Diabetiske fotsår Ny behandling

Behandlingen bruker en persons hudceller til å generere nye celler for å lindre et plagsomt problem for personer med diabetes.

Del på PinterestEn fersk klinisk studie indikerer at en ny behandling kan hjelpe personer med diabetiske fotsår unngå amputasjon. Getty bilder

Hver dag vil rundt 230 mennesker i USA bli amputert som et direkte resultat av et diabetisk fotsår.

Dette er hva Dr. Foluso A uttaler. Fakorede, en Mississippi-kardiolog som spesialiserer seg på indremedisin, i en spalte han publiserte i American Journal of Managed Care.

Fakorede bemerker at et ben amputeres hvert 30. sekund rundt om i verden og 85 % av disse amputasjonene er et resultat av et diabetisk fotsår som ikke har blitt behandlet med hell.

Forskning – Forskning funnet at personer som gjennomgår amputasjon er oftere mannlige, sigaretter røykereog personer med nyresykdom, diabetisk nevropati, perifer arteriesykdom og hypertensjon. De har et snitt på 64 år.

En ny diagnose av diabetes type 2 oppstår hvert 17. sekund. Og til tross for pågående innsats for å utvikle mer effektive diabetesmedisiner for å kontrollere blodsukkernivået, er personer med diabetes som trenger amputasjon opp med 50 % mellom 2009 og 2015.

Å forhindre amputasjon betyr ikke bare å redde et bein. Det handler også om å redde et liv på grunn av en kraftig økning i dødeligheten etter amputasjon.

Du kan finne mer enn 50 prosent av menneskene med diabetes som gjennomgår amputasjon, vil han dø innen fem år etter prosedyren.

Imidlertid er det en lovende ny behandling der en persons hudceller brukes til å vokse ny hud.

Hvis den fortsetter å være vellykket, kan terapien revolusjonere behandlingen av problematiske fotsår.

Hva er et diabetisk fotsår?

Et diabetisk fotsår ses vanligvis hos personer med nevropati, en tilstand som kan forårsake alvorlig skade på de perifere nervene i bena, føttene, fingrene og hendene.

Et diabetisk fotsår kan begynne som noe tilsynelatende ufarlig: et enkelt kutt eller blemme, eller til og med en splint.

Personer med nevropati har varierende grad av nummenhet og tap av følelse i de berørte områdene.

Når du kombinerer det tapet av følelsen med konstant høye blodsukkernivåer, blir det enkle kutt eller blemme eller splint ideelt for vekst av bakterier og alvorlige infeksjoner.

Hvis en person ikke lett kan høre eller se det området av foten, kan infeksjonen forverres slik at grunnleggende førstehjelp (rengjøring og antibakteriell behandling) for såret ikke er tilstrekkelig.

Disse sårene klarer i hovedsak ikke å leges og lukkes gjennom sunn vekst av nye celler og ny hud.

I stedet forblir de åpne, noen ganger vises de som et hull i bunnen av foten.

Jo lenger såret forblir uhelbredt, jo mer truer det infiserte området helsen til hele beinet.

Prøver å forhindre amputasjon

For et betydelig fotsår er total kontaktfusjon (TCC) neste trinn.

Målet med TCC er å avlaste trykket fra den berørte foten mens du går, samtidig som du sikrer at den får nok oksygen for effektiv helbredelse.

Denne behandlingsmetoden er effektiv for noen mennesker, men mangler mange andre og lar dem stå i spissen for amputasjonen.

Når det lykkes, kan TCC helbrede et alvorlig sår på omtrent 12 uker. Men hvis blodsukkernivået ikke styres på en vellykket måte, er gjentakelsesfrekvensen av det samme såret eller utviklingen av et nytt nesten uunngåelig.

Faktisk, med 60 % sjanse for gjentakelse innen tre år, ifølge en studie fra 2017 i New England Journal of Medicine, TCC-healing kan noen ganger gi en falsk følelse av sikkerhet fra amputasjon.

Jo mer alvorlig infeksjonen er (jo dypere og bredere område blir konsumert på foten), jo mindre sannsynlig er det at denne «gullstandarden» for behandlingen vil lykkes.

Når «gullstandarden» svikter

Den medisinske forskningens verden har jobbet offensivt for å finne mer effektive alternativer til TCC, men de fleste har ikke vist seg å være like effektive.

Ozonterapi ble for eksempel funnet i en 2015 studie være betydelig ineffektiv i å helbrede diabetiske fotsår.

Fototerapi, studert i 2017 i Kina, det ble funnet å ha en minimal effektiv fordel ved å øke sårhelingskapasiteten litt.

Hyperbar oksygenbehandling, studert i 2017 i Canada, viste seg ineffektiv, men hadde mer positive resultater i andre studier. Det anses også for dyrt og upraktisk for mange mennesker.

Lover ny behandling

Et sår som sliter med å leges er kroppen som sliter med en avgjørende detalj: veksten av nye hudceller for å lukke såret helt.

SkinTE det er en behandling for fotsår som kan være i stand til å stoppe økningen i amputasjonsraten hos personer med diabetes.

Beskrevet som et «godkjent, autologt humant celle- og vevsprodukt», bruker denne behandlingen en prøve av personens hud for å regenerere full tykk, funksjonell hud.

Huden vokser, reparerer og gjenoppbygger en ny hud over såret, og tillater fullstendig lukking av såret.

«I utgangspunktet, hvis du ser på hånden din og du ser en liten hårstrå som kommer ut av huden din, er det noen celler ved siden av det hårskaftet,» forklarte han Dr. Denver Lough, Administrerende direktør i PolarityTE, selskapet som lager SkinTE. «Og disse cellene representerer hvert lag av huden din. Ved å stimulere disse cellene kan den regenerere alle disse strukturene og selve huden.

