10 Risikofaktorer for psoriasis å være oppmerksom på

Beskrivelse

Psoriasis er en autoimmun tilstand som er preget av betent og skumlet hud. Kroppen din skaper vanligvis nye hudceller i omtrent en måned, men folk med psoriasis dyrker nye hudceller om noen dager. Hvis du har psoriasis, er immunsystemet ditt hyperaktivt, og kroppen din kan ikke frigjøre hudcellene dine raskere enn du produserer dem, noe som forårsaker hudens opphopning og skaper rød, pruriginøs og skummel hud.

Forskningen er fortsatt i gang på årsaken til psoriasis, men ifølge Nasjonalt psoriasis fundament, Om lag 10% av folk arver en eller flere gener som kan ta det, men bare 2 prosent 3 folk kontrakter sykdommen. Dette betyr at å utvikle psoriasis en kombinasjon av ting må skje: Du må arve genet og bli utsatt for visse eksterne aspekter.

Symptomer

Psoriasis ser ofte ut som røde og prurdiginøse flekker av huden dekket med silvery skalaer, men andre symptomer inkluderer:

 • Tørket eller tynn hud som kan bløde
 • Tykkede negler, pitted eller ripplet
 • Hovne og stive ledd

Psoriasis patcher kan variere fra noen få rystende poeng til store squamous områder. Går vanligvis og kommer i faser, sparing i noen uker eller måneder, deretter forsvinner for litt & # 8216; eller til og med å gå inn i full remisjon.

Risikofaktorer

Følgende er forskjellige risikofaktorer som kan bidra til utviklingen av psoriasis.

Understreke

Selv om stresset ikke forårsaker psoriasis, kan det forårsake et eksisterende tilfelle eller trening en & # 8217;.

Lærskade

Psoriasis kan vises på hudområder hvor vaksinasjoner, solbrenthet, riper eller andre skader har skjedd.

Medisinering

Sekund Nasjonalt psoriasis fundament, Noen stoffer er knyttet til aktiveringen av psoriasis, inkludert:

 • Litium, som brukes til å behandle visse betingelser for mental helse, som bipolar lidelse, forverres psoriasis i omtrent halvparten av de som lider av det
 • Antimalaries kan forårsake psoriasisrehabilitering typisk to eller tre uker etter starten av stoffet
 • Beta-blokkere, pleide å behandle høyt blodtrykk verre psoriasis i noen mennesker. For eksempel, propranolol beta-blokkering (Inderal) forverres psoriasis på rundt 25-30% av pasientene
 • Chinidin, brukes til å behandle typer uregelmessige hjerterytme, forverres psoriasis hos noen mennesker
 • L’Indomethacine (Tivorbex) brukes til å behandle leddgikt, og i noen tilfeller har psoriasisen forverret seg

Viral og bakterielle infeksjoner

Psoriasis kan være mer alvorlige hos pasienter som har et kompromittert immunsystem, inkludert personer som har hjelpemidler, folk som gjennomgår kjemoterapeutisk behandling for kreft eller personer med en annen autoimmun sykdom, som lupus eller cøliaki. Selv barn og unge voksne med tilbakevendende infeksjoner, for eksempel ondt i halsen eller motorveien åndedrettsinfeksjoner, er med størst risiko for forverring av psoriasis.

Familie historie

Å ha en forelder med psoriasis øker risikoen for å utvikle den og ha to foreldre med det ytterligere øker risikoen. En forelder med sykdommen har omtrent en 10 prosent Mulighet for å sende den til barnet ditt. Hvis begge foreldrene har psoriasis, C & # 8217, er en 50 prosent Mulighet for å overføre strekningen.

Fedme

Platene & # 8211; Røde skinnpunkter med død og hvit hud på toppen & # 8211; De er symptomer på alle slags psoriasis og kan utvikle seg i dype hudpulser. L’Friksjon og svette som oppstår i de dype folder av folks hud med overvekt kan forårsake eller forverre psoriasis.

Tobakk

Dette studere Han fant ut at røyking dobler nesten mulighetene til en person til å kontrakt psoriasis. Denne risikoen øker med antall sigaretter røkt på en dag og er enda høyere hos kvinner enn menn.

alkohol

Forskning på effekten av psoriasis på psoriasis er litt & # 8216; forvirret fordi røyking og drikking ofte går hånd i hånd. Dette studere har oppdaget at alkoholforbruket er forbundet med psoriasis hos menn. Forskerne tror også at alkoholen forverrer symptomene fordi det forstyrrer leveren og kan utløse veksten av Candida, en type gjær som kan forverre symptomene på psoriasis.

L’Alkohol kan også ha farlige bivirkninger hvis blandet med noen legemidler som brukes til behandling av psoriasis.

Kald temperaturer

Personer med psoriasis som bor i kaldere klima, vet at vinteren forverrer symptomene. Den ekstreme kulde og tørrheten til visse værforhold tiltrekker fuktigheten fra huden, inflammer symptomene.

Konkurranse

Dette studere Det viser at mer klare hudfarge mennesker generelt er mer sannsynlig å utvikle psoriasis med hensyn til mennesker med en mørkere hudfarge.

Behandlinger

Mange behandlinger er tilgjengelige for å håndtere smerte og symptomer på psoriasis. Behandlingene du kan prøve hjemme inkluderer:

 • Bruker en avfukter
 • Soaking på et bad med Epsom salter
 • Tar kosttilskudd
 • Endre kostholdet ditt

Andre behandlinger inkluderer:

 • Krem og salver for aktuell bruk
 • Medisiner for å undertrykke immunforsvaret ditt
 • Fototerapi, en prosedyre der huden er nøye utsatt for naturlig eller kunstig ultrafiolett lys (UV)
 • Pulserende fargelaser, en prosess som ødelegger små blodkar i områdene rundt psoriasisplater, forstyrrer blodstrømmen og reduserer celleveksten i det området

Blant de nye behandlingene for psoriasis er det orale og organiske behandlinger.

Ta bort

Årsakene til psoriasis er ikke helt kjent, men risikofaktorer og utløsende årsaker er godt dokumentert. Forskere fortsetter å finne ut mer om denne tilstanden. Selv om det ikke kan være en kur, er det mange behandlinger som er tilgjengelige for å håndtere smerte og symptomer.