FDA opplyser at det er asbest i kosmetikk

Del på PinterestKosmetikkforskriften har ikke blitt oppdatert siden 1930-tallet. Getty bilder

Food and Drug Administration (FDA) kunngjorde tirsdag at noen kosmetiske produkter solgt av forhandlerne Claire’s og Justice inneholdt asbest.

FDA fikk først vite om rapporter som hevdet at noen av disse varene forårsaket usikre og negative bivirkninger hos brukere i 2017.

Ved slutten av året hadde både Justice og Claire trukket en håndfull produkter fra hyllene, inkludert shimmerpudder, øyenskygge og lipgloss.

Tredjepartstester fant først at produktene var forurenset. For å bekrefte disse påstandene, gjennomførte FDA tester for å se om disse varene faktisk inneholdt asbest.

FDA ga ut testresultater tirsdag, bekrefter at tre av Claires produkter og en av Justice testet positivt for asbest.

FDA ba Claire om å tilbakekalle de forurensede produktene, men Claire nektet.

Selskapet har fjernet varene fra butikkene og vil respektere returer av ethvert talk-basert produkt, ifølge a uttalelse utstedt av Claire’s.

Selskapet bestred FDAs advarsel i sin uttalelse, og uttalte at det hadde støtt på problemer med FDAs tester og hvordan de klassifiserte asbest.

«Det er ingen bevis for at produktene Claire solgte er usikre. I begynnelsen av 2018 ble de tre artiklene identifisert av FDA omfattende testet av flere uavhengige akkrediterte laboratorier, og alle produktene ble funnet å være i samsvar med alle relevante kosmetiske sikkerhetsforskrifter, sa selskapet i sin pressemelding.

Siden FDA ikke har myndighet til å håndheve en tilbakekalling, har byrået utstedt en sikkerhetsvarsel oppfordrer forbrukere til ikke å bruke visse øyenskygger, pudder og kontursett som selges av Claire’s.

Rettferdigheten hadde allerede gjort det husket varer merket i 2017.

Hva du bør vite om eksponering for asbest

Asbest er et naturlig silikatmineral og kjent kreftfremkallende, noe som betyr at det kan forårsake kreft.

Opprinnelig brukt til å lage byggeprodukter, bildeler og elektrisk utstyr, har asbest blitt knyttet til alvorlige sykdommer som lungekreft, mesothelioma (kreft i slimhinnen som omgir lungen) og asbestose (et arr i lungen). lunge forårsaker pust. problemer). Det har også vært assosiert med kreft i halsen og fordøyelseskanalen.

Kortvarig eksponering for asbest utgjør ikke en stor helsetrussel, sier eksperter. Og langvarig eksponering for asbest vær forsiktig. Effektene oppstår vanligvis ikke før 10-40 år etter første eksponering.

For tiden er det ingen kjent sikker grad av eksponering for asbest. Generelt bør materialet unngås når det er mulig.

«Bekymringen vil i stor grad være at bruken av disse produktene potensielt kan skape en situasjon der asbestfiber er spredt i luften – du kan ikke se asbestfibrene, du kan ikke lukte dem, du kan ikke smake dem – så det gjør du ikke. Det er en måte for en forbruker å vite at asbest er tilstede», Dr. Kenneth Spaeth, sjef for arbeids- og miljømedisin ved Northwell Health i Great Neck, New York, sa.

«Uten å kunne se det, når det først er på flukt, kan det pustes inn og du har derfor eksponering for asbest», la Spaeth til.

Når det kommer til kosmetiske produkter, er asbest i stor grad knyttet til tilstedeværelsen av talkum, et leiremineral som består av magnesium, silisium og oksygen. Talkum brukes i massevis av kosmetikk, som foundation og leppestift, for å absorbere fuktighet.

Med mindre et produkt som inneholder talkum, aka talkum, ikke er spesifikt testet for forurensning, er det ingen måte å vite sikkert om det er asbest tilstede, forklarte Spaeth. Det kan være asbestfri talkum, men risikoen for asbestforurensning i talkum den er høy.

Kosmetikkforskriften i USA trenger en fornyelse

I løpet av det siste tiåret har kosmetikkindustrien gjennomgått en rask transformasjon. Forbrukere har flere kosmetiske alternativer å velge mellom nå enn noen gang, sa FDA, men med de store endringene følger mange risikoer og usikkerhetsmomenter.

Loven som fører tilsyn med reguleringen av kosmetikk fra FDA, den Federal Food, Drug and Cosmetic Act (FD&C Act), har ikke blitt oppdatert siden 1938, da den ble vedtatt. FD-loven&C krever ikke at FDA vurderer og godkjenner kosmetikk før de selges til forbrukere. Som et resultat av dette er ikke kosmetikkselskaper juridisk forpliktet til å teste sikkerheten til produktene sine før de markedsføres.

«Vi må modernisere kosmetikkreguleringen i USA», Dr. Steve Xu, en styresertifisert hudlege og instruktør ved Northwestern Universitys hudavdeling, sa han til Healthline. «Selv om det store flertallet av produsentene opererer på et høyt produksjonsnivå, er det ikke lenge før det er et nytt folkehelseproblem fra kosmetikk.».

Ifølge Xu bør produsenter være pålagt å umiddelbart videresende forbrukerklager angående produktene deres til FDA slik at eventuelle problemer kan oppdages så snart som mulig. I tillegg bør FDA ha makt til å håndheve tilbakekallinger, mener Xu.

FDA planlegger å forbedre sikkerheten til kosmetikk

Når vi ser fremover, planlegger FDA å begynne å samarbeide med produsenter for å sikre at deres prosedyrer og produkter er trygge. Byrået er spesielt interessert i hvordan kosmetikkfirmaer henter og bruker talkum og om de tester det for asbest eller ikke.

Selv om det ikke er lovpålagt, ber FDA også kosmetikkselskaper om å frivillig registrere produktene sine og liste opp alle ingrediensene, inkludert talkum.

«Byrden med å ha trygge produkter bør ikke falle på forbrukeren som må manøvrere gjennom labyrinten av alle disse kjemikaliene og potensielle forurensningene,» sa Spaeth. «Det burde virkelig komme i hyllene som et trygt produkt.»

Hvis det oppstår en kosmetikkrelatert bivirkning, bør du eller legen din rapportere det til FDA MedWatch rapporteringssystem eller forbrukerklagekoordinator.

Bunnlinjen

FDA bekreftet tirsdag at flere produkter solgt av forhandlerne Claire og Justice inneholdt asbest. Byrået oppfordrer forbrukere til å slutte å bruke forurensede produkter, siden eksponering for asbest har vært knyttet til mange skadelige helserisikoer.