Thoracic bur smerte: årsaker, identifikasjon og behandling

Beskrivelse

Smerte til thoraxburet kan være akutt, kjedelig eller smertefullt og advart under brystet eller på navlen på begge sider. Det kan oppstå etter en åpenbar skade eller uten forklaring.

Smerten mot thoracic buret kan skyldes en rekke ting, alt fra muskler trukket til en costal fraktur.

Smerte kan manifestere seg umiddelbart etter en ulykke eller utvikle sakte over tid. Det kan også være et tegn på en grunnleggende medisinsk tilstand. Du bør umiddelbart rapportere til legen din for uforklarlig smerte til thoracic buret.

Hva er årsakene til brystburs smerte?

De vanligste årsakene til thoracic bur smerte er en trukket muskel eller contuse ribber. Andre årsaker til smerte i # 8217; thoracic burområdet kan inkludere:

  • Brutte ribber
  • Brystskade
  • Kostrale frakturer
  • Sykdommer som påvirker bein, som osteoporose
  • Betennelse i lungeforingen
  • muskelspasmer
  • Hovent costal brusk

Hvordan smerte for thoraxburet er diagnostisert?

Når du snakker med legen din, beskriv den slags smerte du prøver og bevegelsene som gjør smerte verre. Den slags smerte du opplever, og smerteområdet kan hjelpe legen din å avgjøre hvilke tester som vil hjelpe deg med å gjøre en diagnose.

Hvis smerten startet etter en skade, kunne legen bestille en bildeskanning som en røntgenstråle. En thorax radiograf kan vise tegn på brudd eller benanomalier. Også radiografene til detaljene i ribbeina er nyttige.

Hvis noen anomalier, som en unormal vekst, vises på radiografen eller under måleksamen, vil legen bestille en myk vevs imaging scan, for eksempel en magnetisk resonans. En magnetisk resonans gir legen en detaljert utsikt over thoraxburet og musklene, organene og de omkringliggende stoffene.

Hvis du lider av kronisk smerte, kan legen din bestille en bein scintigrafi. Legen vil foreskrive en bein scintigrafi hvis han mener at bein kreft kan forårsake smerte. For denne eksamenen injiserer en liten mengde radioaktive farger som heter Tracer deg.

Legen vil da bruke et spesielt kamera for å skanne kroppen din på jakt etter sporeren. L’bilde av dette kameraet vil markere noen benanomalier.

Hva er behandlingsalternativene for brystburs smerte?

Behandlingen som anbefales for thoraxburs smerte, avhenger av årsaken til smerte.

Hvis smerten i thoraxburet skyldes en mindre lesjon, som en muskuløs strekk eller et blåmerke, kan du bruke en kald pakke på området for å redusere hevelse. Hvis du har en betydelig smerte, kan du også ta benk smertestillende midler som paracetamol (Tylenol).

Hvis de planlagte stoffene ikke lindrer smerte fra en skade, kan legen foreskrive andre legemidler, samt en kompresjonsbandasje. En kompresjonsbandage er en stor elastisk bandasje som omgir brystet.

L’kompresjonsvekkende holder området for å forhindre ytterligere skader og større smerte. Disse bandasjer er imidlertid bare nødvendig i sjeldne tilfeller fordi beholdningen av kompresjonsbåndet gjør pusten vanskelig. Dette kan øke risikoen for lungebetennelse.

Hvis smerten er forårsaket av beinkreft, vil legen diskutere behandlingsalternativene basert på typen kreft og opprinnelsen til kreft med deg. Bestemme opprinnelsen til kreften du vil være legen din dersom den har startet i ribben eller har spredt seg fra en og et annet område i kroppen. Legen kan foreslå kirurgi for å fjerne eller utføre biopsi av unormale vekst.

I noen tilfeller er kirurgisk fjerning ikke mulig eller kan være for farlig. I disse tilfellene kan legen velge å redusere dem ved hjelp av kjemoterapi eller strålebehandling. Når veksten er ganske liten, kan de da kirurgisk fjerne den.

Når du skal se legen din

Smerte til thoracic buret kan være åpenbart uten bevegelse. Du kan også prøve akutt smerte når du puster eller når du flytter inn i en bestemt posisjon.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du føler en sterk smerte under pusten eller bevegelsen av kroppen til en bestemt posisjon, eller hvis den har problemer med å puste.

Hvis du føler press eller du har smerte i brystet sammen med en plage til brystburet, ring 911. Disse symptomene kan være tegn på et overhengende hjerteinfarkt.

Hvis du har falt nylig og har problemer og smerte under pusten, sammen med betydelige blåmerker i brystområdet, ringer du straks nødtjenester.

Hvordan kan jeg forhindre smerte i brystburet?

Du kan hindre brystburs smerte på grunn av strekker eller muskelforvrengninger ved å strekke muskler, riktig ved hjelp av utstyr for øvelser og gjenværende hydratisert.

Hvis en sykdom forårsaker en thoraxburs smerte, hvilte mye og følg legenes behandlingsplan. Også selvhjelpsbehandlinger, som AS-søknad på sår eller varme bad for å slappe av, kan bidra til å forhindre smerte.