Hvordan håndtere postpartum depresjon: diett, trening og mer

Forstå postpartum depresjon

Perioden etter fødselen av barnet kan være fulle av utallige følelser. Du kan prøve noe, fra glede for å frykte for tristhet. Hvis dine følelser av tristhet blir alvorlige og begynner å forstyrre ditt daglige liv, kan du lide av postpartum depresjon (PPD).

Symptomene starter vanligvis innen få uker med fødsel, selv om de kan utvikle opptil seks måneder senere. De kan inkludere endringer D’humør, bindende problemer med barnet ditt og vanskeligheter med å tenke eller ta avgjørelser.

Hvis du føler at du er deprimert, er du ikke alene. Om 1 hos kvinner 7 I USA utvikle PPD.

Den mest effektive måten å diagnostisere og behandle PPD på er å besøke legen din. De kan evaluere symptomene dine og designe den beste behandlingsplanen for deg. Du kan dra nytte av psykoterapi, antidepressiva eller en kombinasjon av begge.

Det er også ting du kan gjøre hjemme for å hjelpe deg med å takle hverdagen. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du skal håndtere PPD.

1. Trene når du kan

Del på Pinterest

Forskere I Australia forklare at øvelsen kan ha en antidepressiv effekt for kvinner med PPD. Spesielt å gå med barnet i en barnevogn kan være en enkel måte å komme på noen skritt og puste frisk luft. I et studio publisert på Mental helse og fysisk aktivitet, å gå var å være en statistisk signifikant måte å lindre depresjon.

Du kan ikke være i en lang øvelsesøkt? Prøv å trene i 10 minutter noen ganger i løpet av dagen. Fitness Blender Det er en god ressurs for korte og enkle treningsøkter som du kan gjøre uten utstyr.

2. Hold et sunt kosthold

Del på Pinterest

En sunn fôring alene bryr seg ikke PPD. Ta imidlertid L’å spise næringsstoffer kan hjelpe deg å føle deg bedre og gi kroppen din næringsstoffene du trenger. Prøv å planlegge måltider i uken i helgen og til og med forberede sunne snacks på forhånd. Tenk på integrerte matvarer, som hakkede gulrøtter og kubeost eller epleskiver og peanøttsmør, som er lett å ta flytting.

3. Lag tid for deg selv

Del på Pinterest

Du kan føle deg låst på sofaen mens du pleier. Kanskje du føler deg overveldet av arbeid, husholdningsansvar eller dine større barn. I stedet for å håndtere disse stresset alene, ser du etter hjelp. Godta dine svigermor for gratis barnevakt. La din partner eller en annen pålitelig voksen ta barnet for en og to eller to.

Det kan være nyttig å programmere litt & # 8216; av & # 8220; tid for meg & # 8221; en gang i uken. Selv om du bare kan gå hjem blant sykepleie, kan du bruke denne tiden til å dekomprimere. Ta en tur, ta en lur, gå på kino eller gjøre yoga og meditasjon.

4. Finn tid til å hvile

Del på Pinterest

Du ble sannsynligvis fortalt & # 8220; sove når barnet sover & # 8221;. Dette rådet kan bli irriterende etter litt & # 8216; men det er forankret i vitenskapen. EN Rapport 2009 Forklar hvordan kvinner som har sovet mindre, har til og med opplevd flere depressive symptomer. Spesielt anvendt dette på kvinner som sov mindre enn fire timer mellom midnatt og 6 eller mindre enn 60 minutters lur i løpet av dagen.

I de tidlige dagene sover du sannsynligvis ikke hele natten. Du kan finne nyttig for å lage sovende eller gå tidlig i seng. Hvis du ammer, evaluer å pumpe en babyflaske slik at partneren din kan ta vare på en eller to nattfôr.

5. Fokus på fiskeoljer

Del på Pinterest

Nå er det også en god tid å øke omega-3 fettsyrene, som DHA. Ifølge en artikkel publisert av Journal of Affective Disorders, Kvinner som har lave nivåer av DHA har høyere postpartum depresjon priser.

