10 Typer hodepine: Symptomer, årsaker og behandlinger

Typer hodepine

Mange av oss er kjent med noen form for Knappsmerter, irriterende og irriterende av hodepine. Det finnes forskjellige typer hodepine. Denne artikkelen vil forklare 10 forskjellige typer hodepine:

 • Spenning hodepine
 • Cluster hodepine
 • Hodepine migrene
 • Sinus allergi eller hodepine
 • hormonal hodepine
 • Hodepine fra koffein
 • innsats hodepine
 • Hodepine hypertensjon
 • sprette hodepine
 • Posttraumatisk hodepine

L’Verdens helseorganisasjon påpeker at nesten alle føler hodepine en gang nå og da.

Selv om hodepine kan defineres Som smerte & # 8220; i en hvilken som helst region av hodet & nr. 8221; årsaken, varigheten og varigheten og intensiteten av denne smerten, kan variere avhengig av hvilken type hodepine.

I noen tilfeller kan hodepine be om øyeblikkelig medisinsk behandling. Kontakt lege umiddelbart hvis du finner ett av følgende problemer sammen med hodepine:

 • stiv nakke
 • utslett
 • Den verste hodepine du noensinne har hatt
 • Han retched
 • forvirring
 • Eloquio
 • Enhver feber på 100.4 ° F (38 ° C) eller høyere
 • Lammelse i noen del av kroppen eller tapet av visningen

Hvis hodepine er mindre alvorlig, les videre for å finne ut hvordan du identifiserer hvilken type hodepine du kan prøve og hva du kan gjøre for å lindre symptomene.

Den vanligste primære hodepine

Den primære hodepine oppstår når smerten i hodet er tilstanden. Med andre ord, din hodepine utløses ikke av noe med kroppen din, må du gjøre, som sykdommer eller allergier.

Disse hodepine kan være episoder eller kronisk:

 • Episodici hodepine kan forekomme nå og da eller til og med en gang nå og da. Kan vare fra Mezz’nå på flere timer.
 • Kronisk hodepine er mer konsistente. De forekommer nesten hver dag i måneden og kan vare i dager om gangen. I disse tilfellene er det nødvendig med en smertebehandlingsplan.

1. Spenning hodepine

Hvis du har en senior hodepine, kan du føle en følelse av smerte og døve gjennom hele hodet. Ikke puls. Det kan også være ømhet eller følsomhet rundt halsen, pannen, hodebunnen eller skuldermuskulaturen.

Alle kan ha en spennings hodepine og blir ofte utløst av stress.

En benk analgetisk (OTC) kan være alt du trenger for å lindre sporadiske symptomer. Dette inkluderer:

 • aspirin
 • Ibuprofen (Advil)
 • Naproser (Aleeve)
 • Paracetamol og koffein, som Excedrins spenning hodepine

Hvis de planlagte stoffene ikke gir lettelse, kan legen anbefale reseptbelagte legemidler. Dette kan inkludere Indomethacin, Meloxicam (Mobic) og Ketorolac.

Når en spenningshodepine blir kronisk, kan en annen handlingsforløp foreslås for å løse utløsningsfaktoren til den underliggende hodepine.

2. Bunch hodepine

Klyngen hodepine er preget av en sterk brennende og akutt smerte. Forekomme rundt eller bak ett øye eller på den ene siden av ansiktet om gangen. Noen ganger kan hevelse forekomme, rødhet, blinker og svette på siden rammet av hodepine. Selv nesestopp og øye tårer oppstår ofte på samme side av hodepine.

Disse hodepine oppstår i serie. Hver eneste hodepine kan vare 15 minutter til tre timer. De fleste opplever fra en til fire hodepine om dagen, vanligvis på samme tid hver dag, under en klynge. Etter hodepine løser, vil en annen snart følge.

En serie bunched hodepine kan være daglig i flere måneder om gangen. I månedene mellom klynger er enkeltpersoner uten symptomer. Klyngen hodepine er mer vanlig i vår og høst. De er også tre ganger mer vanlige hos menn.

Legene er ikke sikre på hva gjengen hodepine forårsaker, men de vet noen effektive måter å behandle symptomene på. Legen kan anbefale oksygenbehandling, sumatriptan (imitrex) eller en lokal bedøvelse (lidokain) for å lindre smerte.

Etter diagnosen vil legen jobbe med deg for å utvikle en forebyggingsplan. Kortikosteroider, melatonin, topiramat (topamax) og kalsiumkanalblokkere kan sette din haug hodepine i en periode med remisjon.

