Hvordan forbedre konsentrasjonen: 12 Forslag støttet av vitenskap og mer

Del på Pinterest

Hvis du noen gang har hatt problemer med å overvinne en utfordrende jobboppgave, har du studert for en viktig eksamen eller har brukt tid i et komplisert prosjekt, du kan ha ønsket å øke konsentrasjonskapasiteten din.

Konsentrasjon refererer til den mentale innsatsen som styrer alt du jobber med eller lærer for øyeblikket. Noen ganger er det forvirret med evnen til oppmerksomhet, men evnen til å være oppmerksom på den tiden du kan fokusere på noe.

Faktorer påvirker konsentrasjon

Både evnen til oppmerksomhet og konsentrasjon kan variere i flere grunner. Noen mennesker har bare flere problemer med å glemme distraksjoner. L’alder og mangel på søvn kan påvirke konsentrasjonen.

De fleste glemmer ting lettere med alderen, og en nedgang i konsentrasjonen kan følge tapet av minnet. Selv hodet eller hjerneskade, som cerebral følelser, så vel som noen forhold med mental helse kan påvirke konsentrasjonen.

Det er lett å føle seg frustrert når du prøver å konsentrere deg, men du kan ikke. Dette kan føre til stress og irritasjon, som har en tendens til å gjøre konsentrasjonen på hva du trenger å gjøre enda mer enn en fjern drøm.

Hvis du synes kjent, fortsett å lese mer om metodene som støttes av forskning for å forbedre konsentrasjonen. Vi vil også undersøke noen forhold som kan påvirke konsentrasjonen og trinnene for å ta hvis du prøver å øke konsentrasjonen alene, synes ikke å hjelpe.

1. Trene hjernen din

Å spille visse typer spill kan hjelpe deg med å forbedre konsentrasjonen. Prøve:

 • Sudoku
 • kryssord
 • sjakk
 • puslespill
 • Ordsøk eller scramble
 • Minne spill

Resultater av A 2015 Studio På 4.715 foreslår voksne å dedikere 15 minutter om dagen, 5 dager i uken, til hjernens treningsaktiviteter kan ha stor innvirkning på konsentrasjonen.

Brain Training Games kan også hjelpe deg med å utvikle ditt arbeidsminne og kortsiktige, så vel som dine behandlings- og feilsøkingsferdigheter.

Barn

L’hjernens trening kan også jobbe for barn. Invester i et ord puslespill bok, fullfør et puslespill sammen eller spill et minne spill.

Selv fargestoffer kan bidra til å forbedre konsentrasjonen hos barn eller voksne. De største barna kan nyte mer detaljerte fargesider, for eksempel de som finnes i fargestoffer for voksne.

Seniorer

Effektene av hjernens treningsspill kan være spesielt viktig for eldre, siden minne og konsentrasjon ofte har en tendens til å synke med alderen.

Et søk fra. 2014 som undersøkte 2,832 eldre voksne etterfulgt av deltakerne etter 10 år. De eldre som fullførte mellom 10 og 14 kognitive treningsøkter har sett en forbedring i kognitive, minne og prosesseringsegenskaper.

Etter 10 år rapporterte de fleste studiedeltakere å fullføre de daglige aktivitetene i det minste som de kunne alle i begynnelsen av eksperimenteringen, hvis ikke bedre.

2. Start spillet ditt

Spill for hjernen kan ikke være den eneste typen spill som kan hjelpe deg med å forbedre konsentrasjonen. Siste forskning tyder også på at å spille videospill kan bidra til å øke konsentrasjonen.

TIL 2018 Studio Ser på 29 personer funnet tester som tyder på at en’spilletid kan bidra til å forbedre den selektive visuelle oppmerksomheten (VSA). VSA refererer til din evne til å konsentrere seg om en bestemt oppgave å ignorere distraksjoner rundt deg.

Denne studien var begrenset av sin lille størrelse, så disse resultatene er ikke avgjørende. Studien har også ikke bestemt hvor lenge denne VSA-økningen varet.

