[CATS] Diabetes undergraver [/ CATS]

Halle Berrys diabeteskontrovers

Del på PinterestGetty bilder

Det var en tid da skuespillerinne Halle Berry snakket om diabetessamfunnet. Faktisk har det vært i sentrum for kontroverser gjennom årene om de forskjellige typene diabetes og om noen av dem faktisk kan reverseres eller ikke. Skuespillerinnen som har hatt hovedroller fra Catwoman til Marvel-filmer og mange flere, ser også ut til å være en av de mest kontroversielle PWD (mennesker med diabetes) kjente personer i det offentlige rom.

Han skapte det mange refererer til som hele «Halle Barry Diabetes Confusion Ruckus» som fortsatt mange av oss ble sinte på feil måte mer enn et tiår etter at han først tjente det i 2007. Når hun snakket om helsen hennes på den tiden, påpekte skuespillerinnen hvordan hun ble diagnostisert med diabetes type 1 i en alder av 22 og umiddelbart adopterte en keto-stil diett, og dermed kunne «kurere» seg selv for T1D. magisk avvent fra insulin takket være til den sunnere spisestilen.

Uff.

Vårt diabetesmiljø har fyrt opp og mange i det medisinske miljøet har begynt å diskutere om skuespillerinnen faktisk visste hvilken type diabetes hun hadde. Noen spekulerte i at hun var forvirret, andre bemerket at hun kan ha blitt feildiagnostisert med T1D mens hun faktisk levde med type 2 diabetes. Kampanjene har virkeliggjort seg endre navnet på diabetes for å unngå fremtidig forvirring, mens noen også først fordypet seg i nettforsvar for første gang.

Til slutt forsvant den stormen av frustrasjon. Men fjærene rykket igjen i 2013 da Halle Berry fødte sitt andre barn i en alder av 46, og etter den sene svangerskapet utløste en hel diskusjon om hvorvidt PWDs i den alderen også må ha barn. Det har skapt en helt ny kontrovers, med mange talsmenn og helseeksperter som avkrefter mytene: at ja, du kan få barn når du har diabetes, at en graviditet ved 40 ikke er tabu, og at diabetesbehandling er viktig, men absolutt ingen hindring. alle fra å ta vare på seg selv og ha en lykkelig og sunn graviditet på det stadiet av livet.

Enter her rister på hodet igjen.

Getty bilder

Nå i 2020 er Halle Berrys helse- og diabetespåstander tilbake i nyhetene. I april 2020, Halle Berry har lansert en første versjon av en ny velværeapp kalt Re-Spin, den hadde som mål å skape et nettsamfunn der folk delte historier om vekttap og helse. Selvfølgelig gir dette nye kommentarer om hans tidligere erfaring med T1D, reverserer den og trenger ikke lenger insulin.

Som om vi ikke kan få nok av Halle Berrys diabeteskommentarer, nå har en ny kommet … det er problemet med ni liv, litt ironisk gitt hennes tidligere rolle som Catwoman.

Halle Berry som talsperson for diabetes?

Navnet hans har dukket opp mange ganger i løpet av årene, spesielt når emnet for stjerner og kjendiser med diabetes den har vokst. Faktisk husker jeg et lokalt arrangementsplanleggingsmøte der noen foreslo Halle Berry som vert og foredragsholder for arrangementet. På den tiden LOL jeg (lo høyt) og spøkte: «Bare hvis vi kan kaste tomater på scenen på henne!»

Kelly Kunik

Kommentaren min ble møtt med tomme blikk og forvirrede løftede øyenbryn.

«… Fordi hun er en så forferdelig talsperson at hun representerer diabetes,» la jeg til for kontekst, og forventet at det var nok.

Det var det ikke. Mine andre arrangementsplanleggere så ikke ut til å kunne hele Halle Berrys D-Confusion, så jeg brukte et øyeblikk på å utdanne dem om dette.

Dette førte raskt til: «Men han har diabetes, og den stjernekraften ville tiltrekke seg så mange mennesker!»

Jeg ristet på hodet, og visste at vi bare tullet uansett fordi sannsynligheten for at vi blir sammen med Halle Berry er ganske liten. Men dette tok opp et interessant tema: hvor går grensen mellom en talspersons bånd til stjernekraft, og det å jobbe med noen som kan bli sett negativt på som å representere en bestemt sak? Dette dateres tilbake til Paula Deen-kontrovers, da så mange ble sjokkert over at denne «dronningen av smør gjennomvåt sørlandsk mat» plutselig ville bli betraktet som et forbilde for personer med diabetes.

Halle Berrys sak er kanskje enda mer komplisert i den forstand at hennes tilknytning til diabetes bare ser ut til å forvirre offentlighetens forvirring om diabetestyper – absolutt ikke i interessen til de som har argumentert for nye navn på diabetes tidligere.

