Alvorlig dehydrering: Symptomer, årsaker og behandling

Del på Pinterest

En sterk hydrering er en medisinsk nødsituasjon. Det er viktig å vite hvordan du gjenkjenner denne avanserte tilstanden til dehydrering og vet hva de skal gjøre.

Du må kanskje trenge intravenøse væsker i førstehjelp og andre behandlinger for å unngå skade på organer og andre helsekomplikasjoner i tilfelle alvorlig dehydrering.

Barn, eldre og gravide kvinner er spesielt utsatt for alvorlige helseproblemer knyttet til alvorlig dehydrering. La oss ta en titt.

Definert dehydrering

Kroppen er i en tilstand av dehydrering når væskenivået kommer ned til et punkt der organer og kroppsfunksjoner, som for eksempel sirkulasjon og pust, ikke kan fungere normalt. Oppstår når kroppen mister mer væske enn mottar.

Du kan vanligvis rette opp en liten dehydrering ved å drikke vann eller drikke rik på elektrolytter.

Årsaker til alvorlig dehydrering

 • Varme. L’Overdreven svette på grunn av ekstreme temperaturer, for eksempel å være aktiv når det er varmt eller tilbringe for mye tid i en badstue, kan forårsake dehydrering.
 • Sykdom. En sykdom som utløser diaré eller oppkastsangrep kan også frata væskens kropp på kort tid. Hvis du kaster opp eller har diaré, og du ikke kan holde tilbake tilførsel av væsker, kan en liten dehydrering bli alvorlig dehydrering.
 • Ikke drikk nok eller ganske ofte. Du kan også dehydrere deg selv hvis du ikke drikker nok til å holde tritt med det typiske tapet av væsker.
 • Medisinering. Hvis du tar noen stoffer, som diuretika for høyt blodtrykk, kan tap av væsker være raskere.

Hvis du ikke merker de første tegnene på dehydrering, eller du ikke rehydate deg selv snart, kan du bytte fra en mild tilstand til alvorlig dehydrering.

Symptomer og effekter av alvorlig dehydrering

Symptomene på alvorlig dehydrering inkluderer:

 • Tørst. Du kan kanskje tro at å ha tørst er den første indikasjonen på at du kan bli dehydrert. Vanligvis er det motsatte sant: kroppen din begynner å ha tørst etter dehydrering allerede har begynt.
 • Tiss. I tillegg til å føle seg mer tørst enn vanlig, inkluderer dehydreringskilt mindre hyppig urin og mørkere urin.
 • tisse. Hvis du ikke er presserende i det hele tatt, vil du sannsynligvis være seriøst dehydrert, og du bør få øyeblikkelig medisinsk behandling.
 • Ikke svette. Uten ganske likvæsker å operere normalt, kan kroppen din begynne å overopphetes, noe som raskt kan føre til varme-relaterte sykdommer, for eksempel varmeslag og # 8217; varmeutmattelse.
 • Hodepine og svimmelhet. Svimmelhet og svimmelhet er tegn på mild eller moderat dehydrering. Hvis disse symptomene blir verre og har konsentrasjons- og kommunikasjonsproblemer, se lege.
 • Liten hud turbor. Den dårlige turgoren er når huden tar lengre tid å gå tilbake til sitt opprinnelige utseende etter å ha glatt litt en & # 8217;.

En alvorlig dehydrering kan føre til hjerneskade og i noen tilfeller til og med til døden.

De eldre må være spesielt forsiktig med å holde seg hydrert fordi de kan være mindre oppmerksomme på når de er tørstige og dehydrere.

Kutan fold og dehydrering

Du kan ha en’ide om hvordan dehydrert du klemmer eller bøyer huden mellom de to fingertuppene. Hvis du klemmer huden på armen, for eksempel, skal den raskt gå tilbake til det normale utseendet når du lar det gå. Betegnelsen for denne typen hudelasticitet er Trugle.

Hvis huden ser ut til og nr. 8220; tips & # 8221; eller følg under overflaten, det er vanligvis et tegn på at du er seriøst dehydrert.

