Foretakende fødselskomplikasjoner: Korte og langsiktige helseeffekter

Beskrivelse

En typisk graviditet tar ca 40 uker, men noen barn kommer først. En tidlig fødsel er en fødsel som skjer før den 37. uken av graviditeten.

Mens noen premature babyer har alvorlige medisinske komplikasjoner eller langsiktige helseproblemer, fortsetter mange å leve et normalt og sunt liv. Med moderne medisin og ny teknologi, kan barn ofte overleve hvis født tidligere under graviditeten. Selv de dedikerte ansatte i de neonatale sykehusintensive omsetningsenhetene (NICU) og fremgang i # 8217; Neonatal Assistance har forbedret resultatene. Disse fremgangene inkluderer:

Selv om resultatene er forbedret for prematur barn, kan komplikasjoner fortsatt forekomme. Følgende komplikasjoner kan påvirke for tidlige barn i de første ukene etter fødselen.

Gulsott i premature babyer

Den vanligste typen gulsott blant for tidlig barn er den overdrevne fysiologiske gulsott. I denne tilstanden kan leveren ikke frigjøre kroppen fra bilirubin. Dette stoffet er produsert under normal nedbrytning av røde blodlegemer. Som et resultat akkumuleres bilirubin i barnets blod og sprer seg i vev. Fordi bilirubin er av gulaktig farge, tar babyens hud på en gulaktig farge.

L’ittero er vanligvis ikke et alvorlig problem. Men hvis nivået på bilirubin blir for høy, kan det forårsake bilirubin toksisitet. Stoffet kan da akkumulere i hjernen og forårsake skade på hjernen.

Spør legen din eller sykepleier bilirubinnivået på barnet ditt. De normale nivåene av bilirubin i et nyfødt skal være mindre enn 5 mg / dL. Mange for tidlig barn har imidlertid høyere bilirubinnivå enn det nummeret. Bilirubin nivåer er ikke farlige før de når nivåer større enn 15-20 mg / dl, men fototerapi er generelt startet før nivåene blir så høye.

Behandling: Standardbehandling for gulsott er fototerapi. Dette innebærer å sette et barn under intense lys. Lysene bidrar til å bryte ned bilirubin i et stoff som kroppen kan kvitte seg med lettere. Fototerapi er vanligvis nødvendig for mindre enn en uke. Etter det er leveren ganske moden for å bli kvitt bilirubin alene.

Grundige problemer

Nyrene til et barn regel regelmessig raskt etter fødselen, men i løpet av de første fire fem dagene av livet kan det balansere problemer med væsker, salter og kroppsavfall. Dette gjelder spesielt hos barn med mindre enn 28 ukers utvikling. I løpet av denne tiden kan et barns nyrer ha problemer med:

På grunn av den potensielle risikoen for nyreproblemer, registrerte personalet i den neonatale intensive terapien (NICU) mengden urin produsert av et barn nøye. De kan også teste blod for kalium, urea og kreatininnivåer.

Personalet må også være en årvåken under drugadministrasjon, spesielt antibiotika. De må sørge for at legemidlene utskilles fra kroppen. Hvis det oppstår problemer med nyrefunksjon, kan personalet kanskje begrense barnets væsker eller administrere flere væsker, slik at blodstoffene ikke er overdreven konsentrert.

Behandling: De vanligste grunnleggende behandlingene er begrensningen av væsker og begrensningen av salt. Umodne nyrer forbedrer seg vanligvis og har en normal funksjon innen få dager.

infeksjoner

Et tidlig barn kan utvikle infeksjoner i nesten alle kroppsdeler. Et barn kan inngå en infeksjon på 8217.

Uavhengig av når A & # 8217 er anskaffet; Infeksjon, infeksjoner i premature babyer er vanskeligere å håndtere to grunner:

Hvis barnet ditt har en infeksjon i & # 8217, kan du merke noen eller alle følgende tegn:

Disse tegnene kan være milde eller dramatiske, avhengig av infeksjonens alvorlighetsgrad. Ikke bare C’er mistanke om at barnet ditt har en infeksjon, får den neonatale intensive pleiepersonalet blodprøver og ofte urin og spinalvæske som skal sendes til laboratoriet for analysen.

