15 uker med graviditet: symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Ved 15 uker med graviditet er du i andre kvartal. Du kan begynne å føle deg bedre hvis du led morgen kvalme i de tidlige stadiene av graviditeten. Du kan også føle deg mer energisk.

Endringer i kroppen din

Du kan merke flere eksterne endringer. Magen, brystet og brystvorten kunne forstørre. Og du kan vurdere å gå til barsels klær for komfort.

I løpet av få uker, vanligvis i løpet av uker fra 17 til 20, vil du føle de første bevegelsene til barnet ditt.

Som kroppen din blir brukt i halv graviditet, kan dine følelser endres. Husk å opprettholde en åpen dialog med partneren din og dele hvordan du føler.

Du kan føle deg engstelig for graviditeten din eller euforisk for hva som kommer. Din sexliv kan til og med endres i løpet av denne perioden. Sex følelser kan øke eller forsvinne mens kroppen din endres.

Ditt barn

Del på Pinterest

Barnet ditt er fortsatt lite, men mange ting skjer i løpet av uken 15. Ditt barn har nå størrelsen på et eple eller en og oransje. Deres skjelett begynner å utvikle seg og er shrug og flytte sine deler av kroppen. Du vil snart begynne å høre små bevegelsesfremmere. Barnet ditt vokser også mer hud og hår og enda øyenbryn.

Twin Development En uke 15

Lengden på barna dine fra kronen til Groppa er ca 3 1/2 tommer og veier hver 1 1/2 gram. Legen din kan oppmuntre deg til å gjennomgå A’Amniocentesi for å evaluere barnas helse. Denne testen utføres generelt etter uke 15.

Graviditets symptomer i 15 uker

Nå som du er i andre kvartal, kan symptomene dine være mindre intense enn første kvartal. Dette betyr ikke at du er blottet for symptomer. I løpet av andre kvartal kan du finne følgende symptomer:

For en uke 15, kan du fortsatt føle vedvarende symptomer fra # 8217; begynnelsen av graviditeten, som kvalme eller oppkast. Men det er sannsynlig at du kommer tilbake snart l’appetitt. Det er også mulig at du kan oppleve # 8217; gravid hyperemese.

Gravid hyperemese

Noen kvinner kan manifestere preging hyperemesis, en tilstand av ekstrem morgen kvalme som kan be om sykehusinnleggelse. Hvis du lider av en seriøs morgenkvalme, kan du dehydrere deg selv og trenger gjenopplivelse med EV-væsker og andre stoffer.

Ifølge en studie utført Sykepleie basert på’bevis. Pass på at du ringer til legen din dersom du lider av uforgjengelig morgen kvalme i andre kvartal.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

På dette punktet av graviditet bør du komme tilbake til «8217; appetitten. Dette kan være den perfekte tiden til å behandle en sunn matplan for å følge resten av graviditeten.

Det er også nødvendig å huske på at eventuelle ekstra kalorier som forbrukes under graviditeten, skal være næringsstoffer. De American Gravident Association Anbefaler å legge til flere 300 kalorier om dagen til ditt eget kosthold. Disse ekstra kaloriene skal komme fra mat som:

  • Magert kjøtt
  • Lavfett Meieriprodukter
  • frukt
  • grønnsaker
  • Helkorn

Disse maten vil gi deg ekstra næringsstoffer som protein, fotball, folsyre og andre vitaminer. Disse næringsstoffene vil bidra til å gi kroppen din hva som trenger under graviditeten.

Hvis du hadde en normal vekt før du blir gravid, prøv å tjene 25 til 35 pounds under graviditet. I løpet av andre kvartal kan du tjene et halvt kilo per uke. Spis en rekke sunne matvarer og begrenser konsentrasjonen på skalaen.

For å bestemme et sunt kosthold under graviditet, Department of the United States Landbruk (USDA) Det tilbyr en daglig matplan for mødre som vil hjelpe deg med å utvikle en sunn matplan. Du bør også sørge for at du unngår matvarer som ikke er sikker på å konsumere under graviditet og drikke mange væsker for å holde seg hydrert. De Kvinners helsekontor Gir retningslinjer for forberedelse og forbruk av visse matvarer under graviditet.

Med en sunn matplan kan du nyte matvarer som gir deg og ditt barn mye ernæring. Denne planen kan også hjelpe deg med å lage intelligente valg hvis du spiser ute.

Når skal du ringe legen

Kontakt legen din dersom du manifesterer et av følgende symptomer i andre kvartal:

Du blir jevnlig fra legen din en gang i måneden i denne graviditetsfasen, så sørg for at du ringer hvis uvanlige symptomer oppstår mellom besøk.