Studieforfatter anbefaler fremtidig forskning for å fortsette å utforske hvordan videospill kan bidra til å øke hjernens aktivitet og øke konsentrasjonen.

TIL 2017 Gjennomgang Han undersøkte 100 studier som undersøkte effektene som videospill kunne ha på kognitiv funksjon. Resultatene av anmeldelsen tyder på at å spille videospill kan føre til ulike endringer i hjernen, inkludert større oppmerksomhet og konsentrasjon.

Denne anmeldelsen hadde flere grenser, inkludert det faktum at studiene fokuserte på svært forskjellige emner, inkludert avhengighet av videospill og mulige effekter av voldelige videospill. Studier som er spesielt utviklet for å utforske fordelene med videospill, kan bidra til å støtte disse resultatene.

3. Forbedre søvn

Søvnmangel kan enkelt avbryte konsentrasjonen, for ikke å nevne andre kognitive funksjoner, for eksempel minne og L & # 8217;.

Overføringen av sporadisk søvn kan ikke forårsake for mange problemer for deg. Men regelmessig ikke å kunne sove godt om natten, kan påvirke humøret ditt og din ytelse på jobben.

Å være for trøtt kan til og med redusere refleksene dine og påvirke evnen til å kjøre eller spille andre daglige aktiviteter.

Et utfordrende program, helseproblemer og andre faktorer gjør det vanskelig å sove tilstrekkelig. Men det er viktig å prøve å nærme seg det meste av anbefalt mengde så mye som mulig.

Mange eksperter anbefaler å sove fra 7 til 8 timer hver natt.

Selv å forbedre søvn kan ha fordeler. Noen raske forslag:

 • Slå av TVen og plasser A & # 8217-skjermer; nå før du går i seng.
 • Hold rommet ditt på en komfortabel, men ny temperatur.
 • Slapp av før du går i seng med myk musikk, et varmt bad eller en bok.
 • Gå til sengs og stå opp mer eller mindre på samme tid hver dag, selv i helgene.
 • Tren regelmessig, men prøv å unngå en tung trening like før du går i seng.

Du kan finne flere forslag til sunne søvnvaner her.

4. Finn tid til å trene

Større konsentrasjon er blant de mange fordelene med regelmessig trening. L’Trening utnytter alle. EN 2018 Studio Undersøkelse av 116 femte klasse studenter fant tester som tyder på at daglig fysisk aktivitet kan bidra til å forbedre både konsentrasjon og # 8217, oppmerksomhet etter bare 4 uker.

Annen Undersøkelser Ser på de eldre tyder på at bare et år med moderat aerob fysisk aktivitet kan bidra til å stoppe eller til og med omvendt minne tap som oppstår med cerebral atrofi relatert til alderen.

Gjør det du kan

Selv om det er anbefalt L’Aerobic trening, gjør det du best kan ikke gjøre noe. Avhengig av din fysiske form og dine vektmål, vil du kanskje gjøre mer eller mindre trening.

Men noen ganger er det ikke mulig å få mengden trening, spesielt hvis de sameksisterer med fysiske eller psykiske helseproblemer.

Hvis du finner det vanskelig å finne tid til å trene eller ikke vil abonnere på et treningsstudio, prøv å tenke på morsomme måter å trene i løpet av dagen. Hvis du reiser på hjertefrekvensen, trener jeg deg selv. Spør deg selv:

 • Du kan følge med barna dine til skolen?
 • Du kan stå opp 20 minutter før hver morgen for å ta en rask løp i nabolaget ditt?
 • Du kan dele din ukentlige tur med å handle i to eller tre turer til fots eller på sykkel?
 • Du kan gå til baren i stedet for å kjøre?

Hvis du kan, prøv å gjøre trening med en gang før du virkelig trenger å konsentrere eller under en mental pause.