Prosessen begynner med å ta en prøve på 1 kvadratcentimeter av pasientens hud fra et sunt område av kroppen.

Den prøven produseres deretter og i løpet av en dag påføres den på personens fotsår, hvor den gradvis vil vokse og utvide seg på pasientens hud, og lukke såret.

Resultatene fra selskapets første pilotstudie involverte 11 personer med diabetiske fotsår. Hver person hadde sår som var motstandsdyktige mot standard sårbehandling.

Ti av de 11 deltakerne opplevde total sårlukking innen 12 uker etter en enkelt påføring av SkinTE. De rapporterte heller ingen bivirkninger, ifølge materialer levert til Healthline av PolarityTE.

Den ellevte deltakeren utviklet en ikke-relatert infeksjon i løpet av studien og var følgelig ikke i stand til å fullføre den 11-ukers perioden med SkinTE.

Resultatene fra pilotstudien presenteres for American Diabetes Association 79. årlige konferanse for vitenskapelige sesjoner i San Francisco denne uken.

En kvadratcentimeter hudvev tatt fra en pasient kan faktisk produsere 2000 kvadratcentimeter ny hud.

Problemet med naturlig helbredende fotsår, forklarer Lough, er at sluttresultatet ikke er sterk, sunn hud.

«Når de helbreder av seg selv, helbreder de egentlig ikke; de skaper et arr eller pseudo-hud, sa han til Healthline. «De erstatter ikke den feilen med ekte skinn. De erstatter det med et arr. SkinTE regenererer full og ekte hud. Vi har ikke sett den gå i stykker etter stenging. «

Andre teknologier, som Purdue Universitys tilpassede innleggssåle for å hjelpe til med å behandle fotsår, er fortsatt avhengige av 12 påfølgende ukers behandling.

Resultater i det virkelige liv

Dr. James Brian Warne, Leder for seksjonen for fotterapikirurgi ved Department of Veterans Affairs i Palo Alto, California, fortalte Healthline at han var begeistret for SkinTEs potensial basert på resultatene han så i et lite utvalg av pasienter i praksisen hans.

«Først var jeg skeptisk til SkinTE fordi pasientpopulasjonen vår er eldre. De har så mange andre risikofaktorer at jeg var bekymret for at huden deres var for blottet for cellene som trengs for å få SkinTE-prosessen til å fungere,» sa han.

Med tanke på vanskeligheten han hadde med eksisterende huderstatningsprodukter, sier Warne at han og teamet hans ikke holdt tilbake da de først begynte å bruke SkinTE.

«Vi har brukt SkinTE på våre vanskeligste sår og har vært fullstendig vellykket så langt,» sa han.

Warne påpeker at antallet pasienter han har brukt produktet på så langt er lite, men resultatene har vært utvilsomt imponerende.

«Noe av det viktigste for meg er at vi fortsetter å bruke andre huderstatninger og setter dem inn igjen og igjen og igjen. Og dette utgjør en betydelig kostnad for skattebetalere og pasienter, «forklarte han. «Med SkinTE påførte vi det én gang på hvert sår, og vi minimerte umiddelbart antall påføringer en pasient trenger, med positive resultater for pasienten og kostnadsbesparelser for systemet.».

En annen lege sier han har sett lignende suksess.

«Vi begynte å bruke SkinTE for tre eller fire måneder siden på de hardeste sårene til pasienter», Dr. Steven Frania, en fotterapeut fra Foot & Ankelspesialister i Mentor, Ohio, fortalte han Healthline.

Franias spesialitet er lemmerredning. Mange av pasientene hans er personer med diabetes med alvorlige fotsår som prøver å unngå amputasjon.

Frania har brukt SkinTE på omtrent et dusin personer de siste månedene.

«Alle fotsår leget med SkinTE, sammen med standard sårbehandling, forbedringer i blodsukkernivået og vektreduksjon av den berørte foten så mye som mulig,» sa Frania.

Til å begynne med sier Frania at hun er bekymret for prosessen med å samle inn en lærprøve, sende den til Salt Lake City-laboratoriet hvor SkinTE-produkter produseres og venter på at den kommer trygt frem.

Men så langt har prosessen fungert perfekt for kontoret hans.

«Du får det tilbake om tre dager. Vi har aldri hatt problemer. Og hvis vi gjorde det, ville jeg sannsynligvis ikke brukt det på pasientene mine, sa han.

Frania legger til at evnen til å bruke en pasients hud til å regenerere huden er en ekstraordinær prestasjon.

«Hos pasienter med diabetes hvor helingsprosessen er kompromittert eller hos en immunsvekket pasient», sa Frania, «er denne behandlingen fremtidens bølge.».

Kostnad og forebygging

Kostnaden for sårbehandling i nedre ekstremiteter hos pasienter med diabetes er også en grunn til bekymring.

Personer med diabetes som har fotsår vil møte på legekontoret i gjennomsnitt 14 ganger i året hvis de følger standard behandlingsplan.

De kan også legges inn på sykehus en eller to ganger i året, med opptil 33 000 dollar i året i helsekostnader, ifølge en 2011 studie på Medicare-pasienter.

Studien fant at pasienter som allerede har gjennomgått en stortå-, fot- eller benamputasjon vil se årlige helsekostnader på rundt $ 50 000.

SkinTE skal koste mye mindre, ifølge Lough.

Frania legger til at SkinTE også lettere dekkes av forsikring fordi det er en enkel poliklinisk prosedyre og ikke krever forhåndsgodkjenning som mange andre behandlingsmetoder.

Ginger Vieira er en erfaren pasient som lever med diabetes type 1, cøliaki og fibromyalgi. Finn bøkene hans om diabetes Amazon og få kontakt med henne Twitter Og Youtube.