7 måter å hjelpe andre sameksistere med type 2 diabetes

Om lag 29 millioner amerikanere lever med diabetes, ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging (Senter for forebygging og kontroll av sykdommer). Type 2 diabetes er den vanligste og representerer omtrent 90-95% av alle tilfeller. Så det er sannsynlig at du vet minst en person som er praktisk med denne sykdommen.

Type 2 diabetes er svært forskjellig fra type 1 diabetes. En person med type 1 diagnose produserer ikke insulin, mens folk som lever med type 2 er resistente mot insulin, noe som kan føre til en reduksjon i produksjonen av insulin over tid. Med andre ord, deres kropp ikke bruker insulinet riktig og kan ikke produsere nok insulin, så det er vanskeligere for dem å opprettholde et normalt blodsukkernivå. Type 2 diabetes har ofte ingen symptomer, selv om noen mennesker manifesterer symptomene som en tørst, sult og uthold, tretthet, sløret syn og hyppige infeksjoner. Men den gode nyheten er at sykdommen er kontrollert.

Hvis du kjenner noen som bor med type 2 diabetes, kan du være bekymret for hennes helse og hennes velvære. Dette er en kronisk sykdom som krever vedlikehold for livet. Du kan ikke fjerne sykdommen, men du kan tilby støtte, komfort og godhet på mange måter.

1. Ikke klag!

Unødvendig å si, vil du ha den elskede å holde seg i god helse og unngå diabetes-komplikasjoner. Risikoen for komplikasjoner av type 2 diabetes øker når blodsukkernivåene ikke styres riktig i lange perioder. Komplikasjoner kan inkludere hjerteinfarkt, hjerneslag, nerveskade, nyreskade og øyeskader.

Det er frustrerende når en person med diabetes gjør usunne valg, men C’Det er en tynn linje mellom å gi kontinuerlig og assilering av støtte. Hvis du begynner å holde konferanser eller oppføre deg som diabetespolitiet, kan den kjære lukke og nekte hjelpen din.

2. Oppfordre sunn mat

Del på Pinterest

Noen som bor med type 2-diabetes, styrer sin sykdom med insulinbehandling eller andre legemidler for diabetes, mens andre ikke trenger å ta medisiner. Uansett om eller mindre narkotika er det viktig å gjøre sunne livsvalg, som inkluderer vedtakelsen av gode spisevaner.

For noen som nylig har blitt diagnostisert, kan en endring i spisevaner være en utfordring, men det er viktig å normalisere blodsukkeret og unngå komplikasjoner. Vær en kilde til oppmuntring ved å registrere deg først til utdanningskursene eller møte dietten og lære de beste koststrategiene, og dermed hjelpe dem med å gjøre bedre matvalg og gjøre det sammen med dem. Hvis du spiser usunn mat rundt dem, gjør dette det vanskeligere for dem å holde seg til en næringsrik rutine. Limit L’Ta sukkerholdige drikker, så vel som svært forseggjort og tilberedt mat, i deres nærhet. I stedet, bli med i å eksperimentere med sunne oppskrifter og egnet for diabetes.

Det er ingen bestemt kosthold for diabetes, men sammen kan du planlegge måltider, inkludert grønnsaker, hele korn, frukt, fettfattige meieriprodukter, sunne fettstoffer og magert proteinkilder. Du vil hjelpe din venn eller i forhold til å håndtere sykdommen og forbedre helsen din. Et sunt og balansert kosthold kan hjelpe deg med å miste overflødig pund og redusere risikoen for å utvikle diabetes, hjertesykdom og andre sykdommer.

3. Delta med dem til en støttegruppe for diabetes

Hvis den kjære har en ny diagnose eller sameksistere med diabetes i årevis, kan sykdommen være frustrerende og overveldende. Noen ganger trenger personer med diabetes en utbrudd for å uttrykke seg og la av damp. Oppfordrer personen til å delta i en støttegruppe for diabetes og tilbud om å gå videre. Begge kan få støtte og lære strategier for å møte dine følelser og sykdommer.

4. Tilbyr å delta i doktors avtaler

Del på Pinterest

Vær spesifikk når du gjør deg tilgjengelig for å hjelpe noen med diabetes. Uttalelser som & # 8220; Gi meg beskjed om hvordan jeg kan hjelpe deg & # 8221; De er for generiske, og de fleste aksepterer ikke tilbudet. Men hvis du er spesifikk med hvilken type hjelp du kan tilby, kan de akseptere støtte.

