10 måter for heteroseksuelle mennesker og cisgender å være bedre allierte alle & # 039; stolthet

49 år har gått siden den første stolthetsparaden noensinne, men før stoltheten ble, var det Stonewalls opprør, et øyeblikk i historien der LGBTQ + -samfunnet kjempet mot politiet brutalitet og L’lovlig undertrykkelse. Quest’år skianlegg 50 års jubileum for Stonewalls opprør.

& # 8220; Stonewalls opprør begynte 28. juni 1969 og tok tre dager med protester og voldelige konflikter med styrken i’Bestill utenfor Stonewall Inn i Christopher Street i New York City & # 8221; forklarer Fernando Z. Lopez, administrerende direktør for LGBTQ-fellesskapet + San Diego Pride. Disse hendelsene anses ofte som fødsel og katalysator for bevegelsen for homofile rettigheter i USA og nr. 8221;.

I dag finner mer enn 1000 stolthet hendelser i byer rundt om i verden som bevis på kontinuerlig innsats av LGBTQ + samfunn mot undertrykkelse og # 8217; intoleranse. Selv om det har vært fremgang, # 8217; homofobi og transphobi er fortsatt et systemisk problem i USA og over hele verden.

I løpet av de siste fem årene har vi vært vitne til dødelig vold på LGBTQ + personer i USA:

 • Massen Shootout i Pulse Disco i 2016
 • Folk transgender Bandaged av militæret Under L’administrasjon av president Trump
 • i det minste 26 trans folk Mord i 2018, hvorav de fleste var kvinner med farge, med minst 10 døde transgender så langt i 2019
 • en trump-pence plan Eliminer beskyttelse mot LGBTQ diskriminering i # 8217; helsevesenet

Det er derfor Lopez sier: Denne 50 års jubileum er en viktig milepæl for LGBTQ + -samfunnet og gitt de siste og nåværende angrepene på LGBTQ + rettigheter, er det viktigere enn noensinne & # 8221;. Så under stoltheten av Quest’år, folk vil marsje for å feire og til og med kjempe & # 8211; Mot vold og diskriminering på arbeidsplassen, for retten til å betjene åpent i # 8217; hæren og tilgangen til helsevesenet; helsevesenet og større aksept, generelt.

L’stolthet endrer seg & # 8230; Her er hva du trenger å vurdere

«For 20 år siden var stolthet en helg for LGBTQ + folk og for våre beste venner. Det var en virkelig fantastisk fest og en’mulighet til å feire og være hvem du er i et miljø som så trygt & # 8220; Sikringsmarkedsføring Group LGBTQ President and Supporter +, Stephen Brown. & # 8220; Nå virker stoltheten annerledes.& # 8221;

Som stolthetene vokser, var det folk utenfor LGBTQ + samfunnet som deltok & # 8211; Og noen ganger, for mindre velmenende grunner, som en unnskyldning for å feire og drikke eller bare å observere folk.

«Hendelsene i’stolthet er ikke organisert for rette mennesker og cisgender. I motsetning til de fleste rom og hendelser der de beveger seg alle, er stolthet ikke sentrert [på] eller rettet mot rett folk cisgender og deres erfaringer & # 8220; sier Amy Boyajian, medfører og administrerende direktør i Vill blomst, Et boutique av online sexleksaker som nylig utgav den første vibratoren uten et slekt, Enby.

Selv om stolthet ikke er for cisgender heteroseksuelle mennesker, er LGBTQA + allierte sikkert velkommen. «Jeg vil at alle skal gå til stolthet. LGBTQ + Folk og rette allierte på samme måte, sier sier JR GRAY, Forfatter av Novels Queer basert i Miami, Florida. «Jeg vil at våre allierte å feire med oss. Kom og vis oss at jeg respekterer og elsker hvem vi er & # 8220;.

Men de må følge det han kaller Perroll nummer én & # 8221; av stoltheten: Gjennomfører hele folket i alle seksualiteter og kjønnene til stede & # 8221;.

Hva det betyr og hva ser ut som i praksis? Bruk denne veiledningen i 10 trinn for å hjelpe deg med å være en respektfull og solidaritet alliert når du deltar i stoltheten, L’alliert som LGBTQ + samfunnet trenger og fortjener.

1. Spør deg selv hvorfor du deltar

L’stolthet er ikke et sted å se bredt og se på folk. Det er heller ikke et sted å samle innhold for en Instagram-historie (som kan ende opp med å være objektiving). Som Boyajian sier, jeg tror heteroseksuelle mennesker bør stille deg noen spørsmål før du deltar / # 8221;.

Spørsmål å spørre:

 • Jeg vil være stolt av å bruke folk queer som en kilde til min morsomme?
 • Jeg kjenner historien om stolthet og fordi denne feiringen er viktig for queer-fellesskapet?
 • Jeg er virkelig en alliert av LGBTQ-fellesskapet +?

