Hodepine og tretthet: 16 forhold som kan forårsake begge

Del på Pinterest

Hvis du lider av tretthet og konstant hodepine, kan det være på tide å konsultere en lege.

Hodepine kan være et tegn på en migreneforstyrrelse, søvnforstyrrelse, dehydrering eller mange andre kroniske sykdommer. Tretthet er et vanlig symptom på mange forhold, inkludert depresjon, søvnforstyrrelser og fibromyalgi. Tretthet og mangel på energi er også en hyppig klage hos mennesker som lider av migrene.

Det er mulig at hodepine og tretthet kan være sammenkoblet. La oss ta en nærmere titt på forholdet mellom disse to symptomene.

Hva kan forårsake hodepine og tretthet

Tretthet og hodepine er vanlige symptomer på mange forhold. Ikke alle disse forholdene anses som seriøse. Imidlertid kan noen kreve endringer i livsstil eller nåværende behandling.

Mens du vurderer årsakene til at du kunne prøve hodepine og tretthet, sørg for at du tenker på din livsstil, inkludert søvnordninger, kosthold og alle stoffene du for tiden antar.

Her er 16 forhold og andre faktorer som kan forårsake hodepine og tretthet:

1. Migrene

Migrene er en nevrologisk tilstand som forårsaker hyppig sterk hodepine. Symptomene på # 8217; migrene kan starte en eller to dager før hodepine. Dette refereres til som fase & # 8220; prodromo & # 8221;. I løpet av denne fasen opplever mange mennesker også tretthet, depresjon og lav energi.

Når hodepinen slår, snakker vi om fasen på & # 8220; angrep & # 8221;. Andre symptomer inkluderer:

 • kvalme
 • Han retched
 • svimmelhet
 • hodepine
 • Følsomhet for lys og lyd

Når hodepine har gått, kan du føle deg trøtt og apatisk. Du bør konsultere en lege hvis hodepine begynner å påvirke ditt daglige liv.

2. Dehydrering

Mange har hodepine når de ikke drikker nok vann. Andre vanlige dehydreringssymptomer inkluderer tretthet og døsighet.

Hodepine fra dehydrering forsvinner ofte innen få timer fra # 8217; vanninntaket. For å unngå hodepine og # 8217; tretthet forårsaket av dehydrering, prøv å drikke minst 8-10 glass D’vann om dagen, mer hvis du trener eller er en spesielt varm dag.

3. Medisinering

Hodepine og tretthet er en vanlig bivirkning av mange forskjellige typer stoffer. Noen stoffer som diuretika og noen blodtrykksmedisiner kan forårsake hodepine og tretthet fordi de kan dehydrere.

Andre stoffer kan forstyrre dine søvndiagrammer. Selv mangel på søvn er forbinder hodepine.

4. Koffein

Koffein er en stimulant av sentralnervesystemet. Selv om det kan få deg til å føle seg våken og redusere tretthet umiddelbart etter å ha drukket det, kan koffein også forstyrre søvn hvis du bruker for mye. En dårlig søvn kan føre til tretthet og hodepine.

Hvis du har en tendens til å drikke koffeinholdige drinker daglig, blir kroppen din avhengig av koffein. Hvis du bestemmer deg for å eliminere koffein fra kostholdet ditt, vil du sannsynligvis oppleve symptomer på avholdenhet, som inkluderer hodepine og tretthet.

5. Kronisk utmattelsessyndrom

Hoved symptomet på kronisk tretthetssyndrom (CFS) er den alvorlige og deaktivere tretthet som stikker ut i minst 4 måneder og ikke forbedrer seg med hvile. Andre symptomer inkluderer hyppige hodepine, muskelsmerter, leddsmerter, søvnproblemer og konsentrasjonsproblemer.

6. fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk sykdom forbundet med utbredt smerte og generell tretthet. Smerten manifesterer seg vanligvis i vondtpunktene, også kalt Trigger-poeng, i mange områder av kroppen.

Personer med fibromyalgi kan også ha hyppige hodepine.

Forskere og leger vet ikke hva som forårsaker fibromyalgi, men hver dag lærer du mer om tilstanden. Hvis du føler smerte, hodepine og tretthet som ikke vil gå bort, kontakt lege for en nøyaktig diagnose.

Matløsning: Mat for å bekjempe tretthet

7. Søvnforstyrrelser

Enhver lidelse som påvirker søvn, inkludert søvnløshet, rastløs bensyndrom, bruxisme (sliping av tennene dine om natten) og nattapné, kan forårsake hodepine og tretthet. Søvnforstyrrelser er også forbundet med migrene.

Mangel på søvn forårsaker en økning i nivåene på og stresshormon kortisol i kroppen, noe som kan påvirke stemningen negativt. Andre høye kortisol symptomer inkluderer vektøkning, irritabilitet, akne, hodepine og tretthet.

8. Hjernerystelse

En cerebral følelse er en midlertidig hjerneskade og er vanligvis resultatet av en lesjon eller en innvirkning på hodet.