Behandling: Hvis det er tegn på infeksjon, kan barnet behandles med antibiotika, EV-væsker, oksygen eller mekanisk ventilasjon (hjelp fra en pustemaskin). Selv om noen infeksjoner kan være alvorlige, svarer de fleste barn godt på behandlinger, inkludert antibiotika hvis L’infeksjon er bakteriell. Først blir barnet ditt behandlet, desto større er sjansene for å bekjempe infeksjonen.

Pusteproblemer

Åndedrettsproblemer i for tidlige barn er forårsaket av et umodent respiratorisk system. Immaturerte lungene i for tidlige barn mangler ofte overflateaktivt middel. Dette stoffet er en væske som elsker lunger inne og bidrar til å holde dem åpne. Uten overflateaktivt middel kan lungene av et for tidlig barn ikke utvide og kontrakt normalt. Dette øker risikoen for respiratorisk nødsyndrom.

Noen premature babyer utvikler også apné og erfaring pauser i pusten som varer minst 20 sekunder.

Noen for tidlige overflateaktive barn må kanskje settes på en vifte (pustemaskin). Barn som bruker en fan i lang tid er i fare for å utvikle en kronisk lungekonstruksjon kalt bronkopulmonal dysplasi. Denne tilstanden forårsaker væskeakkumuleringen i lungene og øker sannsynligheten for skade på lungene.

Behandling: Selv om du bruker en fan i lengre tid, kan det skade et barns lungene, det kan fortsatt være nødvendig for barnet å motta oksygenbehandling og kontinuerlig ventilasjonsstøtte. Legene kan også bruke vanndrivende og innåndingsmidler.

Hjerteproblemer

Den vanligste hjertebetingelsen som påvirker premature babyer kalles apatent ductus areriosus (PDA). Arterialkanalen er åpningen mellom to hovedblodkar i hjertet. I premature babyer kan arterkanalen forbli åpen (Perior) i stedet for å lukke da den umiddelbart skal fødes. Hvis dette skjer, kan det føre til at ekstra blodpumper gjennom lungene i de første dagene i livet. Væsken kan akkumulere i lungene og kan utvikle hjertesvikt.

Behandling: Barn kan behandles med indometacin-legemidlet, noe som fører til lukking av arteriell kanal. Hvis den arterielle læreren forblir åpen og symptomatisk, kan det være behov for A’drift for å lukke kanalen.

Hjerneproblemer

Hjerneproblemer kan også forekomme hos premature barn. Noen premature barn har en intraventrikulær blødning, som blødninger i hjernen. Mild blødning forårsaker vanligvis ikke permanente hjerneskader. Imidlertid kan sterke blødninger forårsake permanent hjerneskade og forårsake væsker i hjernen. En alvorlig blødning kan påvirke barnets kognitive og motoriske funksjon.

Behandling: Behandling for hjerneproblemer kan variere fra narkotika og terapi til kirurgi, avhengig av alvorlighetsgraden av problemet.

Langsiktig komplikasjoner

Noen komplikasjoner av tidlig fødsel er kortsiktige og løser over tid. Andre er langsiktige eller permanente. De langsiktige komplikasjonene inkluderer følgende:

Cerebral parese

Cerebral lammelse er en bevegelsesforstyrrelse som påvirker muskeltonen, muskelkoordinering, bevegelse og # 8217; balanse. Det er forårsaket av en infeksjon på 8217; en dårlig blodstrøm eller en hjerneskade under graviditet eller etter fødsel. Ofte er det ikke mulig å bestemme en bestemt årsak.

Behandling: Det er ingen kur for cerebral parese, men behandlinger kan bidra til å forbedre noen begrensninger. Behandlinger inkluderer:

Visjonsproblemer

Premature barn er i fare for prematurity retinopati. I denne tilstanden, blodkar på baksiden av’øye svulmen. Dette kan forårsake gradvise retinal arr og retinal detachment, øke risikoen for tap av syn eller blindhet.

