FDA godkjenner bærbar opioidoverdoseinjektor mens den vokser

Med flere mennesker i Amerika i dag som dør av overdoser av narkotika enn av bilulykker, har US Food and Drug Administration (FDA) har godkjent en injiserbar motgift som kan bidra til å bringe en rusavhengig tilbake fra randen.

Selv om stoffet, kalt Naloxone, allerede brukes av førstehjelpere, krever det en sprøyte og venter på ankomst av kvalifisert medisinsk personell.

Nå kommer nalokson i en håndholdt injiserbar enhet kalt Evzio, lik en Epi-penn som brukes av de med livstruende allergier. Når en omsorgsperson ser at en person mistenkt for overdosering av heroin eller reseptbelagte opioider begynner å slutte å puste, kan Evzio midlertidig stoppe effekten av overdosen.

Dr. George Fallieras, en legevaktlege ved Good Samaritan Hospital i Los Angeles, California, sa at han ofte ser pasienter som overdoserer opiater, inkludert heroin, Oxycontin og metadon.

Hva skjer under en overdose? «

En «generasjon rusmisbrukere»

Han fortalte Healthline at Amerika har skapt en «generasjon av narkomane» og at den nye enheten utvilsomt vil redde liv.

I en uttalelse til media Torsdag, FDA-kommissær Margaret A. Hamburg anerkjente landets alvorlige problem med opioidavhengighet. Evzios akselererte godkjenning kom i kjølvannet av kraftig kritikk fra FDA for å ha godkjent et rent hydrokodonmedisin kalt Zohydro ER i oktober i fjor.

Zohydro ER er et intenst potent smertestillende depotmiddel. Mens FDA har bare godkjent den for bruk i ekstreme tilfeller, når andre smertestillende medisiner ikke har gitt lindring, er leger som Fallieras skeptiske og advarer om stoffets alvorlige potensiale for misbruk.

«I mer enn et tiår har USAs Food and Drug Administration arbeidet for å adressere de store folkehelseproblemene knyttet til misbruk, misbruk, avhengighet og overdosering av opioide smertestillende midler, samtidig som de jobber for å sikre fortsatt tilgang til og medisiner. for millioner av amerikanere som for tiden lider av smerte, sa Hamburg i uttalelsen. «Jeg er overbevist om at disse målene er forenlige og at handlingene for å møte den ene ikke bør gå på bekostning av den andre.».

Mer enn 16 000 mennesker dør hvert år av opioidoverdoser, sa Hamburg. Men han bemerket at FDA har tatt skritt for å løse problemet, inkludert omklassifisering av hyrdocodonprodukter fra klasse 3 til klasse 2 kontrollerte stoffer, noe som gjør dem vanskeligere å få tak i.

Ryggsmerter? Syv enkle rettelser «

Hvordan nalokson virker

Naloxone, det aktive stoffet i Evzio, er en opioidantagonist. Det fungerer ved å slå av hjernens opiatreseptorer. Dermed har ikke stoffet som forårsaker overdosen lenger noen effekt.

Men nalokson virker plutselig og midlertidig, sa Fallieras. Han og FDA påpekte at en omsorgsperson fortsatt må søke øyeblikkelig legehjelp for pasienten.

«Responsen er virkelig dramatisk og det kan være litt alarmerende,» sa Fallieras til Healthline. «Disse pasientene vil ha gått fra å surmule og nummen, til sekunder, storøyde og vaklende fremover.»

Selv om Evzio krever resept, må det avgjøres hvem som skal foreskrive det, sa Fallieras. «Det bør være for familiemedlemmer, romkamerater, andre rusavhengige å bruke på sine venner og andre.»

Men den som administrerer Evzio må være klar for fremtiden. «Mange er hekta, og det er som å kaste dem i umiddelbar retrett,» sa Fallieras. «De kan bli stridbare. De er veldig ukomfortable og har smerter, men dette redder livet deres. «

Alkoholismens berømte ansikter «

ER Zohydro «Nesten kriminell» godkjenning

Fallieras kutter ikke ordene når det kommer til hvorfor landet trenger en enhet som Evzio. Han sa at en bevegelse på 1990-tallet for å betrakte smerte som «det femte livstegn» førte til overforskrivning av opioidmedisiner.

«Vi har en slik opiatepidemi. Så mange unge mennesker dør for dette, sa Fallerias.»Tallene øker eksponentielt».

Han kalte FDA-godkjenningen av Zohydro ER «nesten kriminell», og sa «vi har allerede effektive [smertestillende] medisiner».

Fallieras sa at svært få mennesker kunne bruke et så kraftig stoff. At den er tilgjengelig og har et slikt potensiale for misbruk hvis den faller i feil hender er «absurd», sa han.

Han kalte Vicodin et «gateway-stoff» og sa at slike smertestillende midler aldri burde vært programmert som klasse 3-medisiner. Han mener det er en av de mange faktorene som førte til at så mange amerikanere ble avhengige av smertestillende.

En ny behandling for alkoholikere også

Fallieras er også medisinsk direktør for Start Fresh Recovery, et program som bruker en «fetter» av nalokson kalt naltrekson for å behandle alkoholikere. Selv om naltrekson har vært godkjent av FDA i mange år, var det bare tilgjengelig i pilleform og måtte tas daglig.

Gjennom et partnerskap med et selskap kalt BioCorRx gir Fallieras naltrekson til pasienter i form av et plaster. Selv om det er en opiatantagonist, har det også vist seg å være effektivt i behandling av alkoholikere, sa Fallieras.

Programmet, som ble presentert tidligere i år på The Doctors TV-show, inkluderer intensiv coaching. Fallieras mener pasienter har en bedre sjanse til å lykkes under sosialterapi hvis de har et medikament som hjelper til med å lindre fysiske abstinenser over en lengre periode.