5 grunner til at psoriasisbehandling ikke virker

Psoriasis er en tilstand av huden med forskjellige klassifikasjoner som involverer alt en autoimmun respons. Kan variere etter type, nettsted og alvorlighetsgrad. Og som andre autoimmune sykdommer og lidelser, er det ingen gyldig behandlingskurs for alle.

Dette kan gjøre det vanskelig å finne en behandling som fungerer for deg. Du kan også finne ut at behandlingen din blir mindre effektiv over tid. Hvorfor skjer og hva du kan gjøre for å holde kontroll over din tilstand?

Fordi behandlinger slutter å fungere?

Det er flere vanlige årsaker som et stoff for psoriasis kan slutte å jobbe eller ikke være like effektivt for å kontrollere symptomene. De inkluderer:

 • Motstand mot narkotika. Med aktuelle behandlinger kan kroppen din utvikle en toleranse, kjent som tachypes. Og kroppen kan faktisk skape antistoffer for å svare på systemiske stoffer. Når dette skjer, må du finne A’annen behandlingsalternativ.
 • Hudinfeksjon. Hudinfeksjoner kan redusere behandlingsprosessen, og noen legemidler for psoriasis kan faktisk forringe en infeksjon på 8217;. Hvis du har tegn på A’infeksjon, for eksempel skorpe eller transitt, kontakt legen din nå.
 • Misdiagnose. Infeksjoner, eksem og kontaktdermatitt kan tett imitere psoriasis. Hvis du ikke svarer på behandlingen eller stoppene dine, er det en god ide å spørre legen din om dette er en sjanse.
 • Jump doser. Det er mange grunner til at du kan hoppe over en eller to doser av medisinen din. Noen behandlinger kan tåle sporadiske hopp, men andre er basert på konstant og konsistent bruk. Hvis du ofte glemmer å ta medisiner, kan du prøve å bruke A’app eller kalenderverktøy som sender en påminnelse når det er på tide for dosen den dagen. Hvis kostnaden er et problem, snakk med legen din om rabattprogrammer på alternative stoffer eller behandlingsmetoder.
 • Utmattelse. Psoriasis rehancies kan utløses av stress, så finn måter å håndtere dem med hell, kan gjøre en stor forskjell i huden din og i livet ditt!
 • Vanlige behandlinger for psoriasis

  Her er noen nåværende psoriasis behandlingsalternativer og noen grunner til at de ikke kunne eller ikke kunne jobbe for deg.

  Aktuelle behandlinger

  Aktuelle behandlinger er de beste for behandling av mild til moderat psoriasis. Inkludere kortikosteroider og ikke-steroidbehandlinger.

  Aktuelle kortikosteroider

  Hvis det brukes av seg selv eller med vitamin D, er aktuelle kortikosteroider effektive i behandlingen av lokalisert psoriasis. En ulempe ved [8217; bruk av kortikosteroider er at de kan forårsake tynning av huden. De kan også slutte å jobbe over tid siden kroppen utvikler behandlingsmotstand.

  Det finnes forskjellige typer aktuelle kortikosteroider, så snakk med legen din hva som kan være riktig for deg. Benksalven er tilgjengelig for å redusere mild kløe og # 8217; betennelse. Hvis din psoriasis ikke reagerer, kan legen din foreskrive noe sterkere.

  Aktuell ikke-steroid behandling

  Ikke-steroid behandlinger inkluderer aktuelle retinoider, kull tjære, vitamin D analoger og forskjellige reseptbelagte behandlinger. Disse har også en tendens til å miste effektiviteten sin over tid.

  Topiske retinoider er vitamin Aderivater som kan bidra til å redusere betennelse og frekvens som hudceller vokser og vokser tilbake. Sensitiviteten til huden til lys øker i stor grad, så en solkrem som blokkerer UV-stråler, er et must når du går alle «8217;.

  Carbon TarDet anses å være svært effektivt og har blitt brukt til å behandle psoriasis i over 80 år. Det brukes ofte sammen med UV-terapi. Det anses spesielt effektivt for psoriasis av hodebunnen, palm-plantar psoriasis og lokalisert kronisk plakk psoriasis. Noen mennesker kan ikke finne attraktive kull tjære saus som andre behandlinger på grunn av sin sterke lukt og farget egenskaper. Det anbefales ikke for gravide eller lakterende kvinner.

  Vitamin D-analoger Imiterer vitamin D og brukes til å senke veksten av nye plakkceller. Mye brukte reseptbelagte legemidler inkluderer beregning og calcitrop.

  Anthralin bidrar også til å redusere veksten av hudceller og kan fjerne skalaer og gjøre huden jevnere. Noen ganger er det irriterende for huden og flekker lett. Det brukes vanligvis bare i korte perioder og deretter fjernet.

