Historie om bipolar lidelse

Introduksjon

Bipolar lidelse er en av de mest studerte nevrologiske lidelsene. Nasjonalt institutt for mental helse (NiMH) anslår som påvirker Nesten 4.5 prosent av voksne i USA. Av disse, nesten L’83% har saker & # 8220; seriøs & # 8221; lidelse.

Dessverre, på grunn av det sosiale stigma, problemene med finansiering og mangel på utdanning, Mindre 40 hundre Personer med bipolar lidelse mottar hva NiMH kalles & # 8220; minimal tilstrekkelig behandling & # 8221;. Denne statistikken kan overraske deg, gitt århundrer med forskning som har blitt gjennomført på dette og andre lignende psykiske forhold.

Mennesker har forsøkt å dechiffrere årsakene til bipolar lidelse og bestemme de beste behandlingene for det siden antikken. Fortsett å lese for å lære om historien om bipolar lidelse, som kanskje er så komplisert som selve tilstanden.

Gamle begynnelser

Areteo av Cappadocia begynte prosessen med å detaljere symptomene på det medisinske feltet allerede i det første århundre i Hellas. Hans notater på forbindelsen mellom mani og depresjon har i stor grad gå ubemerket i mange århundrer.

De gamle grekerne og romerne var ansvarlige for vilkårene og # 8220; Mania & # 8221; og & # 8220; melankoli & # 8221;, som er nå moderne & # 8220; maniaci & # 8221; og & # 8220; depressive & # 8221;. De fant også at bruken av litiumsalter på badene rolig maniacal og hevet ånden av deprimerte mennesker. I dag er litium en vanlig behandling for personer med bipolar lidelse.

Den greske aristotelettfilosofen anerkjente ikke bare melankoli som en tilstand, men det sitert det som inspirasjon for de store artister av sin tid.

I denne perioden var det vanlig at folk over hele verden ble henrettet for bipolar lidelse og andre mentale forhold. Med fremdriften av studiet av medisin hevdet en stiv religiøs dogma at disse menneskene var eid av demoner og derfor måtte bli drept.

Studier på bipolar lidelse i det syttende århundre

I det 17. århundre skrev Robert Burton boken og # 8220; Anatomi of Melankoly & # 8221;, mot problemet med behandling av melankoli (ikke-spesifikk depresjon) ved hjelp av musikk og dans.

Selv om det blandes med medisinsk kunnskap, tjener boken hovedsakelig som en litterær samling av kommentarer om depresjon og et synspunkt av de fulle effektene av depresjon i samfunnet.

Imidlertid har det dypt utvidet seg i symptomene og behandlingene av det som nå er kjent som klinisk depresjon: Major depressiv lidelse.

Senere at århundre, publiserte Theophilus Bonet et godt arbeid med tittelen «Sepuchretum», en teksttegning fra sin erfaring i # 8217; gjennomføring av 3000 autopsies. I den koblet han mani og melankoli i en tilstand som heter & # 8220; Melankolicus håndtaket & # 8221;.

Dette var et betydelig skritt i diagnosen for lidelse fordi mani og depresjon ofte ble vurdert som separate lidelser.

XIX og 20. århundre funn

Årene gikk og noen få ny informasjon ble oppdaget på den bipolare lidelsen til 1800-tallet.

Det nittende århundre: Falrets funn

Den franske psykiatristen Jean-Pierre Falret Publisert i 1851 En artikkel som beskriver hva han kalte & # 8220; Folie Circulaire & # 8221;, som oversetter til sirkulær galskap. L’Artikkel beskriver folk som passerer gjennom en alvorlig depresjon og en «8217; manisk spenning og regnes som den første dokumenterte diagnosen av bipolar lidelse.

I tillegg til å gjøre den første diagnosen, merket Falret også genetisk tilkobling i bipolar lidelse, noe som medisinske fagfolk fortsatt støtter i dag.

Det 20. århundre: Klassifiseringen av Kraepelin og Leonhard

Historien om bipolar lidelse har endret seg med Emil Kraepelin, en tysk psykiater som flyttet vekk fra Sigmund Freud-teorien om at samfunnet og undertrykkelsen av ønsker spilte en viktig rolle i psykisk lidelse.

Kraepelin har anerkjent de biologiske årsakene til psykiske sykdommer. Det antas å være den første personen som seriøst studerer psykisk lidelse.

Boken & # 8220; maniac depressive galskap og paranoia & # 8221; av kraepelin i 1921 var forskjellen mellom maniac-depressiv og tidlig detaljert, som nå er kjent som schizofreni. Hans klassifisering av psykiske lidelser forblir basen som brukes av profesjonelle foreninger i dag.

Et profesjonelt klassifiseringssystem for psykiske lidelser har sine første røtter i årene & # 8216; 1950 fra den tyske psykiatristen Karl Leonhard og andre. Dette systemet var viktig å forstå og behandle disse forholdene bedre.

Slutten av det 20. århundre: L’APA og DSM

Begrepet & # 8220; bipolar & # 8221; betyr to poler & # 8221;, for å indikere polar motsetninger av mani og depresjon. Begrepet dukket opp for første gang i # 8217; APA (American Psychiatric Association) Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM) I sin tredje revisjon i 1980.

Det var den revisjonen som eliminerte begrepet mani for å unngå å ringe pasienter & # 8220; maniaci & # 8221;. Kom til sin femte versjon (DSM-5), DSM regnes som hovedhåndboken for psykiske helsepersonell. Inneholder diagnostiske og terapeutiske retningslinjer som hjelper leger å håndtere omsorg for mange mennesker med bipolar lidelse i dag.

Begrepet spektrum er utviklet for å håndtere spesifikke vanskeligheter med mer presise legemidler. stål Oppgi de fire hovedforstyrrelsene i # 8217; humør som følger:

  • Maniacal Episode
  • Major depressiv episode
  • Ipomaniacal episode
  • Blandet episode

Den bipolare lidelsen i dag

Vår forståelse av bipolar lidelse har sikkert utviklet seg fra antikken. Bare i # 8217; forrige århundre har blitt gjort store fremskritt i # 8217; utdanning og behandling.

I dag hjelper narkotika og terapi mange mennesker med bipolar lidelse til å styre symptomene sine og vendt mot forholdene sine. Men C’Det er mye arbeid å gjøre fordi mange andre ikke mottar behandlingen de trenger for å gjennomføre et bedre kvalitetsliv.

Heldigvis skal forskningen hjelpe oss med å forstå enda mer om denne forvirrede kroniske tilstanden. Mer vi lærer om bipolar lidelse, jo flere mennesker kan være i stand til å motta den omsorg de trenger.