Stroke vs hjerteinfarkt: Hva er forskjellen?

Beskrivelse

Symptomene på slag og hjerteinfarkt skjer alle & # 8217;. Selv om de to hendelsene har noen mulige vanlige symptomer, er de andre symptomene forskjellige.

Et vanlig symptom på et slag er en plutselig og kraftig hodepine. Et slag er noen ganger definert A & # 8220; Cerebral Attack & # 8221;. Et hjerteinfarkt, D & # 8217; annen del, oppstår ofte med brystsmerter.

Å anerkjenne de forskjellige symptomene på et slag og et hjerteinfarkt kan gjøre en stor forskjell i # 8217; få riktig type hjelp.

Hva er symptomene?

Symptomene på slag og hjerteinfarkt avhenger av:

 • Alvorlighetsgraden av # 8217; episode
 • din alder
 • din type
 • Din generelle helse

Symptomene kan manifestere seg raskt og uten varsel.

Hva forårsaker er?

Både slag og hjerteinfarkt kan oppstå på grunn av de blokkerte arteriene.

Årsaker til slag

Den vanligste typen slag er et iskemisk slag:

 • En blodpropp i en G & # 8217; hjernens arterie kan forstyrre hjernens sirkulasjon. Dette kan forårsake et slag.
 • Carotid arterier bærer blod til hjernen. L & # 8217; Akkumulering av plakk i A & # 8217; Carotid arterie kan ha samme resultat.

L & # 8217; Andre slagtype er et hemorragisk slag. Dette skjer når et blodkar i hjernen bryter og blodet kommer ut i det omkringliggende stoffet. L & # 8217; Hypertensjon som plager arterielle vegger kan forårsake et hemorragisk slag.

Årsaker til hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt oppstår når en krasjer på 8217, krasjer eller smalter så mye at blodbanen stopper eller er sterkt begrenset. A & # 8217; Coronary Artery er A & # 8217; arterie som gir blod til hjertemuskelen.

Blokken i A & # 8217; koronararterie kan oppstå hvis en blodpropp forstyrrer blodstrømmen. Det kan også skje hvis i # 8217; arterien akkumulerer for mye kolesterolplakk til det punktet hvor sirkulasjonen senker for å redusere eller stopper helt.

Hva er risikofaktorene?

Mange av risikofaktorene for hjerneslag og hjerteinfarkt er de samme. Disse inkluderer:

 • røyk
 • Høyt kolesterol
 • Høyt blodtrykk
 • familie historie

L & # 8217; arteriell hypertensjon tårer veggene i blodårene. Dette gjør dem mer stive og mindre sannsynlig å utvide etter behov for å opprettholde en sunn sirkulasjon. En dårlig sirkulasjon kan øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Hvis du har A & # 8217; Heart Rhythm Anomialy kjent som atriefibrillering (AK), har du også økt risiko for hjerneslag. Fordi hjertet ditt ikke slår en vanlig rytme under fa, kan blodet samle seg i hjertet og danne en blodpropp. Hvis den plagget frigjøres fra hjertet ditt, kan du reise som en embolus mot hjernen din og forårsake iskemisk slag.

Hvordan infarkt og slag er diagnostisert?

Hvis du har strekk symptomer, vil legen din få en kort sammendrag av symptomer og en medisinsk historie. Du vil nok ha en tac av hjernen. Dette kan vise blødning i hjernen og hjerneområdene som kunne ha blitt påvirket av dårlig blodstrøm. Legen kan også bestille en magnetisk resonans.

En annen serie tester utføres for å diagnostisere et hjerteinfarkt. Legen din vil fortsatt ønske å kjenne dine symptomer og din medisinske historie. Deretter vil de bruke et elektrokardiogram for å kontrollere helsen til kardialmuskelen din.

En blodprøve utføres også for å verifisere tilstedeværelsen av enzymer som indikerer et hjerteinfarkt. Legen kan også kjøre en hjertekateterisering. Denne testen innebærer veiledningen til et langt og fleksibelt rør gjennom et blodkar i hjertet for å verifisere tilstedeværelsen av hindringer.