Personlig håper jeg at ingen noensinne vil betrakte Halle som en god talsperson for en årsak til diabetes. Dette har imidlertid ikke stoppet henne fra å gjøre det bare det – diabetesbevissthet, spesielt blant afroamerikanere som har økt risiko for å utvikle type 2. Faktisk ble hun i 2004 merket som den første ambassadøren for National Diabetes Education – Diabetes Aware Campaign, med støtte fra Entertainment Industry Foundation og Novo Nordisk.

Så dette betyr at han er en kjendis som er verdig å bli representert som diabetesens nasjonale ansikt?

IMHO, nei. Jeg tror ikke hun egner seg for den rollen. Hvis Halle er helt insulinfri, har hun verken eller har hatt type 1, uansett hva hun påstår. Hvis hun faktisk avventet insulin som hun hevder, så er det svært sannsynlig at hun ble feildiagnostisert og ville ha blitt fortalt at hun hadde type 2. Så han kunne ha forklart det og hjulpet verden for øvrig til å forstå forskjellene.

Men i stedet insisterte hun på sin første påstand om at hun «kurerte» av type 1. Selv om vårt D-fellesskap har jobbet mye rundt observasjonene hans og de siste nyhetene hans har ført til problemet sunne svangerskap med diabetes For medias oppmerksomhet har Halles kommentarer forårsaket uopprettelig skade på PWDs som nå må forholde seg til kommentarer fra allmennheten som, «Halle Berry har sluttet å ta insulin, så du kan også!»

Selvfølgelig er det ikke den eneste og det vil ikke være den siste som skaper forvirring som dette. Men andre annonserer ikke seg selv som «kjendistalspersoner» som henne. Ikke noen jeg ønsker å være tilknyttet, når det gjelder diabetesforkjempere.

Skaper røre i diabetesmiljøet

Noen husker kanskje at den originale Halle Berry-kontroversen satte en type 1-blogger og mangeårig kollega til handling, mens vår venn Kelly Kunik initierte den Diabetesskadelighet blogg som et resultat av alt dette. Kelly, som bor i New Jersey og kommer fra en T1D-fylt familie, sa at det var Halle Berrys situasjon som først startet en brann for at hun skulle bli involvert i forsvaret.

«I lang tid har jeg hørt hvisking om noe som heter «journalføring på nett», men jeg har ikke lagt merke til det,» sa Kelly til DiabetesMine tidligere. «Så tok Halle Berry av insulinet hennes, Perez Hilton skrev om det, jeg ble sint, og diabetes ble født. Så gikk jeg videre og gjorde alle slags undersøkelser, tok telefonen og ringte Halle’s Publicist i New York og LA-kontorene. Og hun ringte meg tilbake! Den opplevelsen tente virkelig gnisten: forsvaret av diabetes! «

Når Kelly blir spurt om hele Halle Berrys argumentasjon som talsperson for samfunnet vårt, er det sterkt negativt.

«Jeg setter ikke pris på eller liker at han kalte diabetes «en liten sykdom,» sa Kelly. «Det er ikke en liten sykdom. Det er komplisert, komplekst og utrolig misforstått av publikum. Og de av oss som lever med diabetes tror ikke det er en liten sykdom, ikke engang familiene våre. Diabetes er altomfattende. Og ved å kalle det en liten sykdom, gjør den en enorm bjørnetjeneste for de millioner av mennesker som lever med type 1, type 1.5 (LADA) og type 2. «

På spørsmål om Halle noen gang kunne eller burde være en talsperson for diabetes, svarte Kelly med «IKKE EN GOD IDÉ» (ja, alle hoveder).

«Det er ikke en god representasjon av mennesker som lever med diabetes, og jeg tror heller ikke det er et positivt forbilde. Og hans holdning til diabetes er ikke det jeg vil at andre skal kanalisere eller gjenskape, legger Kelly til.

Jeg må være enig med deg her, Kelly. Uansett hva slags stjernekraft eller kjendis det bringer til et D-event, ville det være vanskelig å holde ut å ha henne som talsperson.

Jeg ønsker Halle Berry alt godt i hennes D-Management og skuespillerkarriere og familieliv, men jeg antar bare at hun ikke representerer samfunnet vårt og skaper mer forvirring, med mindre hun selvfølgelig er villig til å «klare luften.» en realitetssjekk på denne sykdommen og litt mytebryting. I så fall ville jeg definitivt beholdt tomatene.

—————

Mike Hoskins er sjefredaktør for DiabetesMine. Han ble diagnostisert med diabetes type 1 i en alder av fem år i 1984, og moren hans ble også diagnostisert med diabetes type 1 i samme alder. Han skrev for ulike daglige, ukentlige og spesialistpublikasjoner før han begynte i DiabetesMine. Mike bor i det sørøstlige Michigan sammen med kona Suzi og deres svarte laboratorium, Riley.