For eksempel, gi deg å følge med dem til neste avtale av legen eller å samle narkotika på apoteket. Hvis du går til en avtale av legen din, kan du ta notater. Dette kan hjelpe dem med å huske viktig informasjon på et senere tidspunkt. Også, vær ikke redd for å spørre legen din. Jo mer du forstår type 2 diabetes, samt kvalitetsstøtte du kan gi. Ta noen brosjyrer mens du er på kontoret og informert om hvordan sykdommen treffer folk.

5. Vær oppmerksom på blodsukkerdråper

Noen ganger opplever folk med type 2 diabetes en dråpe i blodsukker. Dette kan forårsake uklare tanker, tretthet og svakhet. Finn ut om den kjære er i fare for hypoglykemi, så finn ut hva symptomene er og hvordan du skal behandle dem hvis de er. Vær oppmerksom på disse symptomene og taler hvis du oppdager en endring i deres oppførsel. Du kan bli klar over symptomene på et lavt blodsukkernivå før de er.

I dette tilfellet oppfordrer dem til å kontrollere blodsukkernivået. Det er også nyttig å diskutere (på forhånd) hva du skal gjøre i tilfelle avfall i blodsukker. Fordi et lavt blodsukkernivå kan forårsake forvirring, kan den kjære ikke være i stand til å artikulere trinnene for å øke blodsukkernivået akkurat nå.

6. Trene sammen

Del på Pinterest

L’vanlig fysisk aktivitet er like viktig som et sunt kosthold for de som styrer type 2 diabetes. Vær aktiv og miste vekt kan senke blodsukkeret. Og mens du stikker til en vanlig treningsrutine, kan det være vanskelig, det er ofte lettere å trene når du er ansvarlig for noen. Tilbyr å bli treningskammerater og komme sammen et par ganger i uken. De mål I en uke er det 30 minutters aktiviteter nesten hver dag, men hvis du gjør en «8217; kraftig aktivitet, kan du hylle deg med tre eller fire dager i uken. Du kan også dele 30 minutter i 10 minutters segmenter. Du og den kjære kan ta tre turer på 10 minutter etter måltider eller gå i 30 minutter på rad.

Det viktigste er å velge noe som begge liker. På denne måten vil du beholde deg, og du vil ikke se ut som en rutinemessig jobb. Treningsalternativer inkluderer aerob aktivitet som å gå eller sykle, styrketrening og fleksibilitetsøvelser. Dette fordelene begge deler. Du vil ha større energi, mindre stress og lavere risiko for å utvikle sykdommer, inkludert hjertesykdom og kreft.

7. være positiv

En diagnose av diabetes kan være skummelt, spesielt fordi C & # 8217 er alltid risikoen for komplikasjoner. Diabetes er den 7. dødsårsak I USA, ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging. Selv om potensielt dødelige komplikasjoner kan oppstå, bør du beholde positive samtaler når du snakker med noen du bor med type 2 diabetes. Mest sannsynlig er de klar over de mulige komplikasjonene, så de trenger ikke å høre om folk som døde av diabetes eller har lidd amputasjoner til lemmer. Tilbyr positiv støtte, ikke negative historier.

Ta bort

Du kan føle hjelpeløs når en kjære er diabetes diagnostisert, men din styrke og støtte kan hjelpe denne personen til å overvinne de vanskeligste øyeblikkene. Vær positiv, gi spesiell hjelp og lære så mye som mulig om sykdommen. Disse anstrengelsene kan virke ubetydelige fra ditt synspunkt, men de kan lage en’enorm forskjell i noens liv.

Valencia Higuera er frilansskribent som utvikler innhold av høy kvalitet for personlig og helsefinansieringspublikasjoner. Han har mer enn et tiår med profesjonell skriving erfaring og skrev for flere kjente online salgspunkter: gobankingrater, penger Crashers, Investopedia, Huffington Post, MSN.com, Healthline og Zocdoc. Valencia har en grad på engelsk på Old Dominion University og bor for tiden i Chesapeake, Virginia. Når jeg ikke leser eller skriver, liker du å frivillig, reise og tilbringe tid på’friluft. Du kan følge den på Twitter: @vapahi