16 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Du er fire uker fra punkt til halvparten. Du kommer også til å skrive inn en av de mest spennende delene av graviditeten din. Du bør begynne å høre barnet flytte fra en dag til dagen.

For mange kvinner, start kan være vanskelig å si om følelsen i magen er barnet som beveger seg, gass eller andre følelser. Men snart utvikler en ordning, og du vil vite om den bevegelsen er et lite barn i bevegelse.

Endringer i kroppen din

Det andre kvartalet kalles noen ganger / fasen av bryllupsreisen & # 8221; svangerskap. Du kan legge merke til at du sover mer dypt og mer fredelig enn noen få uker før. Du bør også begynne å bli vant til å sove på din side.

Legen din kan råde deg til å slutte å sove på ryggen din akkurat nå. Dette betyr å bruke ekstra puter for å støtte kroppen din. Det finnes forskjellige typer puter for spesialdesignet graviditet som du kan kjøpe for å hjelpe deg med å sove eller bare for å gi litt og ekstra komfort mens du hviler på.

Mer energi kommer med mer søvn i løpet av dagen. Selv ditt humør kan bli bedre, men ikke overraskende hvis du fortsetter å oppleve sporadisk overheng. Og du kan miste dine gamle klær når du begynner å ha på seg mer barsels klær.

Ditt barn

Del på Pinterest

Bli mer aktiv er bare en del av det som skjer med barnet ditt i uken 16. Barnets sirkulasjons- og urinanlegg fungerer i en mer avansert fase.

Selv barnets hode vises mer & # 8220; normal & # 8221; Når øyne og ører har avgjort i sin permanente posisjon på hodet. Selv barnets hode blir blitt mer reist og ikke tilbøyelig fremover som i de første månedene.

Selv barnets ben utvikler seg raskt. Og hvis barnet ditt er en kvinne, danner tusenvis av egg i eggstokkene.

Barn på dette stadiet måles med hodet til å sitte. Dette kalles corona-groppa lengde. Ved 16 uker er de fleste barn ca 4 lange.5 inches og veier ca 3.5 gram. Den har størrelsen på en avokado. Og så vil barnet ditt starte et viktig vekstskudd.

Tvillingutvikling en uke 16

Du føler fortsatt litt bevegelse? Noen kvinner begynner å føle at barna beveger seg i hver uke 16, men kvinner som er mødre for første gang, føler ofte ikke bevegelse til lenge senere.

Fosterbevegelsen, også kalt akselerasjon, er et flott tegn på at barna dine trener å utvikle muskler. Over tid vil disse små skuddene og skuddene bli til ruller og spark.

16-ukers graviditets symptomer

Del på Pinterest

Mange kvinner overskrider scenen av morgenkvalme av graviditet i denne perioden. Dette er også tiden da du kan bli litt og har problemer med å konsentrere seg.

Selv om de fleste symptomene på de siste ukene ikke vil være ny denne uken, som ømbrystet, er det en titt på symptomene du kan forvente å fortsette denne uken:

 • Lysere skinn (på grunn av’økt blodstrøm)
 • Fortjeneste eller mer glanset hud (på grunn av hormoner)
 • forstoppelse
 • mageknip
 • Epistaxis
 • opphopning
 • Kontinuerlig vektøkning
 • Mulige hemorroider
 • glemsomhet
 • Konsentrasjonsproblemer

Hvis du føler deg frustrert, snakk med legen din eller en venn som kanskje har hatt lignende symptomer under graviditeten.

Graviditet glød

L’Økt blodstrøm gjennom hele kroppen kan gjøre ansiktet lysere. Og de stadig flere aktive hormonene kunne begynne å gjøre huden din mer fet og skinnende i disse dager.

Noen ganger er det definert & # 8220; Splendor of Graviditet & # 8221; men du ser kanskje ikke disse endringene i form av det rosy. Prøv et vaskemiddel uten olje hvis ansiktet ditt blir for fett.

Forstoppelse

Hvis forstoppelsen blir irriterende, må du sørge for at du spiser fiberrike matvarer, for eksempel frisk og tørr frukt, grønnsaker, bønner, mandler, frokostblandinger og andre hele korn. Vær oppmerksom på fett og dårlig fiber mat som ost og arbeidet kjøtt, som kan forverre forstoppelsen.

Mageknip

Hvis mageforbrenningen er utviklet, vær oppmerksom på matvarer som kan utløses faktorer. Stekt eller krydret mat er ofte skylden. Husk at maten som du en gang likte det uten problemer, må kanskje være forbudt under graviditeten.

Hvis du følger et sunt kosthold, bør du tenke på å tjene mellom 12 og 15 pounds i dette kvartalet. Dette estimatet kan variere hvis du var overvektig eller undervektig ALL’begynnelsen av graviditeten.

neseblods

En annen forandring som kan oppstå er L’sporadisk blod fra nese eller blodige tannkjøtt. Epistaxis er generelt ufarlig og oppstår når den ekstra blodstrømmen i kroppen forårsaker de små blodkarene i nesen for å bryte.

Å stoppe en glødning fra nesen:

 • Sitt og hold hodet ditt høyere enn hjertet ditt.
 • Ikke bøy hodet til # 8217; tilbake fordi du kan svelge blodet.
 • Klemme nesen med tommel og # 8217; indeksen kontinuerlig i minst fem minutter.
 • Påfør en ispakke på nesen for å hjelpe smale blodårene og raskt stoppe blødning.
 • Opphopning

  Før du tar benk eller reseptbelagte legemidler for overbelastning, fordøyelsesproblemer eller andre helseproblemer, snakk med legen din. Kan svare på dine spørsmål om hvilke stoffer som er trygge å bruke nå.

  Under din neste prenatalavtale, husk å informere legen din om andre symptomer du opplever.

  Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

  Etter morgenen har kvalme forsvunnet, det er en flott tid å fokusere på en sunt ernæring og fitness.

  Hvis du vil ha søt mat, ta frukt eller yoghurt i stedet for den sjokoladebaren. Prøv å gjøre snacks med spotost hvis du vil ha smakfull mat. Kroppen din og barnet ditt vil sette pris på proteiner og fotball.

  Mål i 30 minutters drift om dagen. Svømming og turgåing er gode treningsøkter. Bare husk å snakke med legen din før du starter en rutinemessig øvelse.

  Du kan også begynne å søke på vugger, bilseter, barnevogner, babymonitorer og andre høye prisartikler for barnet. Med så mange alternativer, og siden mange av disse artiklene vil få innvirkning på barnets sikkerhet, kan du bli overrasket over hvor lenge det kan be om.

  Når skal du ringe legen din

  Hvis du føler at barnet ditt beveger seg regelmessig, men merk deg at du ikke har hørt noen bevegelse i minst 12 timer, ring legen din. Det kan bare være at du ikke har lagt merke til barnets bevegelse, men det er alltid bedre å gå på den sikre siden.

  Hvis du ikke har hørt barnet ditt i denne uken, vær tålmodig. Mange kvinner legger ikke merke til en lashbing opp til ca 20 uker.

  Selv om risikoen for spontan abort er mye lavere i andre kvartal sammenlignet med den første, bør du aldri ignorere spotting, blødning eller sterk magesmerter.