5. Tilbringe tid i naturen

Hvis du vil øke konsentrasjonen på en naturlig måte, prøv å gå ut hver dag, selv i 15-20 minutter. Du kan ta en kort spasertur i en park. Selv sitte i hagen eller i hagen kan være D’hjelp. Ethvert naturmiljø har fordeler.

Vitenskapelig bevis støtter i økende grad den positive effekten av naturlige miljøer. Søk fra 2014 funnet tester som tyder på at plantene i kontorer har bidratt til å øke konsentrasjonen og produktiviteten, samt tilfredsstillelse og kvalitet på & kvaliteten på & kvaliteten.

Prøv å legge til en eller to planter til arbeidsplassen eller ditt hjem for en rekke positive fordeler. Fettplanter er gode valg for lave vedlikeholdsanlegg hvis du ikke har en grønn tommel.

Barn

Barn drar også nytte av naturlige miljøer. Søk utgitt i 2017 fulgte over 1000 barn fra fødselen til en alder av 7 år. Studioet håpet å bestemme hvordan den permanente eksponeringen for trærne og vegetasjonen hjemme eller i nabolaget kunne påvirke på barns oppmerksomhet.

Studien fant bevis som tyder på at naturlige miljøer kan favorisere utviklingen av hjernen og kan også forbedre barnas oppmerksomhet.

Naturen kan ha enda flere fordeler for barn med ADHD. EN 2009 studie som undersøkte 17 barn med ADHD funnet tester at en 20-minutters spasertur i parken kunne bidra til å forbedre konsentrasjonen mer enn en tur av samme lengde i en urbane kontekst.

6. Prøv meditasjon

Meditasjon og bevissthetspraksis kan tilby flere fordeler. En bedre konsentrasjon er bare en av disse.

TIL 2011 Review av 23 studier har funnet tester som tyder på at en bevissthetsøvelse som understreker oppmerksomheten, kan bidra til å øke og konsentrasjonen for å øke. Bevissthet kan også forbedre minnet og andre kognitive evner.

Meditasjon betyr ikke bare å sitte i stillhet med lukkede øyne. Yoga, dyp pusting og mange andre aktiviteter kan hjelpe deg med å meditere.

Hvis du har prøvd meditasjon og ikke fungerte for deg, eller hvis du aldri har meditert før, kan denne listen gi deg noen ideer om hvordan du skal starte.

7. Pause

Hvordan en pause fra arbeid eller oppgaver kan øke konsentrasjonen? Denne ideen kan virke counterintuitive, men ekspertene sier det virkelig fungerer.

Vurder dette scenariet: Du brukte noen timer på samme prosjekt, og plutselig begynner din oppmerksomhet å vandre. Selv om det er vanskelig å konsentrere seg om aktiviteten, bo på skrivebordet, prøv å gå videre. Men din kamp for å konsentrere deg, gjør at du føler deg stresset og engstelig for ikke å fullføre arbeidet ditt i tide.

Du har sikkert allerede vært der. Neste gang dette skjer når du føler for første gang konsentrasjonsgene dine, ta en kort mental pause. Forfrisket med en frisk drink eller en næringsrik matbit, ta en kort spasertur eller gå ut for å sole seg.

Når du kommer tilbake til jobb, ikke overraske deg hvis du føler deg mer konsentrert, motivert eller til og med kreativ. Pauser kan bidra til å forbedre disse funksjonene og mer.

8. Høre på musikk

Slå på musikken mens du arbeider eller studerer, kan bidra til å øke konsentrasjonen.

Selv om du ikke liker å lytte til musikk mens du jobber, bruk lydene av naturen eller hvit støy til å maskere bakgrunnslyder, kan også bidra til å forbedre konsentrasjonen og andre hjernefunksjoner, andre Undersøkelser.

Den typen musikk du lytter, kan gjøre en forskjell. Eksperter er generelt enige om klassisk musikk, spesielt Barokk klassisk musikk eller naturlydene er gode valg for å øke konsentrasjonen.

