (SSRI) og trisykliske antidepressiva som:

 • Fluoxetin (Prozac)
 • Fluvoxamin (Luvox)
 • Paroksetin (Paxil, Pexeva)
 • Sertraline (Zoloft)
 • Clomipramin (Anafranil)

Hvilke terapeuter kan gjøre

Behandlingen vil bli tilpasset, men mest sannsynlig vil du trenge både narkotika og terapi.

Behavioral kognitiv terapi (CBT) betraktes som den mest effektive metoden for behandling av tvungen obsessiv lidelse.

CBT er en type psykoterapi som adresserer forholdet mellom tanker, følelser og atferd. En terapeut vil hjelpe deg med å tilpasse tankene dine for å påvirke dine handlinger.

Forebygging av’eksponering og respons (ERP eller EX / RP) er en type CBT der terapeuten gradvis eksponerer deg til noe som temaer, slik at du kan forbedre dine evner. Gjennom større eksponering og praksis får du større kontroll over hvordan man skal svare.

Hvis du er i fare for uselviskhet, har du deliriøse tanker, eller du har en psykose på grunn av andre forhold, sykehusinnleggelse kan være nyttig.

Hva kan du gjøre hjemme

 • Ta alle legemidlene som angitt, selv om du føler deg bedre. Hvis du vil stoppe, kan legen din hjelpe deg med å gradvis redusere deg.
 • Ta kontakt med legen din eller apoteket før du ansetter ekstra medisiner eller kosttilskudd fordi de kan forstyrre docterapi.
 • Vær oppmerksom på tegnene du glir inn i gamle og uproduktive ordninger og informer legen din.
 • Sett i bruk det du har lært i CBT. Disse nye ferdighetene kan hjelpe deg for resten av livet ditt.
 • Finn nye måter å håndtere angsten på. L’Trening, dyp pusting og meditasjon kan bidra til å lindre stress.
 • Bli med i en støttegruppe. Du kan finne nyttig å snakke med andre mennesker som forstår & # 8221;.

Nye behandlingsalternativer

De siste kirurgiske behandlingene for alvorlig tvangsmessig obsessiv lidelse er generelt ikke anbefalt, med mindre alle andre rusmidler og terapier ikke har vært ineffektive. De kan presentere betydelige risikoer.

Dyp hjernestimulering er en prosedyre der kirurgen implantat elektriske kabler i bestemte deler av hjernen. En nevrostimulator sender deretter signaler for å justere unormal aktivitet. Denne prosedyren har blitt brukt til å behandle Parkinsons sykdom og essensielle tremor.

I en prosedyre som kalles laserablation, gjør kirurgen et lite hull i skallen. Ved hjelp av magnetisk resonans skaper en laserstråle en lesjon av noen få millimeter bred for å blokkere de hyperaktive kretsene i hjernen. Denne operasjonen ble brukt til å behandle epilepsi;.

Hva er utsiktene for mennesker med alvorlig tvangsmessig obsessiv lidelse?

Langsiktige studier mangler som fokuserer spesielt på prognosen av seriøs doc. Faktorer som sameksistens av psykiske eller utviklingsproblemer kan påvirke prospekter.

Noen Undersøkelser antyder at den første barndomsdebuten til halvparten av barndommen er knyttet til en høy spontan remisjonskurs sammenlignet med følgende debut. Selv involvering og positive reaksjoner av familien er knyttet til et bedre resultat.

Legen kan gi deg en’bedre ide om hva du kan forvente fra behandling for alvorlig tvangsmessig obsessiv lidelse.

L & # 8217;

Dokumentet er en kronisk og svekkende tilstand som påvirker alle aspekter av livet ditt. Symptomene kan noen ganger være alvorlige.

En kombinasjon av narkotika og terapi er vanligvis ganske effektiv, men kan ta tid å jobbe. Det er også nye lovende behandlinger for alvorlig tvangsmessig obsessiv lidelse.

Et viktig element for behandlings suksess er en god medisinsk pasientkommunikasjon. Det er også viktig å fortsette å øve det du har lært i terapi mellom økter.

Bunnlinjen er at du ikke trenger å bli sittende fast på stedet. C’er hjelp for alvorlig tvangsmessig obsessiv lidelse. Spør legen din hva er følgende trinn for å håndtere din tilstand.