Yoga: stillinger som forårsaker alvorlig skade

Del på PinterestMuskelsår og smerte kan være vanlig etter yoga, men det er mer alvorlige skader som kan oppstå ved å overdrive visse positurer. Getty bilder

Folk som driver med yoga forventer litt muskelsår her og der.

Mindre smerter og til og med blåmerker er kanskje ikke uvanlig.

Men et hjerneslag er en bivirkning av en yogapraksis som få vurderer når de ruller ut matten for en nedovergående hund- og froskstillingsøkt.

Men dette er akkurat hva som skjedde med den avanserte yogien Rebecca Leigh.

I 2017 hadde Leigh nettopp fullført en Hollowback Headstand, en variant av den tradisjonelle headstanden som krever buing av rygg og nakke i stedet for å holde dem vertikale.

Leigh, da 39, reiste seg fra posituren og visste umiddelbart at noe var galt.

Hun sa South West News Service (SWNS), hadde hun sløret syn og mistet kontrollen over armen.

Kort tid etter at symptomene avtok, utviklet hun en enorm hodepine.

«Jeg prøvde å sette håret mitt i en hestehale og venstre arm var nummen. Fysisk kunne jeg ikke få hjernen min til å fortelle armen min hva jeg ville at den skulle gjøre, sa Leigh til SWNS. «Jeg hadde en forferdelig hodepine … jeg hadde noen merkelige synsproblemer og jeg kjente mye smerte i nakken og hodet.»

To dager senere innså Maryland-kvinnen at det høyre øyet hennes falt ut og pupillene hennes var ikke like store.

Hun og mannen hennes, Kevin, dro umiddelbart til legevakten. Der fortalte en lege at Leigh hadde fått hjerneslag.

«Jeg kunne ikke tro det,» sa Leigh. «Det var ingen måte at noen på min alder, med helsen min, kunne ha fått hjerneslag.»

Men hun gjorde det – og hun er ikke den eneste som har fått fysiske traumer og skader fra yoga.

Sjelden, men mulig

TIL 2009 studie fra Columbia University fant i en undersøkelse av over 1300 yogier rundt om i verden at fire yogier faktisk hadde fått hjerneskade fra ekstrem bøying.

Leigh, som CT-angiografi snart avslørte, hadde revet den høyre halspulsåren hans, en viktig blodåre for å levere blod til hjernen. Dette er også kjent som halspulsåredisseksjon.

Disseksjoner av halspulsårene og vertebrale arterier er sjeldne. De forekommer i ca 3 av 100 000 mennesker hvert år, men de er en av de vanligste årsakene til hjerneslag hos unge og middelaldrende voksne.

Faktisk representerer det disseksjon av livmorhalsarterien (eller en rift i halsarteriene) 1 av 5 tilfeller av iskemisk hjerneslag hos voksne under 45 år.

Tårer er oftest forårsaket av overdreven forlengelse eller manipulasjon fra dans, skøyter, svømming, trafikkulykker, nysing, hosting, kiropraktiske justeringer, fødsel og, ja, yoga.

«Det er vanskelig å vite sikkert hva som forårsaket det» Dr.Jessalynn Adam, en idrettsmedisiner kl Mercy Medical Center i Baltimore, fortalte han Healthline.

«I noen tilfeller er det litt rart, men klassisk er det forårsaket av manipulering av nakken fra traumer, eller av høyhastighets, høyenergistrekk av disse fartøyene og riving av slimhinnen,» sa han.

Adam legger til at hvis noen har en abnormitet i det underliggende bindevevet, er risikoen for denne typen hjerneslag også større.

«Det er noen tilstander der folk har elastisk hud eller hypermobilitet i leddene,» sa han.

Adam la til at folk med disse problemene kan være mer tiltrukket av praksiser som yoga på grunn av deres fleksibilitet, selv om de ennå ikke kjenner tilstanden som forårsaker det.