Kontakt lege umiddelbart hvis du har lidd en kranialtrauma, og du tror du kan ha en hjerne følelse. I tillegg til hodepine og tretthet, inkluderer andre symptomer på en cerebral følelse:

 • bevisstløshet
 • Minneproblemer
 • kontinuerlig oppkast
 • Atferdsendringer
 • forvirring
 • tåkesyn

9. Posthumes av en bakrus

En bakrus er en konsekvens av å drikke for mye alkohol. Siden alkoholen har en dehydreringseffekt på kroppen, kan det forårsake hodepine. Drikkealkohol forårsaker også L’utvidelse av blodårer (vasodilasjon), som også er forbundet med hodepine.

L’Alkohol kan også forstyrre søvnen, noe som kan få deg til å føle deg trøtt og trøtt neste dag.

Hvis du ofte føler hodepine og tretthet etter å ha drukket alkohol, bør du vurdere disse 7 måtene for å forhindre posthies av bakrus.

10. & # 8217 kaldt virus;

Hodepine og tretthet er vanlige symptomer på [8217; påvirkning og forkjølelse, begge forårsaket av virus. De fleste av Vouchets, hodepine og L’tretthet vil bli ledsaget av andre symptomer, som feber, cola nese, ondt i halsen og hosten.

11. Anemi

L’anemi oppstår når antall sunne røde blodlegemer i kroppen er for lav. Når dette skjer, kan kroppens vev ikke få nok oksygen. Hvis du har L’Anemi, vil du sannsynligvis føle deg trøtt og svak. Du kan til og med føle deg svimmelhet og kort pust og ha blek hud og skjøre negler. Hodepine er et annet vanlig symptom på anemi, spesielt anemi forårsaket av jernmangel.

12. Mennesker

Hormonelle endringer før og under menstruasjonen kan forårsake hodepine og tretthet. Noen kvinner opplever migrene under menstruasjon.

De fleste kvinner har opplevd noen form for premenstruelt syndrom (PMS) umiddelbart før syklusen. Vanlige symptomer på premenstruelt syndrom inkluderer:

 • Følelsesmessige eksplosjoner
 • sinus
 • utmattelse
 • hodepine
 • Mat Cravings
 • Endringer i søvnmodeller

1. 3. Tretthet av digital visning

Fikse skjermen på en datamaskin, tablett eller mobiltelefon hele dagen kan være nødvendig for skole eller arbeid, men det er utrolig stressende for øynene dine. Som øynene dine er slitne, kan du begynne å ha hodepine.

Et annet symptom på’digital øye tretthet er L’tretthet eller generell tretthet. Du kan også ha problemer med konsentrasjon eller problemer å sove, noe som kan få deg til å bli enda mer utmattet.

For å bekjempe øyet tretthet, prøv å se bort fra skjermen hvert 20. minutt til noe som er minst 20 meter unna, i minst 20 sekunder.

14. Svangerskap

Hodepine og tretthet er bare to av de mange symptomene på graviditet. Tretthet er resultatet av høye nivåer av progesteronhormon. På samme måte kan hodepine skyldes hormonelle endringer og endringer i volumet av blod under graviditet.

15. Lupus

Den systemiske erytematiske lupus (les) eller lupus kort, er en kronisk autoimmun sykdom. En autoimmun sykdom oppstår når immunforsvaret ditt feilaktig angriper din egen kropp.

Lupus symptomer er flere. Vanlige symptomer inkluderer:

 • alvorlig tretthet
 • hodepine
 • A’Rash & # 8220; Butterfly & # 8221; På kinnene og på nesen
 • Smerte og hevelse til leddene
 • hårtap
 • fingre som blir hvite eller blå og prikkende når det er kaldt (Raynaud fenomen)

Kontakt lege hvis du føler hodepine og tretthet sammen med en av de nevnte symptomene. En lege må utføre flere tester for å gjøre en diagnose.

16. Depresjon

Depresjon kan få deg til å føle deg følelsesmessig og fysisk tømt. Det kan også påvirke søvn, forårsaker hodepine og tretthet. Andre symptomer inkluderer alvorlig tristhet, sosial tilbaketrekking, muskelsmerter, appetittendringer og føles ubrukelig.

En lege eller en psykisk helsepersonell kan hjelpe deg med å finne den beste behandlingen for depresjon, slik at du kan begynne å føle deg selv.

Bunnlinjen

Alle som lider av uforklarlige hodepine og tretthet, bør konsultere en lege. Mens noen av årsakene til disse symptomene, som suspensjon av koffein og forkjølelse, vil gå vekk fra solen, andre krever langsiktig ledelse.

Hvis stoffene er årsaken til hodepine og tretthet, kan legen bestemme seg for å bytte til et annet legemiddel eller senke dosen.

Vi anbefaler også deg å umiddelbart besøke en lege hvis hodepine er plutselig og alvorlig eller følger med feber, vri, forvirring, oppkast, endringer av atferd, endringer av syn, nummenhet eller vanskeligheter med å snakke.