Nervøs mage: Symptomer, følelse, angst, behandling og mer

COS’er en nervøs mage (og jeg har en)?

Å ha en nervøs mage kan være en vanlig hendelse i noen mennesker. Ifølge leger og medisinsk vitenskap er det imidlertid ikke en offisiell eller diagnostisk tilstand.

Å ha en nervøs mage kan håndtere din følelsesmessige tilstand eller mental helse, din fordøyelsessystem eller intestinal helse, eller til og med en kombinasjon av begge. Sjelden kan det rapportere noe mer alvorlig pågår.

Nervøs mage kan også være akkurat slik fordøyelsessystemet ditt naturligvis fungerer i stressperioder. Også, det kan bare være en’isolert erfaring.

De vanlige symptomene på en nervøs mage kan inkludere:

 • & # 8220; sommerfugler i magen
 • Følelse av undertrykkelse, agitasjon, kramper, mageknuter
 • følelse av nervøsitet eller angst
 • Tremor, tremor, muskel sammentrekninger
 • Hyppig flatulens
 • Magesykdommer, kvalme eller kvalme
 • fordøyelsesbesvær eller rask fullhet når du spiser
 • Følelse av varme, flagrende eller hevelse til munnen av magen
 • Økt vannlating og tarmbevegelser

I sjeldne tilfeller kan en nervøs mage sterkt påvirke tarmene. Hyppige eller ukontrollerte vannlater eller tarmbevegelser & # 8211; Og noen ganger kvelende eller oppkast & # 8211; de kan være et resultat av en ekstremt nervøs mage, men ikke alltid.

Som en nervøs mage strekk?

En nervøs mage kan ofte behandles med hjem og naturlige rettsmidler, så vel som med livsstilsendringer.

Prøv urte rettsmidler

Noen urter kan lindre den nervøse magen i noen mennesker mens det skjer. Hvis du føler kvalme eller kvalme, kan ingefærroten hjelpe. Tygge et stykke rot, drikk ingefær te, spis ingefær candies eller sips litt & # 8216; av ingefær ale med ekte ingefær for å bli gunstig.

Andre urter, som grønn mynte, peppermynte, lavendel eller melissa, er også velkjente antispastastikk: de kan stoppe spasmer og styrke glatt muskulatur som forårsaker sommerfugler til mage, flatulens, kramper og lidelser. Spis en eller to rå blader av et levende plante, gjør en mynteburst som inneholder ekte mynte ingredienser eller nyt disse urter i en te.

Unngå koffein, spesielt kaffe

Koffeininnholdet i kaffe kan mate nervøsitet og angst, forverret situasjonen. Videre stimulerer kaffen også tarm, forverring av intestinale symptomer.

Vent på å drikke kaffe til dine nervøse tarmer rolig. Eller test mindre stimulerende koffein drikkevarer som grønn te eller oolong te.

Øv dyp pusting, bevissthet og meditasjon

Mental øvelser hjelper deg med å konsentrere deg om pusten din og rapportere deg i dag. Dette kan håndtere stress og # 8217; angst som forårsaker en nervøs mage. Dype åndedrag kan være spesielt nyttige.

Hvis du liker meditasjon eller du har andre mentale triks som roer seg, prøv dem.

Prøv beroligende eller røkelse høyttalere oljer

Herbal røkelse, eller essensielle oljer som brukes som aromatiske høyttalere, er kjent for å hjelpe noen mennesker med angst.

Kjøp produkter med beroligende urter som kamille, lavendel, vetiver eller rosa. Følg indikasjonene på produktet. Kombiner dette med litt og plass til deg selv når du gjør med en nervøs mage.

Finn rom for deg selv å slappe av

Til slutt finner du tid og plass for deg selv for å fjerne ideene dine og ta kontroll over nervøsiteten din, selv om det må være total tid alene. Ikke vær redd for å unnskylde deg, selv for en viktig begivenhet.

Hvis du snakker med en venn, hjelper et familiemedlem eller en kjære, gjør det i løpet av denne tiden. Snakk med noen du stoler på, kan hjelpe deg med å overvinne angst.

Fordi jeg har en nervøs mage?

Mest sannsynlig vil du ha en nervøs mage fordi du bare er nervøs. Det kan skje med noen.

Hjernen og # 8217; tarmene er forbundet gjennom den vage nerve, en av kroppens største nerver. Denne nerven sender tegn fra hjernen til tarmen og omvendt, og øker fordøyelsens irritabilitet og # 8217; uregelmessigheter når stress og angst oppstår.

Hvis du regelmessig har symptomene på en nervøs mage og spesielt hvis symptomene blir verre, må du kanskje være mer oppmerksom på stress og helsemessige nivåer av fordøyelsessystemet.

I sjeldne tilfeller kan den nervøse magen rapportere et helseproblem som ligger til grunn. Hvis den nervøse magen er en vanlig opplevelse for deg, kontakt legen din.

Vil bidra til å ekskludere andre problemer som kan påvirke magen, for eksempel:

 • Dell / # 8217 syndrom; irritabel tarm
 • Peptisk sår
 • Intestinal inflammatorisk sykdom
 • cøliaki
 • Disorder D’Angst

I enda sjeldnere tilfeller kan den nervøse magen være relatert til galleberegninger eller skade på den vage nerve.

Ellers er den nervøse magen en helt normal og lett håndterbar hendelse.

Hvordan kan jeg forhindre den nervøse magen i fremtiden?

Noen behandlinger er en rask løsning for en nervøs mage. Men hvis det er en vanlig og problematisk hendelse, er det noen flere holistiske livsstilsmetoder som kan være nyttige.

Behandle stress i livet ditt

En nervøs mage kan bety at du bare er i en nervøs tilstand. Du er veldig stresset i det siste? Du har en stor begivenhet, et jobbintervju eller en innkommende ungerving-opplevelse? Du kan bare være nervøs og vil passere.

D’En annen del, hvis du gjør med kroniske stressende opplevelser og mange symptomer på nervøs mage hver dag, er det viktig å finne tid og måter å håndtere stress på. Din nervøse mage kan derfor appease.

Forbedrer helsen til tarmene

En nervøs mage kan være en indikator på fordøyelsessystemet. Det kan også bety at både stressnivåer og helsen til italestivsystemet må forbedres. Behandling av mye fordøyelsesbesvær, hevelse og fylde med nervøs mage er sterke tegn på dette.

Prøv enkle endringer i kostholdet ditt som å spise mer fiber og probiotiske rike matvarer eller leie fiber eller probiotiske kosttilskudd. Foreløpige studier på mus Som dette av 2011 De har vist at probiotika kan bidra til å lindre angsten med tarmsymptomer, gjennom den vage nerve-handlingen.

Snakk med legen din før du gjør viktige endringer i kostholdet og leie kosttilskudd, spesielt hvis du tar medikamenter.

Endre måltider

Prøv å spise mindre måltider i stedet for stor. Ditt fordøyelse kunne hindres, noe som kan forårsake din nervøse mage. Hjelp å spise mindre og lette måltider med lett å fordøye matvarer når det gjelder magefjærer. Du kan også prøve å gjøre hyppigere måltider og lettere snacks i stedet for tre tunge måltider hver dag.

Elsker grønne bladgrønnsaker som kål, spinat og salat i salat er spesielt anbefalt.

Prøv å trene mer

Finn en fysisk utbrudd for stress og # 8217; angst kan redusere sin negative innvirkning på fordøyelsessystemet. L’Øvelse og # 8217; fysisk aktivitet, som yoga, kan være nyttig.