«De kan ha en abnormitet i typen bindevev rundt disse karene og kan være mer sannsynlig å utvikle livmorhalsarteriedisseksjon,» sa han.

derimot, Doktor Loren Fishman, en fysikalsk medisin- og rehabiliteringsspesialist i New York City advarte om at denne typen skade totalt sett er sjelden.

«Siden nesten 40 millioner amerikanere for tiden praktiserer yoga, begynner selve nyheten om denne skaden å peke på dens sjeldenhet,» sa han til Healthline. «Yogaskader er mindre vanlige per utøver enn vektløfting eller golfskader.»

Du kan ta forholdsregler

Hennes navn er Janis Isaman, som eier en individuell helsepraksis Min kroppscouture, sier at de mest betydelige skadene i yoga ikke oppstår i begynnelsen.

«Det tar vanligvis et år eller to med konstant trening før muskelspenningen er frigjort fra kroppen,» sa han. «Interessant nok skjer dette ofte når yogier begynner å bli skadet. Fordi? Det er et kulturelt press for å gjøre positurer vanskeligere eller mer fotogene.

Å gå utover ens grenser er nettopp det Adam advarer folk om å unngå, og ikke bare som et middel til å unngå hjerneslag.

«Hvis du virkelig må tvinge deg selv, hvis du ikke klarer å puste under trening, hvis du føler noen uvanlige symptomer eller hodepine eller noe sånt, vær smart og lytt til kroppen din når den forteller deg å stoppe,» sa Adam .

«Uansett hvor du er i praksis, er det greit å være der du er. Aksepter deg selv på den reisen. Jeg ser at folk blir for engstelige, og det er da dårlige ting kan skje.».

Ann Swanson, forfatter av «Vitenskap om yoga, «Han anbefaler også at folk finner en kvalifisert yogalærer for å hjelpe deg å lære hvordan du kan nærme deg bevegelsene med større oppmerksomhet og bevissthet.

«Hvis du har spesifikke helsemessige forhold, inkludert hjerneslagrisiko eller en familiehistorie med hjerneslag,» sa hun til Healthline, «anbefaler jeg å finne en yogaterapeut, fordi yogaterapeuter har ytterligere to år og 800 timer trening å jobbe i. sikkerhet med helse forhold.»

Ord til advarsel

Leigh, som har praktisert yoga regelmessig i mer enn 20 år, delte historien sin som en advarende historie til andre yogier som kan finne seg selv forvirret av symptomer eller problemer etter en positur og lurer på om de har gjort mer skade.

«Ingen positur eller bilde er verdt det jeg har vært gjennom,» skrev han et Instagram-innlegg. «Ikke bli så fristet til å flytte grensene dine.»

Gjenoppretting for Leigh var vanskelig. I dag, mer enn et år senere, har han fortsatt vedvarende problemer, inkludert hukommelsestap, prikking i armene og alvorlig hodepine.

«Jeg vet at jeg aldri vil være der jeg var før 100 prosent,» sa han til SWNS. «Det at jeg kan ta på tærne mine er nok til å få meg til å smile.»

En måned etter at han ble løslatt fra behandling, kom Leigh tilbake til yogamatten med en enkel pusteøvelse.

I dag legger hun ut poseringer og deler regelmessig tips med sitt publikum på over 29 000 Instagram-følgere.

Hvordan reagere på et slag

Hvis du tror at du eller noen du kjenner får hjerneslag, husk Act FAST:

  • Senking av ansiktet
  • Armsvakhet
  • Vanskeligheter med å snakke
  • På tide å ringe 911

De tre første bokstavene i akronymet indikerer de vanligste tegnene på hjerneslag. Hvis de er til stede, er det på tide å ringe 911 eller søke nødhjelp.

Minuttene mellom symptomdebut og behandlingsstart kan bestemme alvorlighetsgraden av hjerneskaden og muligheten for langvarige komplikasjoner.