Hvis du ikke er interessert i klassisk musikk, prøv omgivende eller elektronisk musikk uten tekster. Hold myk musikk eller bakgrunnsstøynivå, slik at du ikke er ferdig for å distrahere deg.

Det er også viktig å unngå å velge musikken du elsker eller hater, siden begge typer kan ende opp med å distrahere deg selv.

9. Varierer kostholdet ditt

Maten du spiser kan påvirke kognitive funksjoner som konsentrasjon og minne. Unngå bearbeidede matvarer, for mye sukker og veldig fett eller fete matvarer. For å øke konsentrasjonen, prøv å spise mer:

 • Fat fisk (tenk på laks og ørret)
 • Egg (hvit og eggeplomme begge)
 • blåbær
 • spinat

Du kan finne mer mat for ditt sinn i denne listen.

Å holde seg hydrert kan også ha en positiv innvirkning på konsentrasjonen. Selv en liten dehydrering kan gjøre det vanskeligere å fokusere eller huske informasjonen.

Å ha frokost kan hjelpe deg med å øke konsentrasjonen som første om morgenen. Pek på et lavt sukker tilsatt måltid og rik protein og fiber. Flour d’havre, hvit yoghurt med frukt eller full toast med egg er alle gode valg for frokost.

10. Koffein

Det er ikke nødvendig å inkludere koffein i kostholdet hvis du foretrekker å unngå det, men Undersøkelser antyder at koffein kan dra nytte av din oppmerksomhet og konsentrasjon.

Hvis du føler at konsentrasjonen din begynner å synke, bør du vurdere en kopp kaffe eller grønn te. En del av mørk sjokolade og # 8211; 70% kakao eller høyere & # 8211; Det kan ha lignende fordeler, hvis du ikke liker koffeinholdige drinker.

TIL 2017 Studio har funnet tester som tyder på at fytokemikerne naturlig til stede i matcha, en type grønn te, ikke bare forbedre kognitiv funksjon, men kan bidra til å fremme avslapning. Så matcha kan være et godt alternativ hvis kaffen har en tendens til å få deg til å føle deg nervøs eller nervøs.

11. Prøv kosttilskudd

Noen kosttilskudd kan hjelp fremmer Bedre konsentrasjon og bedre hjernens funksjon.

Vi anbefaler deg å sjekke med legen din før du prøver et tillegg, spesielt hvis du har helseproblemer eller allergier. En lege kan undersøke mulige fordeler og risiko for kosttilskudd med deg og gi råd til en mer egnet til dine behov.

Du kan ofte få alle vitaminer du trenger ved å legge til visse matvarer til kostholdet ditt, men noen ganger kosttilskudd kan hjelpe deg med å oppnå daglige inntaksmål.

Følgende kosttilskudd kan bidra til å fremme større konsentrasjon og generell helse i hjernen:

12. Gjør en konsentrasjons trening

Konsentrasjons treningsøkter hjelper ofte barn som har problemer med å konsentrere seg. Denne mentale treningen innebærer helt å dedikere aktiviteten til en aktivitet i en bestemt tidsperiode.

Prøv disse aktivitetene:

 • Tegne eller doodle i 15 minutter.
 • Dedikerer et par minutter for å starte en ballong eller en ball med en eller annen person;.
 • Sett en timer fra 3 til 5 minutter. Prøv å klandre øyelokkene så lite som mulig.
 • Suger en lollipop eller et hardt godteri til den forsvant: motstandsdyktig mot pulsen for å bite det. Vær oppmerksom på smaken, følelsen av candy på språket og på det tidspunktet som kreves for å spise det helt.

Etter å ha fullført en av aktivitetene, spør din sønn å skrive en kort sammendrag eller skisse som du følte under opplevelsen. Små barn kan bare bruke ord for å beskrive deres følelser.

Snakker om hvor de har mistet konsentrasjonen og hvordan de klarte å refokusere, kan hjelpe dem med å utvikle disse ferdighetene til å bruke i daglige aktiviteter.

