Naturlige hjemmemedisiner for laryngitt

Beskrivelse

Du våknet opp i morges med en hes eller hes stemme? Du er sannsynlig å ha laryngitt. Laringitt oppstår når vokalstrenger er betent på grunn av overdreven bruk, irritasjon eller infeksjon. Denne betennelsen forårsaker en forvrengning i stemmen din.

Bare en livlig jubel natt (eller tv-skrik) i fotball sesongen kan utløse laryngitt. Det kan også løses av dårlig forkjølelse eller innflytelse.

Det viktigste symptomet på laryngitt er heshet. Heldigvis, hvis du ikke har symptomer på en mer alvorlig tilstand, generelt ikke C & # 8217, er det nødvendig å løpe fra legen din. Du kan behandle symptomene dine hjemme, med urtete og naturlige rettsmidler.

1. Hvile din stemme

Når du har laryngitt, er vokalstrengene hovne og irritert. De trenger tid til å helbrede. Prøver å unngå situasjoner som krever mye snakk eller rop.

Hvis du trenger å snakke med et møte eller foran en gruppe, unngå den naturlige fristelsen for å ytterligere belaste stemmen til å bli hørt. Prøv å ringe i en høyttaler som kan heves eller bruke en annen forsterkningsenhet.

Singing vil gjøre vokaltauene som blinker, så ta noen dager. Bruk stemmen din minst mulig, til et volum som virker naturlig for deg.

2. Gjør gurgle med varmt saltet vann

Du kan berolige ondt i halsen og # 8217; salt varmtvannsirritasjon. Bland fra 1/4 til 1/2 teskje salt i et glass 8 ml varmt vann. Drikk en slurk i munnen og gjør gurgle rundt baksiden av halsen, så spytt den ut. L’Vannet vil avkjøle i munnen, og deretter drikke en annen SIP og gjenta hver gang det er nødvendig.

3. Legg til fuktighet med en luftfukter

Pust tørr luft kan irritere halsen og bidra til betennelse i vokalstrenger. Dette er spesielt vanlig om vinteren, når varmeenhetene pumper tørr luft hjemme og på kontoret. En luftfukter eller en kald tåkevaporizer vil legge til helbredende fuktighet i luften og vil bidra til å oppløse katarroen.

Hvis du ikke har en luftfukter, ta en varm dusj eller sitte i et varmt bad.

4. Suger tabletter

Halsens pads bidrar til å legge til fuktighet i halsen, lindre smerte og redusere hoste. Prøv en tablett for den naturlige halsen som de fylte honningen fra Burt’S Bee eller disse antitosse pads med grønn te og pinne echinacea.

5. Apple eddik

L’Apple eddik har Antimikrobielle egenskaper som kan hjelpe kroppen din til å bekjempe infeksjoner.

Hell 1-2 spiseskjeer av rå og ufiltrert eple eddik i et lite glass D’vann. Legg til en teskje honning for å gjøre løsningen enda kraftigere (og mye mer velsmakende). Drikk det en eller to ganger om dagen til symptomene forbedres. Legg til en bit & # 8216; av ACV til gurgle med saltet vann.

6. Honning te

Ikke c’det er ikke noe mer beroligende for en irritert hals av en varm kopp te. Også, te kan gjøre mye mer enn beroligende. Te, som kamille, inneholder antioksidanter som kan bidra til å styrke immunforsvaret ditt. Søket viser At kamille har også anti-inflammatoriske egenskaper.

Last opp super teen din med helbredende helbredende krefter. Studier har vist Den honningen reduserer produksjonen av slim og behandler hoste med samme effektivitet av benk-top-stoffer.

7. Te alle’glatt elm med sitron

Te all’glatt elm er laget av bakken og tørket bark av # 8217; olmo glatt. Har lenge vært brukt i orientalsk og indisk indisk urtemedisin for å behandle høyere luftveisbetennelse.

Anekdotiske rapporter tyder på at han dekker og beroliger halsen, noe som gjør det lettere å snakke og synge. I dag kan du finne det som urte supplement eller te. Det er også en ingrediens i te for ondt i halsen som dette av tradisjonelle medisiner.

Legg sitron på teen din for en ekstra immunskraft. Søket viser at vitamin C er en kraftig antioksidant.

