16 effekter av testosteron på kroppen

Testosteron er et viktig mannlig hormon som er ansvarlig for utvikling og vedlikehold av mannlige attributter. Selv kvinner har testosteron, men i svært mindre mengder.

Del på Pinterest

Effekten av testosteron på kroppen

Testosteron er et viktig mannlig hormon. En mann begynner å produsere testosteron allerede syv uker etter unnfangelsen. Testosteronnivåer øker under puberteten, når toppen i slutten av ungdomsårene og stabiliser deretter. Etter ca 30 er det normalt at en manns testosteronnivå reduseres litt hvert år.

De fleste menn har mer enn nok testosteron. Men det er mulig at kroppen produserer for lite testosteron. Dette fører til en tilstand som kalles hypogonadisme. Dette kan behandles med hormonbehandling, som krever reseptbelagte lege og en nøye overvåking. Menn med normale testosteronnivåer bør ikke vurdere testosteronbehandling.

Testosteronnivåer påvirker alt i menn, reproduktivt system og seksualitet mot muskelmasse og bein tetthet. Det spiller også en rolle i visse oppføringer.

Endokrine system

Det endokrine systemet i kroppen består av kjertler som produserer hormoner. L’hypothalamus, som ligger i hjernen, forteller hypofysen av hvor mye testosteron trenger kroppen. Hypofysen sender deretter meldingen til testiklene. De fleste testosteron er produsert i testiklene, men små mengder kommer fra binyrene, som ligger like over nyrene. Hos kvinner produserer binyrene og eggstokkene små mengder testosteron.

Før en mannlig Nasca, fungerer testosteron for å danne mannlige kjønnsorganer. Under puberteten er testosteron ansvarlig for utviklingen av mannlige attributter som en dypere stemme, skjegg og kroppshår. Det fremmer også muskelmasse og seksuell lyst. Testosteronproduksjon øker i ungdomsårene og når topper i sena tenåringer eller alle «8217, starten på 20 år. Etter 30 år er det naturlig at testosteronnivået reduseres omtrent rundt # 8217; en prosent hvert år.

Reproduktivt system

Omtrent syv uker etter unnfangelsen begynner testosteron å bidra til å danne mannlige kjønnsorganer. Under puberteten, når testosteronproduksjonen øker, vokser testiklene og penisene. Testiklene gir en konstant strøm av testosteron og gjør en ny tilførsel av sæd hver dag.

Menn som har lave testosteronnivåer, kan manifestere erektil dysfunksjon (DE). Langsiktig terapi med testosteron kan forårsake en reduksjon i sædproduksjon. Testosteronbehandling kan også forårsake prostataforstørrelse og mindre og myke testere. Menn som har prostata eller brystkreft, bør ikke ta hensyn til erstatningsterapi med testosteron.

Seksualitet

Under puberteten, L’økning i testosteronnivået oppfordrer veksten av testiklene, penis og kjønnshår. Stemmen begynner å bli dypere og musklene og håret vokser. Sammen med disse endringene kommer et økende seksuell lyst.

C’Sannhet i teorien om & # 8220; bruk den eller taper & # 8221;. En mann med lave testosteronnivåer kan miste ønsket om å ha sex. Seksuell stimulering og L’Seksuell aktivitet øker testosteronnivået. Testosteronnivåer kan redusere i en lang periode med seksuell inaktivitet. Et lavt nivå av testosteron kan også forårsake erektil dysfunksjon (DE).

Sentralnervesystemet

Kroppen har et system for å kontrollere testosteron, sende meldinger gjennom hormoner og kjemiske stoffer som slippes ut i blodet. I hjernen, l’hypothalamus forteller hypofysen som testosteron er nødvendig og L’iPOFISI overfører denne informasjonen til testiklene.

Testosteron spiller en rolle i noen atferd, inkludert aggressivitet og dominans. Det bidrar også til å stimulere konkurranseevnen og øke selvtillit. Akkurat som L’Seksuell aktivitet kan påvirke testosteronnivået, delta i konkurransedyktige aktiviteter, kan øke eller redusere en manns testosteronnivå. Et lavt nivå av testosteron kan forårsake tap av tillit og mangel på motivasjon. Det kan også redusere en manns evne til å konsentrere seg eller forårsake følelser av tristhet. Et lavt nivå av testosteron kan forårsake søvnforstyrrelser og mangel på energi.

Det er imidlertid viktig å merke seg at testosteron bare er en faktor som påvirker delene av personligheten. Andre biologiske og miljømessige faktorer er også involvert.

Lær og hår

Når en mann passerer fra # 8217; barndommen Alle’voksen alder, testosteron stimulerer hårveksten i ansiktet, under armhulene og rundt kjønnsorganene. Håret kan også vokse på armer, ben og bryst.

En mann med nedadgående testosteronnivåer kan faktisk miste noe kroppshår. Erstatningsterapi med testosteron har noen potensielle bivirkninger, inkludert akne og brystforstørrelse. Testosteron-patcher kan forårsake en liten hudirritasjon. Aktuelle geler kan være enklere å bruke, men du må være oppmerksom på å unngå å overføre testosteron til noen andre gjennom hudhudkontakt.

Muskel, fett og bein

Testosteron er en av de mange faktorene som er involvert i utviklingen av muskelmasse og kraft. Testosteron øker nevrotransmittere, som oppmuntrer til vevsvekst. Det samhandler også med atomreceptorer i DNA, som forårsaker proteinsyntese. Testosteron øker veksthormonnivået. Dette gjør livet mer sannsynlig; trening for å bygge muskler.

Testosteron øker bein tetthet og forteller benmarget for å produsere røde blodlegemer. Menn med svært lave testosteronnivåer er mer sannsynlig å lide av brudd og benbrudd.

Testosteron spiller også en rolle i fettmetabolisme, og hjelper menn til å brenne fett mer effektivt. Nedgangen i testosteronnivåer kan forårsake en økning i kroppsfett.

Testosteronbehandling kan administreres av en lege via intramuskulære injeksjoner.

Av sirkulasjonssystemet

Testosteron reiser gjennom hele kroppen i blodet. L’Enkelt måte å vite med sikkerhet Testosteronnivået ditt er å gjøre det tiltak. Dette krever vanligvis en blodprøve.

Testosteron skyver beinmarget for å produsere røde blodlegemer. OG, utdanning antyder at testosteron kan ha en positiv effekt på hjertet. Men noen studier på Testosteron-effekten på kolesterol, blodtrykk og koagulasjonskapasitet har hatt motstridende resultater.

Når det gjelder testosteron og hjertebehandling, Nylige studier De har motstridende resultater og pågår. Testosteronbehandling administrert ved intramuskulær injeksjon kan forårsake en økning i blodcelletall. Andre bivirkninger av erstatningsterapi med testosteron inkluderer flytende oppbevaring, økning i røde blodlegemer og kolesterolvarianter.