3. Migrene

Humacranial smerte er en intens puls fra dybden på hodet ditt. Denne smerten kan vare dager. Hodepine begrenser sterkt din evne til å utføre din daglige rutine. L’migrene er knapp og vanligvis ensidig. Personer med migrene er ofte følsomme for lys og lyd. Kvalme og oppkast oppstår vanligvis.

Noen L’migrene er foregått av visuelle lidelser. Om en person i fem vil oppleve disse symptomene før hodepine begynner. Kjent som A’Aura, kunne vise deg:

 • Blinkende lys
 • Glitrende lys
 • Zig-zag linjer
 • stjerne
 • Blinde flekker

Auras kan også inkludere prikking på den ene siden av ansiktet eller i en arm og problemer med å snakke. Imidlertid kan symptomene på et slag også simulere en migrene på 8217, så hvis noen av disse symptomene er nye for deg, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Migreneangrep kan være til stede i familien din eller kan være forbundet med andre forhold i nervesystemet. Kvinner er tre ganger mer sannsynlig å utvikle migrene sammenlignet med menn. Folk med post-traumatisk stressforstyrrelse har også en økt risiko for migrene.

Noen miljøfaktorer, som søvnforstyrrelser, dehydrering, hoppet over måltider, noen matvarer, hormonelle svingninger og # 8217; eksponering for kjemikalier er vanlige utløsende faktorer i # 8217; migrene.

Hvis OTC smertestillende ikke reduserer migrene smerter under et angrep, kan legen foreskrive triptanene. Triptans er narkotika som reduserer betennelsen og modifiserer blodstrømmen i hjernen. De vises i form av nesesprayer, piller og injeksjoner.

Populære alternativer inkluderer:

 • Sumatriptan (Imitrex)
 • Rizatriptan (Maxalt)
 • Rizatriptan (AxerT)

Hvis du opplever svekkende hodepine i mer enn tre dager i måneden, en hodepine på en eller annen måte svikter fire dager i måneden eller hodepine minst seks dager i måneden, snakk med legen din for å ta et daglig stoff for å forhindre din hodepine.

Forskning viser at forebyggende stoffer er betydelig underbrukt. Bare 3-13% av personer med migrene tar forebyggende stoffer, mens opptil 38% faktisk trenger det. Forhindre migrene forbedrer sterkt livskvaliteten og produktiviteten.

Nyttige forebyggende stoffer inkluderer:

 • Propranololo (Inderal)
 • Metoprolol (TOPROL)
 • Topiramate (Topamax)
 • amitriptilin

Den vanligste sekundære hodepine

Sekundær hodepine er et symptom på noen’annet enn det skjer i kroppen din. Hvis utløserfaktoren i din sekundære hodepine pågår, kan den bli kronisk. Behandle den primære årsaken generelt bringer lettelse fra hodepine.

4. Sinus allergi eller hodepine

Noen ganger oppstår hodepine etter en allergisk reaksjon. Smerten av disse hodepine er ofte konsentrert i brystområdet og på forsiden av hodet.

Migrene er migrene er Vanligvis syk diagnostisert Som sinus hodepine. Faktisk, opptil 90 prosent av Sinus hodepine & # 8221; Jeg er faktisk migrene. Folk som har kroniske sesongens allergier eller bihulebetennelse, er utsatt for denne typen hodepine.

Sinus hodepine behandles fortynning av slimet som akkumuleres og forårsaker brysttrykk. Steroid nese sprayer, otc decongestants som fenylefrin (southfed pe) eller antihistaminer som cetirizin (zyrtec d allergi + congestion) kan hjelpe i dette.

En sinus hodepine kan også være et symptom på en Sinus infeksjon på 8217. I disse tilfellene kan legen foreskrive antibiotika for å eliminere hodepine og andre symptomer.

5. Hormonal hodepine

Kvinne Vanligvis erfaring Hodepine som er koblet til hormonelle svingninger. Menstruasjonen, prevensjonspillen og graviditeten påvirker alle østrogennivåer, som kan forårsake hodepine. De tilhørende hodepine spesielt til menstruasjonssyklusen er også kjent som menstrual migrene. Disse kan forekomme umiddelbart før, under eller umiddelbart etter menstruasjon, så vel som under eggløsningen.

Benk analgetika som naproser (Aleeve) eller reseptbelagte legemidler som fovatripan (Fromova) kan arbeide for å sjekke denne smerten.

Det anslås det om 60 prosent av kvinner med migrene lider selv av menstrual migrene, så alternative rettsmidler kan spille en rolle i å redusere generelle hodepine i måneden. Avslappingsteknikker, yoga, akupunktur og et modifisert kosthold kan bidra til å forhindre migrene.