Alvorlige tegn på dehydrering hos barn

I svært små barn kan det oppstå en alvorlig dehydrering når de har:

 • ingen tåre følger med gråt
 • Tegn på Letheargia
 • Tørk bleier lenger enn vanlig
 • Kald og fuktig kunst

Alvorlige helsekonsekvenser kan raskt forekomme hos barn dersom en alvorlig dehydrering ikke behandles raskt.

Graviditetsskilt

Symptomer på alvorlig dehydrering under graviditet å inkludere:

 • ekstrem silke
 • blandet øyne
 • Akselerert hjerterytme
 • Blodtrykksfall
 • tørr i munnen
 • tørr hud, så vel som dårlig turgore
 • for tidlig

Dehydrering kan også utløse Braxton-Hicks sammentrekninger, som virker ekte sammentrekninger, men de regnes som tegn på falsk arbeidskraft.

Behandle alvorlig dehydrering

Rehydrering gjennom alvorlig dehydrering krever vanligvis mer enn å levere vann eller andre drinker.

Behandlingen med intravenøse væsker må starte så snart du kan få medisinsk hjelp.

IV-væskene er generelt en saltoppløsning, sammensatt av vann, natrium og andre elektrolytter. Å få væsker gjennom et drypp i stedet for å drikke dem, kan kroppen din absorbere dem raskere og gjenopprette raskere.

Mens du er på sykehuset, vil blodtrykk og hjertefrekvens trolig bli overvåket for å sikre at de kommer tilbake til normal når kroppen din fortsetter.

Du vil også bli oppfordret til å drikke vann eller andre fuktighetsgivende drikkevarer.

For barn

Mens sportsdrikker inneholder mye tilsatt sukker, inneholder de også viktige vann og elektrolytter, slik som natrium og kalium.

 • En fortynnet sportsdrink & # 8211; 1 stykke sportsdrink i 1 del vann & # 8211; Det kan være nyttig for barn.
 • Prøv å gi barn veldig små fortynnede sportsdrikker eller vann, en teskje om gangen. Hvis svelging er vanskelig, prøv å bruke en sprøyte.

Dette kan bidra til å opprettholde flytende nivåer i et sunt utvalg etter en liten dehydrering eller en EV-rehydreringsbehandling.

Når du er gravid

Du kan også rehydate med vann eller sportsdrikker. Hvis du føler deg syk om morgenen eller når som helst på dagen, prøv å finne et øyeblikk når du føler deg bedre for å bringe væsker av.

Drikker og hydrering

Gode ​​drinker for å rehydrere

Sammen med vannet og noen elektrolytiske sportsdrikker, supper, melk og naturlig fruktjuicer teller alle som rehydrating drinker.

Drinker å unngå

Husk at ikke alle drikkevarer hjelper med rehydrering.

 • Cole og brus. Sukker brus Det kan faktisk forringe dehydrering og føre til ytterligere dehydreringsproblemer knyttet til nyrer.
 • Alkohol, inkludert øl. Som forfriskende kan det virke som en kald øl når du er spesielt tørst, bør du unngå alkoholen hvis du prøver å rehydarate.
 • Drikker som inneholder koffein. Drikkevarer som inneholder koffein og alkoholholdig virke som diuretika, slik at du urinerer mer enn vanlig og økende tap av væsker med hensyn til væskene. Dette inkluderer kaffe, svart te, grønn te og energidrikker.

L & # 8217;

Grave dehydrering er en potensielt farlig medisinsk nødsituasjon for livet. Kan forårsake alvorlig skade på nyrene, til hjerte og hjerne. For å unngå alvorlig hydrering, svar på dehydreringskilt ved å drikke væsker som rehydratiserer deg.

Du kan også unngå et snev av dehydrering hvis væskeforbruk i løpet av dagen. Hvor mye du bør drikke, avhenger av flere faktorer, inkludert alder, vekt og generell helse.

Folk med nyresykdom, for eksempel, trenger å drikke mindre enn andre mennesker. Folk som er fysisk aktive behov for å drikke mer enn andre.

Hvis du ikke er sikker, snakk med legen din. Du kan også gjøre rask kontroll ved å observere fargen på urinen. Hvis du kaster regelmessig hver dag og fargen er nesten gjennomsiktig, er du sannsynligvis godt hydrert.