8. Ingefærrot

Gingerrot har mange helsemessige fordeler. Har blitt brukt i tradisjonell medisin i tusenvis av år. Ginger Works Å undertrykke tørr og irriterende hoste som ofte følger med laryngitt. Det kan også bidra til å behandle halsinfeksjoner.

Ginger er en allsidig rot som kan brukes på mange forskjellige måter. Du kan legge til den friske ingefærroten (skrelles) til smoothies og juice eller hogge den og legge den til en saus. Du kan også legge til den friske ingefærroten til en krukke med kokende vann som skal nytes som te.

9. Produkter som inneholder essensielle oljer

Essensielle oljer inneholder naturlige kjemikalier som gir planter deres essens (lukt og smak). Produktene fra Eucalyptus-treet finnes også i mange benkemusikker, inkludert tabletter og kremer som Vicks Vaporub.

Eukalyptusoljer bidrar til å oppløse slim og berolige L’irritasjon. Legg til fire eller fem dråper essensiell olje til en diffusor eller luftfukter for å spre den i hele hjemmet eller tamponanen litt og på puten om natten. Essensielle oljer bør aldri inntas.

10. Fersk hvitløk

Under historien har mange forskjellige kulturer brukt l’hvitløk for behandling og sykdomsforebygging. EN Revisjon av studier i 2014 Bekreft at hvitløk inneholder antibakterielle egenskaper.

Det er mulig at antibakterielle egenskapene til’hvitløk kan hjelpe deg med å bekjempe infeksjoner, som bihulebetennelse og bronkitt.

L’fersk hvitløk er ekstremt allsidig. Cube kutte noen nåles negler og legg dem i en saus for pasta, yngel eller salat.

11. Gjør gurgle med fortynnet eddik

Eddiken har blitt brukt i tusenvis av år for å bekjempe infeksjoner. Vitenskapelige studier Støtte teorien om at 8217; eddik har antimikrobielle egenskaper.

Gargars med fortynnet eddik er A’annet alternativ å prøve. Bland en eller to spiseskjeer av eplecider eller hvit eddik i et glass D’vann, deretter gjør gargle og spytte.

12. Drikke mange væsker

Når du er syk, er det alltid en god ide å drikke mange væsker. Dette gjelder også i tilfelle av halsirritasjon. Vann, fruktjuice, gjennomsiktig kjøttkraft og te vil hjelpe deg å holde hydrert, oppløs slim og eliminere slimet.

Varme væsker, som te og suppe, kan bidra til å lindre overbelastning ved å øke strømmen av slim. Men du bør unngå alle væsker som inneholder koffein, som kan forårsake dehydrering.

Ting å unngå

Mens stemmen din er helbredende, prøv å holde seg borte fra følgende:

  • Synger og roper. Ikke legg til unødvendig stress på vokalstrenger. Dette vil bare føre til mer betennelse og en lengre helbredende tid.
  • Hvisker. Det ser rart ut, men å hviske faktisk legger mer stress på vokalstrengene enn å snakke normalt.
  • Alkohol. Hold deg hydrert vil hjelpe deg med å helbrede. Unngå alkohol, som har en dehydreringseffekt.
  • Decongestants. Tellerbenken for forkjølelse som inneholder decongestants kan tørke opp i halsen, noe som forårsaker ytterligere irritasjon.
  • Røyk. Enhver type røyk, inkludert elektroniske sigaretter, kan irritere halsen, forårsake hoste og forlenge helbredende tid.

Når skal du se en lege

Akutt laryngitt forbedres generelt alene om en uke. L’Betennelse forlater råområdet, og det er lettere å kontrakt en infeksjon i & # 8217;. Noen tilfeller av laryngitt er forårsaket av en viral infeksjon (som en kald) eller overdreven bruk av stemmen, noe som betyr at antibiotika ikke hjelper.

Hvis du er en sanger eller noen som absolutt trenger å bruke stemmen din, kan legen din foreskrive kortikosteroider, som noen ganger virker for å redusere vokalstrengene betennelse.

Hvis rauceness varer mer enn et par uker, kan du ha kronisk laryngitt (langvarig). Kronisk laryngitt bør studeres av en lege fordi det kan ha en underliggende årsak, for eksempel syre refluks eller en bakteriell infeksjon.