6. Hodepine fra koffein

Koffein påvirker blodstrømmen til hjernen. Å ha for mye kan gi deg hodepine, samt stopp koffein & # 8220; kaldt Tyrkia & # 8221;. Folk som lider av hyppig migrene, risikerer risikoen for å utløse hodepine på grunn av bruk av koffein.

Når du er vant til å utsette hjernen din til en viss mengde koffein, en stimulant, hver dag, kan du ha hodepine hvis du ikke kan få dosen koffein. Dette Kanskje fordi Koffein endrer hjernens kjemi og avholdningen fra den kan utløse hodepine.

Ikke alle de som reduserer koffein, vil oppleve hodepine fra avholdenhet. Hold / # 8217; koffeininntaket på et konstant og rimelig nivå, eller avbryt det helt, kan forhindre forekomsten av disse hodepine.

7. Innsats hodepine

Innsatshodepine manifesterer seg raskt etter perioder med intens fysisk aktivitet. Vektløfting, rase og seksuelle relasjoner er alle vanlige utløsende faktorer for en innsats hodepine. Det antas at disse aktivitetene forårsaker at en blodstrøm øker til skallen, noe som kan føre til hodepine-knapp på begge sider av hodet.

En innsats hodepine bør ikke vare for lenge. Denne typen hodepine løser vanligvis innen få minutter eller flere timer. Analgetika, som L’aspirin og # 8217; ibuprofen (Advil), bør lindre symptomene.

Hvis du utvikler innsatshodepine, må du kontrollere legen din. I noen tilfeller kan de være et tegn på en alvorlig farmakologisk tilstand nedenfor.

8. Hodepine hypertensjon

Høyt blodtrykk kan gjøre deg hodepine og denne typen hodepine rapporterer A’nødsituasjon. Dette skjer når blodtrykket blir farlig høyt.

En hypertensiv hodepine manifesterer seg vanligvis på begge sider av hodet og er vanligvis verre med noen aktivitet. Det har ofte en knappekvalitet. Du kan også oppleve endringer i synet, nummenhet eller prikking, blod fra nese, brystsmerter eller kortpustethet.

Hvis du tror du er å eksperimentere En hypertensiv hodepine, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Det er mer sannsynlig å utvikle denne typen hodepine hvis du behandler høyt blodtrykk.

Disse typer hodepine forsvinner generelt umiddelbart etter at blodtrykket er under en bedre kontroll. Bør ikke fortsette til det høye blodtrykket fortsetter å bli forvaltet.

9. Sprette hodepine

Rebound hodepine, også kjent som hodepine fra overdreven bruk av narkotika, kan virke som en døve hodepine, av en spenningstype, eller kan være mer smertefull, som en’migrene.

Du kan være mer utsatt for denne typen hodepine hvis du ofte bruker benk smertestillende midler. L’Overdreven bruk av disse stoffene fører til flere hodepine i stedet for mindre enn.

Rebound hodepine er mer sannsynlig å oppstå når benk-top-stoffer som paracetamol, ibuprofen, aspirin og napossen brukes i mer enn 15 dager i måneden. De er også mer vanlige med narkotika som inneholder koffein.

L’Enkelt behandling for rebound hodepine er å varme deg fra stoffene du har tatt for å kontrollere smerte. Selv om alt’begynnelsen smerte kan bli verre, bør den forsvinne helt innen få dager.

En god måte å forebygge hodepine på fra overdreven narkotikabruk er å ta en forebyggende daglig medisin som ikke forårsaker hopphodepine og forhindre hodepine som oppstår for å starte.

10. Posttraumatisk hodepine

Post-traumatisk hodepine kan utvikle seg etter noen type lesjon til hodet. Disse hodepine føles som migrene eller hodepine av en spenningstype og varer vanligvis opptil 6-12 måneder etter lesjon. De kan bli kroniske.

Triptani, sumatriptan (imitrex), beta-blokkere og amitriptilin er ofte foreskrevet for å kontrollere smerten i disse hodepine.

Når du skal se legen din

I de fleste tilfeller forsvinner episodiske hodepine innen 48 timer. Hvis du har hodepine som varer mer enn to dager eller øker i intensitet, bør du konsultere legen din for å få hjelp.

Hvis du lider av hodepine i mer enn 15 dager i måneden i en periode på tre måneder, kan du ha en tilstand av kronisk hodepine. Du bør konsultere legen din for å finne ut hva C’Det er galt, selv om du er i stand til å håndtere smerten med aspirin eller # 8217; ibuprofen.

Hodepine kan være et symptom på mer alvorlige helsemessige forhold, og noen krever behandling i tillegg til benk-top-stoffer og hjemmemedisiner.