Disse spørsmålene kan hjelpe folk å reflektere over deres intensjoner slik at de kan være sikre på å komme inn i stoltheten bevisst og forsettlig og # 8221; sier Boyajian.

Hvis du går til stoltheten for å vise din støtte, og du er i stand til å gå inn i rommet med en forståelse av hva stoltheten er, og fordi det er viktig for folk queer, er du velkommen!

2. Google før du går og lagrer spørsmålene for senere

Du har et spørsmål om kjønn, seksualitet eller stolthet? Google før du går. Det er ikke samfunnets oppgave å være lærere, spesielt til stolthet. Det kan virke ufølsomt og påtrengende å spørre noen, for eksempel av queer sexlogistikk, midt i en parade (og til og med på en annen tid).

Så det er viktig at de rette allierte gjør sin egen forskning i stedet for å bare stole på deres venn queer for å svare på alle sine spørsmål om historie, kjønn og seksualitet LGBTQ +, sier Boyajian.

, Kom til bordet etter å ha gjort din forskning gjenspeiler en investering i LGBTQ +, som går utover # 8217; Pride & # 8221; Notes Boyajian. Det er ressurser tilgjengelig for de som er interessert i læringen, inkludert LGBTQ + lokale ressursentre, hendelser gjennom hele året og Internett. Healthline artikler nedenfor er et godt utgangspunkt:

LGBTQ + lesing før du deltar i stoltheten:

 • Hva betyr noen misgjerder
 • Vennligst slutte å spørre folk LGBTQ + på deres sexliv
 • Hvordan snakke med transgender og ikke-binære mennesker
 • Hva det betyr å være biseksuell eller biseksuell?
 • Hva er forskjellen mellom sex og slekt
 • Hva det betyr å identifisere deg selv som en kjønn?

Som Lopez sier, er det greit å be om hjelp og guide, men forventer en venn / bekjent LGBTQ vet alt og være villig til å lære deg, er hensynsløs & # 8221;. En løsning er å unngå å sette de fleste spørsmålene til post-stolthet.

«For mange av oss, l’stolthet kan være et øyeblikk av frihet der vi ikke trenger å forklare eller skjule noen elementer av oss selv. Livet er vanskelig, selv farlig for folk queer, så stolthet kan føles som en lettelse fra den smerten. Å forklare for den andre selv og din identitet eller andre til stoltheten er kontraproduktiv for friheten som dagen representerer & # 8220; sier Boyajian.

3. Fotograf bevisst eller bare ikke gjør det i det hele tatt

Selv om du kanskje vil fange øyeblikket, er det viktig å være forsiktig når du skyter bilder av andre mennesker og stolthet. Selv om paraden og andre stoltheter kan virke som et flott fotografering, vil ikke alle bli fotografert.

Vurder følgende: Fordi jeg skyter dette bildet? Jeg gjør det for å gi et show eller spøk til noen og / eller hva han bærer? Ta og publisere dette bildet er konsensuelt? Det faktum at tatt og publisert dette bildet kunne potensielt & # 8220; gjøre ut & # 8221; Noen eller påvirke arbeidsstatus, sikkerhet eller helse?

Bare fordi noen deltar i stolthet, betyr det ikke at de føler seg rolig i å dele den med verden. De kunne delta i hemmelighet og bildene kan sette dem i fare.

Så hvis du har tenkt å ta bilder til noen, spør alltid ditt samtykke først, eller bare ikke skyte flere bilder av andre og nyt feiringen! Mange mennesker vil være mer enn glade for å ta et bilde med deg eller å bli fotografert, men spør på forhånd viser et nivå av grunnleggende respekt.

4. Sett deg ned i bakgrunnen

L’Pride består i å feire og styrke LGBT + -samfunnet, ikke fjern det. Og dette betyr å skape fysisk plass for LGBTQ + folk til stolte å feire seg selv.

«Al Pride, AllyShip betyr å løfte LGBTQ + Folk, gjøre opp plass og ingen plass krever. Snarere under stolthet spør vi våre allierte å lage plass og sier Lopez. Dette inkluderer fysisk plass, som ikke å ta den første raden. Eller til og med den andre eller den tredje raden. I stedet, fra de privilegerte stedene til LGBTQ-fellesskapet +.

Pass på at du også ser på hendelsene dine før du introduserer deg. Arrangørene av festivaler er ganske gode til å skissere hva du bør forvente å se og gjøre med sine moteutstillinger og festivaler på deres nettsider og sosiale medier, samt velkommen & # 8221; sier Gary Costa, regissør Executive Golden Rainbow, A’organisasjon som bidrar til å gi overnatting, utdanning og direkte økonomisk bistand til menn, kvinner og barn som bor med hiv / aids i Nevada.

