AFASIA DI BROCA: Symptomer, behandlinger og typer

Beskrivelse

L’Aphasia er tapet av evnen til å forstå ordet eller kommunisere med språk. Det kan oppstå når hjerneområdene som er ansvarlige for språk, er skadet. Det finnes forskjellige typer aphasia. Hver type er klassifisert som flytende eller ikke-flytende. L’Broca Aphasia er en ikke-flytende type.

L’Broca Aphasia kommer fra en skade på en del av hjernen kalt Broca-området, som ligger i frontlakken, vanligvis på venstre side. Det er en av hjernedelene som er ansvarlige for ordet og motorbevegelsen. Tar sitt navn fra Pierre Paul Broca, en fransk lege som oppdaget området i 1861. L’Broca Aphasia er også definert Expressive Aphasia.

Symptomer

Hvis du har brutt Aphasia, kan du kanskje forstå hva som er sagt, men ikke å kunne snakke flytende fordi hjernen din har problemer med å kommunisere effektivt til alle musklene som trengs for å danne ord. Dette kan skape stor frustrasjon, siden du vet hva du mener, men du kan ikke få ordene på den måten du vil ha.

Symptomene på Broca Afasi inkluderer:

 • knappe eller fraværende grammatikk
 • Vanskelighetsgrad å danne komplette setninger
 • utelate noen ord, som & # 8220; den & # 8221; & # 8220; en & # 8221 ;, & # 8220; og & # 8221; og & # 8220; er & # 8221; (En person med brutt afasia kan si noe som «8220; Cup, Me & # 8221, i stedet for & # 8220, jeg vil ha koppen & # 8221;)
 • Flere vanskeligheter i # 8217; bruk verbene riktig som substantivene
 • Vanskelighetsgrad i # 8217; artikulære lyder og ord
 • Vanskelighetsgrad å gjenta det som har blitt fortalt av andre
 • Problemer med skrivesetninger
 • Klar vanskeligheter
 • Problemer med full forståelse
 • Vanskelighetsgrad å følge instruksjonene
 • frustrasjon

Våre initiativer

Alt som forårsaker hjernens dødsfall kan forårsake afasi. Hjerneceller dør når blodstrømmen eller oksygenstrømmen til en bestemt del av hjernen blir avbrutt eller redusert.

Årsakene inkluderer:

 • slag
 • hjernesvulst
 • Brain lesjoner, for eksempel av et seriøst slag mot hodet eller et sår fra skytevåpen
 • Hjernens infeksjon
 • Progressive nevrologiske forhold, som Alzheimers sykdom

Diagnose

Hvis et slag eller en «8217 oppstår; en annen form for hjerneskade, vil en lege verifisere symptomene på # 8217; Aphasia. Hvis du eller noen med en progressiv nevrologisk tilstand begynner å vise problemer med tale eller forståelse av språk, må du umiddelbart be om en medisinsk vurdering.

Legen din vil snakke med deg for å bestemme din evne til å forstå og kommunisere. Hvis problemer med ordet eller forståelsen er åpenbare eller mistenkelige, vil det bli utført ytterligere tester.

Diagnose av Broca Aphasia krever magnetisk resonans eller en TC. Disse testene bidrar til å bestemme det aktuelle barneområdet, så vel som skadenheten.

Behandling

L’Broca Aphasia kan også bli bedre uten behandling. Arbeide med en språkpatolog, både i person og online, kan i stor grad forbedre fremdriften. Jo større øvelsen som noen har snakket i et trygt miljø, jo mer sannsynlig å fortsette å prøve å forbedre. Finn en støttegruppe, en bokklubb eller en annen type sosial sammenheng med andre som står overfor det samme, kan være svært nyttige.