Fisken er en’utmerket diettkilde til DHA. Hvis du er vegetarianer, Linen frøolje er en ekstra god kilde. Du kan også finne kosttilskudd på din lokale matbutikk.

6. Undersøke amming

Del på Pinterest

TIL 2012 studie antyder at amming kan redusere risikoen for å utvikle PPD. Denne påståtte beskyttelsen kan strekke seg til den fjerde måneden etter fødselen. Hvis l’amming er noe du liker, fortsett å gjøre det.

Når det er sagt, er det noen tilfeller hvor kvinner utvikler symptomer på depresjon under amming. Denne tilstanden kalles refleks av ejection dysmorfisk melk eller D-Mer. Med D-Mer, kan du føle plutselige følelser av tristhet, agitasjon eller sinne som varer flere minutter etter at melken din er over.

I slutten, velg strømmetoden som virker rett til deg.

7. Motstå isolasjonen

Del på Pinterest

Dager kan slå sammen, slik at du føler deg isolert noen ganger. En studie publisert av Kanadisk magasin av psykiatri Vis at å snakke om dine følelser med andre, kan hjelpe deg med å endre humøret ditt. Forskere har oppdaget at nymammere hadde lavere nivåer av depresjon etter å ha snakket regelmessig med ekspertmødre som tidligere hadde opplevd PPD. Disse resultatene har forlenget til fire uker og deretter åtte uker etter fødselen.

Selv om selv mødre i denne studien hadde de spesifikk trening på hvordan du skal gi telefonstøtte, kraft på’sosial interaksjon er ubestridelig. Gjør ditt beste for å gå ut eller i det minste chatte med andre voksne og mødre for å motta støtte.

Sjekk ut: Det er naturlige rettsmidler for post-partum depresjon? »

Når du skal se legen din

Selv om mange kvinner opplevde & # 8220; Baby Blues & # 8221; I de første ukene etter fødselen er PPD preget av følelser av dypere og varig tristhet og agitasjon. Disse følelsene kan bli verre og bli kroniske depresjon uten medisinsk hjelp.

Det er en god ide å gjøre en avtale med legen din hvis du oppdager følelser av depresjon etter fødselen, spesielt hvis de ikke stemmer etter et par uker eller forverres over tid. Rett rundt 15 prosent Kvinner forsøker aldri å behandle sine symptomer, til tross for betydningen av behandling. Legen din kan indikere riktig retning for å få den støtten du trenger.

Tradisjonelle behandlinger

Psykoterapi er behandling av valg for PPD. Dette innebærer å snakke med en mental helse profesjonell av dine tanker og følelser. I dine økter kan du jobbe på måter å håndtere og løse problemer. Du kan også sette mål og finne måter å håndtere forskjellige situasjoner for å føle deg bedre og ha mer kontroll.

I de mest alvorlige tilfellene kan legen også foreslå antidepressiva. Disse stoffene kan komme inn i morsmelk, men de anses generelt som trygge for kvinner som ammer. Hvis du er i tvil om det, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å evaluere potensielle fordeler og risikoer.

Utvikle et støttetettverk

Du kan finne trøst selvsikker med en kjære venn eller et familiemedlem. Hvis du ikke vil dele dine følelser med folk du kjenner, er det andre steder du kan kontakte for å motta støtte.

Du kan:

  • Ring din obstetriske, jordemor eller en annen helsetjenester.
  • Kontakt din minister eller en annen leder av ditt trossamfunn.
  • Spør om eventuelle lokale støttegrupper for PPD.
  • Chat online med andre mødre i forumet som Postpartum fremgang.
  • Ring til’Anonym PSI Hotline for postpartum depresjon 800-944-4773.

Outlook

PPD er herdbar. Mange kvinner ser symptomene deres forbedres seks måneder.

Ring legen din umiddelbart Hvis du føler deg disorientert eller forvirret, har du obsessive tanker på barnet ditt, du føler deg paranoid eller føler hallusinasjoner. Dette er tegn på en mer alvorlig tilstand som kalles postpartum psykose.

Hvis du har selvmords tanker eller tanker om å skade barnet ditt, ring lokale beredskapstjenester.

Les videre: Menn lider av postpartum depresjon? »