Et vanlig astmamiddel kan forebygge MS?

Et vanlig medikament som brukes til å behandle astma kan beskytte mot multippel sklerose (MS), ifølge nye forskningsresultater. Fenoterol, en bronkodilatator som brukes til å åpne luftveiene, kan holde nøkkelen.

For litt over et tiår siden trodde forskerne at allergier og autoimmune sykdommer var fullstendig frakoblet. Men i 2003 ga forskere fra HaEmek Medical Center i Israel ut en fil papir antyder at astma, en sykdom preget av allergiske reaksjoner, kan lære oss mye om autoimmune sykdommer der T-celler også spiller en nøkkelrolle.

Faktisk, når både astma og autoimmune tilstander vises hos de samme pasientene, kan det demonstrere at disse immunsystemets lidelser deler en felles virkningsmekanisme, antyder studieforfatterne.

Informasjon om de første tegnene på MS «

Ett-to slag: kombinasjonsterapi

Selv om forskerne ikke er sikre på hvilke biologiske prosesser astma og MS deler, begynner de å se noen sammenhenger. For det første er cytokiner (inflammatoriske molekyler utskilt av T-lymfocytter i immunsystemet) involvert i både MS og astma. Og legemidler som hemmer cytokiner hos personer med astma ser ut til å være nyttige for personer med MS.

I en 2010 studere, Forskere fra Harvard Medical School utforsket bruken av albuterol, et medikament som vanligvis brukes til å behandle astma, som en tilleggsbehandling for MS-pasienter. De kombinerte det med sykdomsmodifikasjonsterapi (DMT) glatirameracetat (Copaxone) for å se om de to legemidlene sammen var mer effektive for å redusere tilbakefall eller forhindre funksjonshemming.

Resultatene var lovende og viste at de som tok «kombinasjonsterapien» gjorde det bedre enn de som tok Copaxone alene. Det var mindre sykdomsaktivitet og mindre tap av hjernevev i gruppen som tok begge legemidlene.

Ideen om å prøve visse MS-medisiner sammen, i håp om å lage en mer potent cocktail, er ikke ny. I løpet av det siste tiåret har det vært andre studier som har assosiert DMT, men å utforske bruken av et astmamedisin med et MS-medisin var en ny tilnærming.

Bruk MS-vurderingsverktøyet for å overvåke og bedre forstå tilstanden «

Fenoterol kunne forhindre MS i utgangspunktet?

Men hva om å ta astmamedisiner faktisk kunne hindre folk i å utvikle MS?

Forskere fra Taiwan så nylig gjennom registrene til 578 personer som nylig ble diagnostisert med MS og hadde en alvorlig invalidiserende sykdom mellom 2002 og 2008. Deretter sammenlignet de disse postene med de til 2890 andre personer som ble matchet etter kjønn, alder, plassering og type forsikringsplan. Innenfor den friske kontrollgruppen identifiserte forskerne de som tok fenoterol mot astma.

Da forskerne sammenlignet disse gruppene, fant de at de som tok fenoterol var mindre sannsynlig å bli diagnostisert med MS.

Hvorfor Taiwansk studie var basert på dokumenter, ble det ikke utført praktisk forskning. Det var bare en statistisk observasjon. Selv om tallene viser at de som tok fenoterol hadde mindre sannsynlighet for å ha MS, er årsaken fortsatt et mysterium.

Det som er viktig er at forskerne lærer mer om hva som forårsaker MS og andre inflammatoriske tilstander. Å låse opp disse hemmelighetene kan en dag føre til ikke bare nye behandlinger for de som allerede har sykdommen, men også medisiner for de med høy risiko for MS.

Multippel sklerose i tall: fakta, statistikk og du «