Hvordan behandlet L & # 8217; Infarth og L & # 8217; Stroke?

Hjerteinfarkt

Noen ganger krever behandling av blokken som er ansvarlig for et hjerteinfarkt mer enn bare narkotika og livsstilsendringer. I disse tilfellene kan koronar bypass (CAGB) eller angioplastikk være nødvendig med en stent.

Under en CABG, som ofte er definert & # 8220; Bypassoperasjon & # 8221; legen plukker opp et blodkar fra en annen kroppsdel ​​og angriper det til en «8217; blokkert arterie. Dette omdirigerer blodet rundt den hindrede delen av blodkaret.

L & # 8217; angioplasty utføres ved hjelp av et kateter med en liten ballong alle & # 8217;. Legen legger inn et kateter i blodkaret og oppblåser ballongen på blokkstedet. Ballongen knuser plaketten mot veggene på # 8217; arterien for å åpne den for en bedre blodstrøm. Ofte forlater et lite trådnettrør, kalt stent, i posisjon for å holde arterien åpen.

Etter et hjerteinfarkt og den påfølgende behandlingen, bør du delta i hjertrehabilitering. Hjertehabilitering varer flere uker og inkluderer overvåkede treningsøkter og diettutdanning, livsstil og medisiner for bedre hjertehelse.

Etter det må du fortsette å gjøre fysisk trening og følge et sunt kosthold for ditt hjerte, unngå ting som røyking, for alkohol og stress.

Slag

Den samme sunne livsstilen anbefales selv etter behandling for et slag. Hvis du har et iskemisk slag og du kom til sykehuset innen få timer fra # 8217; start av symptomer, kan legen foreskrive et stoff som heter vevsplasminogenaktivator, som bidrar til å bryte en blodpropp. De kan også bruke små enheter for å gjenopprette en blodpropp fra blodkar.

For et hemorragisk slag kan kirurgi må reparere det skadede blodkaret. Legen kan bruke et spesielt klipp i noen tilfeller for å fikse delen av et blodkar som brøt.

Hva er perspektivet?

Ditt perspektiv etter et slag eller et hjerteinfarkt avhenger mye av alvorlighetsgraden av arrangementet og den hurtighet som du mottar behandlingen.

Noen som har et slag, vil ha skade som gjør det vanskelig å gå eller snakke i lang tid. Andre mister hjernens funksjon som aldri kommer tilbake. For mange av dem som ble behandlet umiddelbart etter L & # 8217; start av symptomer, kan en fullstendig gjenoppretting være mulig.

Etter et hjerteinfarkt, kan du forvente å gjenoppta de fleste aktivitetene du liker før du utfører alle følgende operasjoner:

 • Følg legen din ordre
 • Delta i hjertrehabilitering
 • Hold en sunn livsstil

Din forventede levetid vil avhenge av din overholdelse av sunn oppførsel for hjertet. Hvis du har et slag eller et hjerteinfarkt, er det viktig å ta rehabiliteringsprosessen seriøst og beholde det. For hvor vanskelig det kan noen ganger være, belønningen er en aller beste livskvalitet.

Forhindre hjerteinfarkt og slag

Mange av de samme strategiene som kan bidra til å forhindre et slag, kan også bidra til å redusere sjansene for å ha et hjerteinfarkt. Disse inkluderer:

 • Bringe kolesterolnivået og blodtrykket til et sunt intervall
 • ikke røyking
 • Hold en sunn vekt
 • Begrense alkoholinntaket
 • Hold blodsukkernivået under kontroll
 • trene mest, hvis ikke alle, dagene i uken
 • Følg et lavt mettet fett diett, tilsatt sukker og natriumsukker

Du kan ikke kontrollere noen risikofaktorer, for eksempel alder og historie om familiens helse. Du kan imidlertid leve en sunn livsstil som kan hjelpe deg med å redusere sjansene for å ha hjerteinfarkt eller slag.