  Kalkineurininhibitorer som takrolimus og pimecrolimus reduserer betennelse og # 8217; plakkakkumulering. De anbefales ikke til LE’langsiktig bruk på grunn av økt risiko for hudkreft og lymfom.

  L’salicylsyre er tilgjengelig på telleren og på resept. Oppfordrer pitchfield av døde hudceller og kan redusere peeling. Det brukes ofte i kombinasjon med andre aktuelle stoffer. L’Salisylsyre finnes i medisinske sjampo og hodebunnløsninger for behandling av hodebunnspsoriasis.

  Ditranolen, også kjent som en Opral, er en populær aktuell behandling for psoriasis. Du kan bruke den som blandet pasta eller direkte for korte kontakter i høyere konsentrasjoner. Bivirkninger er milde og kan inkludere irritasjoner og hudflekker.

  fototerapi

  Hvis det brukes i en sammenhengende måte, kan fototerapi lykkes i behandlingen av psoriasis. Valg av fototerapi inkluderer:

  • Naturlig sollys
  • Ultravioletto B (UVB)
  • Ultraviolet A (UVA)
  • Goeckerman terapi, som kombinerer behandlinger med kull og UVB tjære
  • Laserbehandlinger

  Druer kan være svært effektive hvis kombinert med et stoff som heter Psoralen. Kombinasjonsbehandling er kjent som PUVA. Fototerapi, men er ikke for alle. Hvis huden din er følsom for lys eller hvis du har en familiehistorie av hudkreft, kan ikke fototerapi være egnet for deg.

  Systemiske behandlinger

  Orale og injiserbare stoffer, inkludert systemiske stoffer, brukes ofte til alvorlig og motstandsdyktig psoriasis. Noen har imidlertid alvorlige bivirkninger, og administreres vanligvis bare i kort tid. De er også tilbøyelige til å miste effektiviteten når kroppen utvikler antistoffer for å kontrast dem. Disse stoffene inkluderer metotrexat, muntlig retinoider og ciklosporin.

  Metotreksat

  Methotrexato er godkjent av FDA for behandling av mange sykdommer, inkludert psoriasis. Det kan være veldig effektivt og er ikke så dyrt som andre behandlinger. Men bør ikke tas i lange perioder, siden potensielle bivirkninger kan være alvorlige. Disse kan omfatte hepatisk toksisitet og skade og redusert produksjon av blodceller og blodplater. Legen kunne starte med folsyre for å redusere risikoen for skade.

  Muntlig retinoider

  Oral retinoider er reseptbelagte legemidler som etterligner vitamin A. De brukes bare når kroppen ikke reagerer på andre behandlinger. For tiden, L’Acitretin er den unike muntlig retinoid godkjent av FDA for psoriasis.

  Mulige bivirkninger inkluderer hevelse av lepper og hårtap. Acitralin anbefales også ikke for gravide eller som kan forbli gravid innen tre års behandling fordi det kan forårsake alvorlige fødselsskader.

  Cyklosporin

  Cyclosporin er en immunosuppressor. Det er en oral medisinering som er mer effektiv når den brukes på kort sikt. Selv om det er like effektivt enn metotreksat, kan bivirkninger være mer alvorlige. Dette kan inneholde en økning i risikoen for infeksjon og følsomhet for sykdommer, inkludert kreft.

  Biologics

  Organiske handlinger ved direkte å endre immunforsvaret. Disse biologiske stoffene er godkjent av FDA for behandling av moderat til alvorlig psoriasis:

  • Infliximab (Remicade)
  • Adalimumab (Humira)
  • Etanercept (Enbrel)
  • Ustekinumab (Stelara)
  • Certizumab (Cimzia)
  • Ixekizumab (Taltz)
  • Secuinumab (Cosentyx)
  • Tildrakizumab (Ilumya)
  • Guselkumab (tremfya)
  • Brodalumab (Siliq)
  • Risankizumab (Skyrizi)

  Organicianser har en sterk effekt på immunforsvaret og kan øke risikoen for å utvikle infeksjoner. Av denne grunn er de vanligvis brukt som en siste utvei for behandling. Kroppen kan også utvikle en motstand mot dem over tid.

  Små molekyler

  Ifølge en preklinisk studie kan små molekyler behandle psoriasis hos personer som ikke reagerer godt på tradisjonelle behandlinger. Apremilast (otezla) er en ny pille av små molekyler som kan bidra til å kontrollere den aktive psoriasisartrittet eller platen psoriasis.

  Ta bort

  Finn riktig behandling for din psoriasis kan ta litt tid, men det er mulig. Løs en avtale med legen din hvis du tror at din nåværende behandling ikke virker lenger. Diskutere årsakene til at behandlingen ikke virker og hvilke alternative behandlingsalternativer som passer for deg.