Behandling: Hvis retinopati er alvorlig, kan noen av de følgende behandlingene brukes:

Hørselsproblemer

Noen for tidlig barn gjennomgår et tap av # 8217; høre. Tapet av’høre kan noen ganger være totalt, forårsaker døvhet. Mange ganger, den eksakte årsaken til tapet av # 8217; høre i premature barn er ukjent.

Ditt barn vil bli utsatt for test Dell’høre på sykehuset eller umiddelbart etter utslipp. Noen av de neste tegnene som barnet ditt kunne ha iPoacusia er:

Behandling: Avhengig av årsaken til tap av Høring i barnet, varierer behandlinger. Behandlinger kan inkludere:

Tannproblemer

Tannproblemer kan påvirke et tidlig barn senere i livet. Disse inkluderer tenner misfarging, forsinket vekst av tenner eller feil justering.

Behandling: En pediatrisk tannlege kan bidra til å rette opp disse problemene.

Behavioralproblemer

Barn født for tidlig er mer sannsynlig å ha atferdsmessige eller psykologiske problemer. Disse inkluderer underskuddsforstyrrelse (ADD) og oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse / hyperaktivitet (ADHD).

Behandling: Lag et strukturert og sammenhengende program flere stoffer, for eksempel Ritalin eller Adperalall, kan hjelpe barn med ADHD.

Kompromittert kognitiv funksjon

Premature barn er også til størst risiko for langsiktig funksjonshemning, som kan være intellektuell, utvikling eller begge deler. Disse barna kan utvikle seg i en langsommere rytme enn barna født.

Kroniske helseproblemer

Videre har for tidlig barn større risiko for kroniske helseproblemer. De er mer utsatt for infeksjoner og kan lide av andre problemer som astma eller fôringsvansker. C’Det er også en økning i risikoen for syndrom av plutselig død av spedbarnet (SIDS) blant premature babyer.

Global virkning av premature fødselsskomplikasjoner over tid

HealthGrove | Grafiq

I de siste 25 årene har den globale dødeligheten på grunn av premature fødselsskomplikasjoner redusert betydelig. I 1990 var dødeligheten på grunn av premature fødselskomplikasjoner 21.4 per 100 000 mennesker. I 2015 har denne prisen falt til 10.0 per 100 000 mennesker.

Overlevelsesrate

Først er et barn født, jo større er risikoen for korte og langsiktige komplikasjoner. Denne tabellen viser overlevelsesraten basert på varigheten av graviditeten:

Varighet av graviditet Overlevelse Rate34 + uker Nesten de samme prisene på et fremover barn 32-33 uker 95% 28-31 uker 90-95% 27 uker 90% 26 uker80% 25 uker 50% 24 uker39% 23 uker 17%

Outlook

Utsiktene til premature barn har forbedret seg enormt gjennom årene. Både i utviklede og utviklede verden har dødeligheten for premature barn redusert betydelig de siste 25 årene.

Avhengig av hvor tidlig barnet ditt er levert og eventuelle komplikasjoner som oppstår, kan barnet ditt ikke være i stand til å gå hjem med deg umiddelbart. Varigheten av opptakene kan variere sterkt avhengig av barnets medisinske behov.

Det er viktig å merke seg at ditt for tidlig barn ikke kan nå målene for vekst eller utvikling i samme hastighet som vilkår. Og & # 8216; normal. Preterm Children kommer vanligvis til barn på vilkår i utviklingen ALLE’alder av to år.

Noen komplikasjoner av tidlig fødsel kan ikke forebygges. Imidlertid har neonatale intensive omsorgsenheter reddet mange liv og vil fortsette å gjøre det. Du kan være sikker på at sykehusets neonatale intensive omsorg vil gjøre alt for å ta vare på barnet ditt og gi den støtten du trenger.