Vender mot post-mammografiangst

Beskrivelse

Etter mammografi, aspekter for å høre resultatene fra legen din.

Få et negativt resultat av testen, noe som betyr at testen din var normal, slik at livet kan fortsette som før. Få et positivt testresultat betyr ytterligere tester og mer venter.

Sjansene for kontraherende brystkreft betraktes som lavt. De American Cancer Society (ACS) rapporterer at 12 prosent av kvinnene vil utvikle brystkreft i løpet av livet.

L’ACS rapporterer også at brystkreft overlevende i USA var mer enn 2.8 millioner. Denne statistikken inneholder de som er i behandling og de som hadde fullført behandling.

Hvordan håndtere venter på L & # 8217

Noen kvinner kan spørre en venn eller et familiemedlem å stå opp. Noen kvinner kan også prøve å beholde sine normale rutiner for å redusere følelser av nervøsitet og angst for det ukjente.

Husk også at et mammogram, som en PAP-test, er en del av rutinen av helsevedlikehold.

Hva kommer etter et positivt resultat?

I tilfelle av unormalt eller positivt resultat, er neste passasje en brystbiopsi.

For tiden er det tre typer biopsier utført i USA. To involverer innsetting av nålen og # 8217; andre er en kirurgisk prosedyre.

Begge biopsier med nål oppfører seg L’bruk av en lokal bedøvelse. De gir bare et punkt med punktlig innføring som en bandasje vil dekke lett. Kirurgisk biopsi involverer ofte en generell anestesi og et lite snitt lukket med poeng.

Gjenopprettingstiden for en nålbiopsi er umiddelbar, mens en kirurgisk biopsi kan ta noen timer. En lege kan utføre en biopsi med nål på hans kontor, mens en kirurgisk biopsi utføres på et sykehus eller en poliklinikk.

Biopsier med nål krever betydelig lavere prosedyre ganger, med de fleste av ca. 30 minutter til en & # 8217;. Den kirurgiske biopsien kan ta opptil to timer.

Forbered deg på biopsiavtalen

Når øyeblikket i & # 8217 kommer; avtale for biopsien, kan det være nyttig å kontakte nettverket ditt av familie og venner for følelsesmessig støtte. Du kan også finne kvinner som kan dele lignende erfaringer.

Imidlertid ikke motvirke hvis de coping-mekanismene som fungerer for andre, ikke fungerer for deg. Erfaring for å finne støttemetoder som hjelper deg mer.

Snakk med legen din om dine bekymringer om biopsi. Notater spørsmålene før d ‘& # 8217; telefonsamtale eller samtale med legen din.

Dagen for den programmerte biopsien, du kan ta med en venn eller et familiemedlem med deg for følelsesmessig støtte. Ditt nettverk av helsepersonell kan også veilede deg gjennom prosessen og gi deg råd om de neste trinnene.