Vær også oppmerksom på at ikke alle mellomrom eller hendelser under stoltheten er åpne for de allierte. For eksempel, hendelser som kan kalles Leather Bars, Dyke Marches, Bear Party, Trans Marches, Disability Pride Parades, S&M baller og qpoc piknik er vanligvis ikke åpne for de allierte. Hvis du ikke er sikker, spør en arrangør eller et medlem av samfunnet hvis du kan delta og respektere ditt svar.

5. vær forsiktig

Til å begynne med betyr dette å forlate forutsetningen (eller frykt) at noen som ikke er identifisert som heteroseksuelle vil bli tiltrukket av deg. Bare måten som ikke alle heteroseksuelle mennesker er tiltrukket av hver person av motsatt kjønn, for å være nær en person tiltrukket av sjangeren, er du ikke garantier for at personen vil treffe & # 8221; sier # 8217; LGBTQ ekspert + Kryss shane, MS, MSW, LSW, LMSW.

Når det er sagt, foregår en viss mengde flørting til stolthet fordi det er en fin måte for folk som queer å møte andre mennesker queer. «Hvis du får en uønsket kjærlighet, avviser du respektfullt hvordan du ville gjøre med ethvert menneske som du ikke er tiltrukket på. L’Attraksjon, L’Kjærlighet og # 8217; Kjærlighet Bizarre er ikke feil, så ikke behandle dem som sådan, sier Boyajian.

Enda verre, ikke & # 8220; Hunt & # 8221; Folk som kan hjelpe deg med å leve dine personlige fantasier. L’stolthet er ikke et sted hvor heteroseksuelle par kan finne et tredje hjul. Det er heller ikke et sted for heteroseksuelle mennesker å finne et par queer å se mens du har sex fordi du alltid var nysgjerrig & # 8221;.

Del på Pinterest

6. Presentere deg med dine pronomen

Du kan ikke si sex, seksualitet eller pronomen av noen som bare ser på dem. & # 8220; Det er bedre å ikke leie pronomen eller # 8217; noens favorittidentitet «forklarer Boyajian. Hvis du gjør det, risikerer du å gi dem onde, noe som kan være veldig utløsende og traumatiske.

I stedet for å anta, spør, men sørg for at du presenterer dine personlige pronomer først. Dette er en måte å rapportere til andre om at du virkelig er en alliert og respekt og ærer alle kjønnsidentiteter. Og etter en en annen person sa hans pronomen, takk og gå videre: ikke kommentere deres pronomen og ikke spør hvorfor de bruker dem. Dette er en god vane i 365 dager ALLE’år, men det er spesielt viktig for stolthet.

For å ringe opp pronomen, kan du si:

 • Jeg navnet mitt er Gabrielle, og jeg bruker hans pronomen.& # 8221;
 • «Hyggelig å møte deg, [x]. Jeg er Gabrielle og mine pronomen er hun / henne. Hva er ditt? & # 8220;

Personlig, jeg må alltid rette folk med mine pronomen, så det gir et godt inntrykk når noen vises med pronomen inkludert & # 8221; Boyajian. & # 8220; for meg, denne utstillingen respekt og vilje til å kjenne min identitet.& # 8221;

På samme tidspunkt, ikke ta for gitt at de andre parene som & # 8220, ser ut som & # 8221; rett. Huske den ene eller begge kan være bi, pan, transgender eller ikke-binær. I utgangspunktet, ikke gi for gitt noe fordi, vel & # 8230; Kjenn det gamle ordtaket.

7. Vær oppmerksom på ditt språk

Til en stolthet parade, kan du føle at folket kaller seg og deres venners ord som anses som derogative eller tidligere betraktet derogative. Dette betyr ikke at noen kan rope hva han vil. Som alliert, bør du aldri bruke disse ordene. Hvis du fortsatt lurer på hvorfor, er det en forklaring:

Folket i LGBTQ + Community bruker disse ordene som en måte å hevde noe som tidligere hadde blitt brukt som en offensiv fornærmelse mot dem eller mot resten av LGBTQ + & # 8211-fellesskapet; Dette regnes ofte som en makthandling.

Som en alliert kan du ikke unngå å kreve et ord som brukes mot en gruppe identiteter som du ikke tilhører. Så de allierte som bruker disse ordene, anses som en voldshandling. Og hvis du ikke er sikker på at et ord kan brukes eller ikke, ikke fortell henne i det hele tatt.