En konsentrasjons trening kan også dra nytte av voksne, så vær så snill å prøve det selv.

Forhold som påvirker konsentrasjonen

Konsentrasjonsproblemer kan forholde seg til de tingene som skjer rundt deg. Vanlige årsaker inkluderer forstyrrelser av kolleger, distraksjoner av dine romkamerater eller familiemedlemmer eller varsler om sosiale medier.

Men det er også mulig at vanskelighetene med konsentrasjon er relatert til underliggende psykiske eller fysiske helsemessige forhold. Noen kommuner inkluderer:

 • L’ADHD (deficit lidelse / hyperaktivitet) kan skape læring og minne vanskeligheter for både barn og voksne. Det er vanligvis preget av en vedvarende modell av uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet. Behandling kan bidra til å forbedre symptomene på’ADHD.
 • Kognitiv dysfunksjon eller forverring kan påvirke konsentrasjonen, minnet og # 8217; læring. Disse problemene kan inkludere forsinkelser eller utviklingshemming, hjerneskader eller nevrologiske forhold som forårsaker problemer med hjernens funksjon.
 • Ubehandlede psykiske helseproblemer, som depresjon eller # 8217; angst, gjelder hovedsakelig endringene i humøret og andre følelsesmessige symptomer, men kan også gjøre det vanskelig å konsentrere seg, fokusere eller lære og huske ny informasjon. Du kan også finne vanskeligere å konsentrere seg om arbeid eller skole når du er veldig stresset.
 • Brain Commodities og andre hodeskader kan påvirke konsentrasjonen og minnet. Dette er vanligvis midlertidig, men konsentrasjonsproblemer kan fortsette mens cerebrale følelser helbreder.
 • L’Hypermetropia og andre synsproblemer kan gjøre det forårsake problemer nøye og konsentrasjon. Hvis du (eller din sønn) finner vanskeligere enn vanlig konsentrat, og du har også hodepine, eller du skjønner at du snakker øynene dine, vil du kanskje sjekke øynene dine.

Andre behandlingsalternativer

Hvis disse forslagene for å forbedre konsentrasjonen ikke hjelper mye, bør du vurdere ideen om å få en profesjonell mening om å få en profesjonell mening. Noe mer signifikant enn normale distraksjoner kan påvirke konsentrasjonskapasiteten din, selv om du ikke er klar over det.

Det kan være nyttig å begynne å snakke med en terapeut, spesielt hvis du føler deg stresset, eller du har lagt merke til endringer i humøret ditt. Noen ganger tar det en kvalifisert profesjonell å legge merke til disse symptomene.

Mange voksne som bor med ubehandlet ADHD, har problemer med å konsentrere seg eller fokusere på deres oppmerksomhet i lange perioder. En psykisk helsepersonell kan hjelpe deg med å diagnostisere dette eller en annen tilstand og hjelpe deg med å starte behandlingen.

Terapi, narkotika og andre terapeutiske tilnærminger kan bidra til å forbedre symptomene når du har en diagnose.

Bunnlinjen

Noen måter å forbedre konsentrasjonen kan fungere godt, mens andre kanskje ikke ser ut til å gjøre mye for deg. Vurder ideen om å prøve en rekke tilnærminger for å se hva som hjelper.

Eksperter diskuterer fortsatt fordelene med noen metoder, for eksempel L’hjernens trening. Men eksisterende tester tyder på at de fleste av disse forslagene kan fremme minst beskjedne forbedringer i konsentrasjonen for mange mennesker.

Videre er det usannsynlig at disse forslagene reduserer konsentrasjonen eller forårsaker andre skader, så prøv dem ikke bør ha negative effekter.

Pass på at du bare snakker med legen din hvis du virkelig går gjennom en vanskelig tid. Det kan skje qualcos & det er viktig å ekskludere hjerneskade eller andre alvorlige problemer.