Hvis du holder noen som har denne tilstanden, husk at det er så intelligent så snart som mulig. Være forståelse, da de kunne føle frustrasjon for deres nåværende situasjon. Prøver å ha tålmodighet og å inkludere dem i din familie eller vennekretsen. Hold dem oppdatert av aktivt, inkludert dem i samtaler og ser direkte på dem, i stedet for å snakke rundt dem. Andre kommunikasjonsforslag inkluderer:

 • Hold dine setningene enkelt og kort, men snakk ikke med dem som om de var barn.
 • Husk at deres interesser ikke har endret seg, bare deres evne til å snakke om det.
 • Gjør mange spørsmål ja og nei eller spørsmål som krever veldig enkle svar.
 • Bruk bevegelser eller gjenstander av scene for å få deg til å forstå.
 • Fold i enkle interaksjoner, hvordan å sitte stille i naturen, hvor du kan nyte tilstedeværelsen av nærværet. En av de # 8217; andre uten å snakke for mye.

Hvis du har L’Broca Aphasia, kan du bidra til å akselerere fremdriften din ved å underholde muntlige samspill med folk du stoler på. Det finnes andre teknikker du kan bruke:

 • Prøv å sjekke støynivået på rommet der du er for å eliminere unødvendig distraksjon.
 • Alle’Start kan virke dumt, men bruk et speil og prøv å trene med noen setninger, for eksempel & # 8220; hvordan har du det??& # 8221; og «hva du gjør for ferien?& # 8221; Før du deltar i hendelser. Dette kan hjelpe deg med å styrke din tillitsnivå.
 • Fortsett å prøve! Husk at forbedring kan fortsette i mange år.
 • Gå til rytmen din; Pass på at du bare går videre.

Andre typer aphasia

Andre typer Aphasia inkluderer Wernicke Afasi, L’Global Aphasia, stoffet av ledning og # 8217; Anomic Aphasia. Alle typer avasi påvirker kommunikasjon og språk.

Wernicke Aphasia

Wernicke Afasiet treffer hjerneområdet kjent som et Wernicke-området, som ligger på den sentrale venstre side. Folk med denne tilstanden har problemer med å forstå språk og kan ha større problemer med å utarbeide ordene uttalt med hensyn til de med Aphasia di Broca. Personer med Wernicke Aphasia viser også en annen type stemmeordning. Wernicke er en type flytende afasi. Symptomene inkluderer:

 • Artikulære setninger som har riktig kadence, men de riktige ordene mangler
 • Blanding ord sammen i en tilsynelatende vilkårlig sekvens
 • Sette inn oppfunnet og meningsløse ord i setninger
 • Vær bevisstløs til å kunne artikulere noe uforståelig for andre

Global Aphasia

L’Global Afhasia kommer fra utvidet skade på store områder i hjernen som er ansvarlig for språk. Denne typen avasi kan forårsake ekstrem vanskelighetsgrad for kommunikasjon. L’Global Afhasia påvirker både evnen til å snakke og på evnen til å forstå talen.

Afasi

L’Aphasi av ledning forårsaker vanskeligheter med repetisjon. Folk med denne tilstanden kan snakke flytende og forstå språket, men de har problemer med å gjenta ordene eller setningene som er blitt uttalt dem. Det er også kjent som associative aphasia.

Anomic Aphasia

L’Anomic Aphasia resulterer i vanskeligheter med navngivelsen av objekter. En person med denne tilstanden kan gjenkjenne og forstå så «8217; er et objekt og for det som brukes, men det har problemer med å finne ordet eller det riktige navnet på objektet.

Forebygging

Det er ingen metode for å forhindre Broca eller noen form for afasi. En måte å prøve å hindre det på er å redusere risikoen for å ha et slag. Dette kan kreve endringer i livsstilen, hvordan å slutte å røyke, redusere alkoholforbruket og gå ned i vekt. Selv narkotika som lavere blodtrykk og kolesterol kan hjelpe. Snakk med din strekkrisiko lege og endringer i livsstil du kan gjøre for å redusere den.

Det er også viktig å beskytte hodet ditt under sport og andre aktiviteter, hvordan du går på motorsykler. Bruk en hjelm kan bidra til å forhindre hvilke typer hjerneskader som kan føre til Afasi.

Outlook

Personer med Aphasia of Broca forbedrer ofte sin evne til å snakke over tid. L’Enhet av skade, årsaken og generell helse og alderen er alle faktorer som kan påvirke utvinningen.

Forbedringen av ordet kan starte innen dager, uker eller måneder fra’skade. Forbedringer kan fortsette å bli sett i årevis senere.