8. Doner til LGBTQ organisasjoner +

I tillegg til å delta i hendelsene i stolthet, spør deg selv COS’andre du er, eller du kan gjøre for LGBTQ + -samfunnet, foreslår Shane. Hvis du er villig til å betale for parkering eller uber, bruk en regnbue t-skjorte eller regnbue perler og dans mens vognene går til parade, jeg kan bare oppmuntre deg til å være like villig til å støtte det samme samfunnet selv når Det er mindre moro, og det har mindre glitter & # 8220;.

På det tidspunktet sier Lopez: & # 8220; Vi ber våre allierte å donere til våre årsaker, veldedige organer og grupper og grupper & # 8221;.

Vurder ideen om å donere til:

Hvis du ikke har de økonomiske ressursene til å donere, foreslår Boyajian å tenke på andre måter du kan støtte samfunnet. & # 8220; det kan delta i den edrue paraden og tilby rides til og for rom for folk queer, beskytte folk queer fra anti-lgbtq + demonstranter og fra de som prøver å skade oss på hendelser av stolthet e andre, eller til anskaffe vann & # 8221;.

Dette kan også inkludere at stolthendelsene er tilgjengelige for LGBTQ + funksjonshemmede, og hevder oppføringene i LGBTQ + Ritwitting-fellesskapet / publiserer innholdet og lukker folk som slo opp & # 8220; rett stolthet & # 8221; eller på annen måte lgbtq community mocke / degradere / endre + .

9. Ta med barna dine

Hvis du er en forelder, kan du spørre deg: Jeg må ta med min sønn til stolthet?& # 8221; Svaret er ja! Så lenge du føler deg komfortabel i å gjøre det, og du er klar til å bringe din entusiasme og støtte.

& # 8220; l’stolthet kan være et fantastisk øyeblikk av læring for barn og unge og # 8221; sier Boyajian. «Se at voksne er hengiven er en vanlig ting og normaliserer L’kjærlighet queer er viktig. Vis unge mennesker som er queer kan være en positiv ting, sier de at de utvikler seg i det de vil være uten dømmekraft & # 8220;.

Snakk først med barna dine, Antiocho Carrillo, Aid for administrerende direktør Aids del Nevada, foreslås. «Forklar hvor rik og diversifisert samfunnet vårt er og hvor unikt det er å få muligheten til å gå til arrangementet der alle er virkelig akseptert. Forklar det på en måte som forstår det og husker at det er en mulighet for at de selv kan være LGBTQ +. & # 8221;

Costa er D’Avtale, legge til: «Når det gjelder hvordan du skal forklare dine barn, hva de vil se, bør ikke være forskjellig fra hvordan de skal reagere hvis barna så noe de ikke hadde sett først på TV eller i en film. Meldingen skal alltid være & # 8220; kjærlighet er vakker & # 8221;. & # 8221;

I din forklaring, legg stoltheten i konteksten. Forklarer den historiske betydningen og betydningen av stoltheten, sier Shane. Mer informasjon Du kan gi barnet ditt på forhånd, jo bedre. [8220; mens en stolthet parade er veldig morsom med mange regnbuer og musikk, hvis barna ikke forstår det C’er mer enn å feste, du mangler # 8217; muligheten til å gi dem utrolig dyrebar informasjon og # 8221; han sier.

10. Ha det gøy

Hvis du går til stolthet, gå og ha det gøy! & # 8220; Ha det gøy, danser, skrik og støtter, ha det gøy, la deg bli overrasket over antall personer som støtter LGBTQ + -samfunnet, og det er deg selv «8221, oppfordrer brune.

Stolthetsparaden er en feiring av # 8217; kjærlighet og # 8217; aksept, og forskjellige medlemmer Express Quell’Love på forskjellige måter & # 8221; sier brun. & # 8220; Hvis du presenterer, er det av største betydning å huske på.& # 8221; Og hvis du gjør det, er det sannsynlig å støtte LGBTQ + med berøring og respekt.

Husk bare, allierte: «Vi trenger deg hele året; år. Vi kan ikke vinne denne kampen uten deg. Støtter LGBTQ-fellesskapet og være en ekte alliert ikke kan bety bare å ha på seg regnbue sokker en gang på # 8217; år og # 8220; sier Lopez. «Vi trenger deg til å være med oss ​​og for oss alle» 8217; år. Ansette deg i dine aktiviteter. Velg folk som godkjenner retningslinjer som bygger LGBTQ egenkapital;. Støtter LGBTQ Eiendomsforetak. Stopp mobbing og trakassering hver gang du møter den. & # 8221;

Gabrielle Kassel er en forfatter av sex og velvære basert i New York og Crossfit Level 1 Trainer. Det har blitt en marina person, han prøvde hele 30-utfordringen og spiste, full, børstet, vasket og vasket med trekull, alt i journalistikkens navn. På fritiden kan du finne lesebøker om selvhjelp, avslappende benk eller poledans. Følg den opp Instagram.