Yoghurt ansiktsmaske: Forutsatte fordeler, DIY oppskrifter og mer

Del på Pinterest

Hvit yoghurt har fått popularitet de siste årene for sine viktige næringsstoffer, spesielt når det gjelder helse på ypesestivsystemet. Samtidig har yoghurt også tatt seg inn i hudpleie rutiner.

Mens blogger kan annonsere hvit yoghurt som å ha visse hudpleiefordeler, støttes bare noen av vitenskapen. Disse inkluderer fuktighetsgivende effekter på huden.

Hvis du prøver å prøve en ansiktsmaske hjemme Yoghurt, er det viktig å forstå alle eiendommene og risikoen involvert, så vel som de andre ingrediensene du kanskje vil prøve.

Snakk med din hudlege før du prøver å behandle noen hudtilstand alene.

Ingredienser til bruk

Når du prøver en ansikt til ansiktsmaske, kan du vurdere å prøve forskjellige typer yoghurt og ingredienser basert på resultatene du prøver å få.

Vurder følgende alternativer:

Ulike typer yoghurt

Det er bedre å bruke enkle og ikke flavored yoghurt for en ansiktsmaske, men ikke alle typer er de samme.

Normal vaksine melk yoghurt inneholder mer kalsium enn andre varianter. Gresk yoghurt, på den annen side, har en tykkere konsistens på grunn av’fravær av mengden av myse som har andre typer, som letter søknaden på huden.

Hvis du har en’vaksine melk allergi, er det andre alternativer å vurdere. Disse inkluderer vegetabilske-baserte yoghurt basert på mandelmelk og kokosnøtt, samt geitemelk yoghurt.

Honning

Forskning & # 8211; Undersøkelser viser at honning er en naturlig kilde til noen næringsstoffer og proteiner som kan bidra til å behandle tørr hud, eksem og psoriasis. Det kan også bidra til å forhindre og behandle rynker ved å gjenopprette det øvre laget av huden, også kalt epidermis.

Honning kan også fungere som en potensiell healer av sår, spesielt i tilfelle brannskader.

Gurkemeie

Gurkemeie er et krydder som får grunnlag for sine anti-inflammatoriske effekter. Selv om det er kjent for effekter som en mat eller et supplement, vender andre til gurkemeie som aktuell behandling.

Kanskje det er bedre kjent for behandling av inflammatoriske hudsykdommer, Som L’akne og psoriasis.

Aloe vera

L’Aloe Vera er kanskje bedre kjent som et middel for solbrenthet. Imidlertid går dets hudfordeler utover lettelsen fra brenner, inkludert akne, eksem og psoriasis. Det kan også bidra til å hydrere tørr hud. Dens evne til å absorbere raskt i huden gjør L’Aloe Vera et godt alternativ for fet hud.

Antatte fordeler

Alle typer ansiktsmasker har noen vanlige formål: de er utformet for å forbedre hudtekstur, tone og # 8217; # 8217 balanse; fuktighet. Imidlertid varierer de nøyaktige fordelene i henhold til ingrediensene.

Følgende er ni påståtte fordeler med # 8217; bruk av en ansiktsmaske på yoghurt.

1. Legger til fuktighet

Det antas at kremaktig konsistens av yoghurt bidrar til å holde huden i huden. In vitro og in vivo studier Siden 2011 støtter de også effekten av en maske til yoghurt.

2. Lys opp huden

Det samme søket som 2011 har også antydet at en yoghurtmaske kan potensielt belyse huden din.

3. Toning fordeler

At du har akne arr eller sol eller sinyl flekker, en ikke-ensartet hudtone er vanlig. Det antas at yoghurt bidrar til å standardisere hudtonen, kanskje ved hjelp av naturlige probiotika, andre Forskning 2015.

4. UV-beskyttelse

Mens søket støtter potensialet for yoghurt for å hjelpe omvendte flekker av Dell’alder forårsaket av solskader, 2015 Søk antyder at yoghurt kan bidra til å minimere effekten av ultrafiolett stråler (UV) i utgangspunktet.

Det antas at yoghurt kan bidra til å skape en nøytraliserende barrierefrie radikaler mot huden, noe som igjen reduserer risikoen for flekker og rynker indusert av solens skade.

5. Større elastisitet

De Forskning 2011 Det indikerte også at yoghurt kan støtte større hudelasticitet.

Med alderen og # 8217; alderen mister huden naturlig kollagen, en type protein som fremmer L & # 8217;. Ansiktsmasker kan bidra til å gjenopprette elastisitet mens du forbedrer det generelle hudutseendet.

6. Subtile linjer og reduserte rynker

Større elastisitet er også en måte å redusere utseendet på fine linjer og rynker. En annen metode består i å endre utseendet på epidermis, hvor de tynne linjene er mer fremtredende.

De Forskning 2015 antyder at probiotika i yoghurt kan bidra til å beskytte mot disse tegnene på aldring.

7. Kjemper akne

Det er også antatt at probiotika bidrar til å bekjempe bakterier s. Acnes, en av hovedårsakene til inflammatoriske lesjoner av akne. Ifølge samme søk som 2015 reduserer probiotika den generelle betennelsen, som i sin tur kan berolige akne og bidra til å hindre fremtidige utbrudd.

8. Rute andre inflammatoriske hudforhold

De samme antiinflammatoriske effektene som finnes i probiotika Det antas at å hjelpe andre inflammatoriske hudforhold. Disse inkluderer rosacea, psoriasis og eksem.

9. Behandle hudinfeksjoner

Det antas også at yoghurt kan ha mikrobielle egenskaper som kan behandle hudinfeksjoner. Imidlertid må yoghurtmasken ikke påføres den infiserte eller ødelagte huden uten først legenes godkjenning.

DIY Oppskrifter

Yoghurt kan brukes alene som en ansiktsmaske, men du kan også kombinere den med andre ingredienser for å håndtere spesifikke hudproblemer. Vask alltid ansiktet før du bruker en maske og la den stå i maksimalt 15 minutter.

Vurder følgende gjør-det-selv oppskrifter:

  • 1/2 kopp yoghurt, 1 teskje. Honning og 1/2 teskje. av bakken gurkemeie for Inflammatorisk eller fet hud
  • 1/4 kopp yoghurt, 1 spiseskje. Honning og 1 spiseskje. Vera aloe gel for Irritert hud
  • 1 kopp yoghurt og noen dråper fersk sitronsaft for hyperpigmentering

Ulemper

Hvis du har en melk allergi, bør du unngå tradisjonell yoghurt og velge i stedet for geitmelk eller for vegetabilske melkbaserte formler.

Du kan også vurdere å teste en liten mengde ansiktsmaske alle’inne i albuen. Denne prosessen kalles patch test og kjører minst 24 timer før for å sikre at ugunstige maske reaksjoner ikke er utviklet.

En annen mulig ulempe er porene hindret fra # 8217; bruk av yoghurt. Imidlertid har disse effektene ikke blitt studert i det kliniske feltet.

Alternativer

En ansiktsmaske på yoghurt er ikke den eneste gjør-det-selv-alternativet. Vurder følgende alternativer for spesifikke hudpleieproblemer:

  • Gurkemeie ansiktsmaske for inflammatoriske forhold, for eksempel akne og psoriasis
  • Avokado maske for tørr hud
  • Ansiktsmaske på mel D’havre å berolige den irriterte huden
  • sitronsaft og olje d’oliven for fet hud
  • Aloe vera for akneisk trendy hud, tørr eller brent
  • Grønn te maske for tørket eller alderen hud

Bunnlinjen

Yoghurt er en av de mange ingrediensene som brukes i gjør-det-selv-ansiktsmasker. Det har potensial til å balansere hudens fuktighet som tilbyr andre mer målrettede fordeler på samme tid. Faktisk bekrefter noen kliniske søk noen av de påståtte fordelene med en ansiktsmaske på yoghurt.

Faktisk, Videre forskning er nødvendig For å avgjøre om den aktuelle yoghurt har utbredt hudfordeler.

Dermatologen din er en «8217; annen kilde til hjelp, spesielt når du prøver å behandle kroniske hudsykdommer. Snakk med legen din dersom yoghurt mislykkes i å produsere resultatene du leter etter i en ansiktsmaske.