Postpartum hevelse: Naturlige behandlinger

Del på Pinterest

COS’er postpartum hevelse?

Du har sannsynligvis opplevd en hevelse, også kalt ødem, under graviditet rundt anklene, ansiktet eller magen. Men det virker ikke riktig at hevelsen fortsetter etter fødselen.

Mange kvinner advarer postpartum hevelse i ansiktet og ekstremiteter som hender, føtter og ben. Noen opplever også hevelse rundt’gravering fra en keisersnitt, eller perinous hvis C & # 8217, det var A’episiotomi eller en tåre.

Mens du venter på at nyrene dine skal aktivere, kan du administrere postpartum hevelse med noen av de samme metodene som brukes til å behandle hevelse under graviditet.

Prøv disse syv ideene for å finne lettelse:

1. Unngå å stå for lenge

Hvis du må stå, prøv å gjøre hyppige pauser når du kan hvile med føttene dine hevet for å forbedre sirkulasjonen. Når du sitter, prøv å minne deg om å ikke krysse bena. Begrense blodet.

2. Bruk behagelige sko

Prøv å bruke sko som ikke tvinger føttene dine. Unngå høye hæler hvis du kan. Unngå tette klær rundt håndleddene og anklene. I stedet velger du klær med en bredere passform for ikke å belaste sirkulasjon.

3. Drikk rikelig med vann for å vaske systemet

Det kan virke counterintuitive når du allerede holder opp så mange væsker, men drikkevann vil faktisk redusere vannretensjonen av kroppen din.

4. Unngå bearbeidede matvarer

Mange bearbeidede matvarer inneholder høye mengder natrium, noe som kan forårsake hevelse og forverre postpartum hevelse. I stedet å spise et sunt og balansert kosthold med gode kilder til magert protein og mye frisk frukt og grønnsaker. Prøv å holde sukker og kjøkkensalt på et minimum.

5. Prøv å være rolig

Hvis det er en varm dag, minimer du tiden du bruker alle «8217; åpne og bo i skyggefulle områder. Hvis du har tilgang til et basseng, vil du oppdage at det gir komfort for å redusere postpartum hevelse.

6. Bruk kalde pakker

Bruk en kald pakke på spesielt hovne områder, som hender og føtter.

7. bevege seg

Selv en lett trening som en enkel tur kan tilby lettelse favoriserende sirkulasjon. Pass på at du snakker med legen din før du starter et treningsprogram.

Hva er årsakene til postpartum hevelse?

Under graviditeten din produserer kroppen din ca 50% mer blod og væsker enn vanlig for å møte dine voksende barnets behov og placenta.

Alt som mer væske bidrar til å myke kroppen din, slik at du bedre kan akseptere barnet ditt mens du vokser og utvikler seg i mors livmor. Forbered også leddene og vevene i strekkbassenget som vil bli forsynt med fødsel. Av 25 prosent Vekt opptjent under graviditet kommer fra disse ekstra væskene.

Under arbeidskraft kan alt som skyver, tvinge ekstra væsker på ansiktet og ender. Hvis du gir fødsel gjennom keisersnitt, kan intravenøse væsker (IV) også forårsake postpartum hevelse.

Andre potensielle årsaker til hevelse under og etter graviditet inkluderer:

  • Varmt klima og fuktighet
  • stå for lange tider om gangen
  • Lange dager full av mange aktiviteter
  • Konsumere høye mengder natrium
  • Konsumere høye mengder koffein
  • Et dårlig kalium diett

Når postpartum hevelse er et problem?

En liten hevelse rundt aren av # 8217; keisersnittet gravering eller perineum (L’område mellom vaginalåpningen og # 8217; anus) er svært vanlig. Hvis du har lidd en keisersnitt, følg legenes anvisninger for å holde den og komfortable gravering.

Selv om en liten hevelse forventes, bør den ikke ledsages av:

Disse symptomene kan indikere en infeksjon på 8217;. Kontakt legen din hvis du lever dem.

Selv om du kunne føle hendene og føttene ubehagelige, bør det ikke være smertefullt.

Hvis du merker at du er mer hovent på den ene siden enn # 8217; Annet, føl deg isolert smerte eller en av beina eller føttene dine er misfarget, dette kan være en indikasjon på dyp venøs trombose. Dette er en blodpropp, vanligvis i beinet. Det kan være et veldig alvorlig problem, så ring legen din umiddelbart hvis du manifesterer disse symptomene.

L & # 8217;

Husk, postpartum hevelse er en vanlig del av gjenopprettingsprosessen etter arbeidskraft og fødsel. Kontakt legen din hvis du ikke føler lindring etter noen dager, eller hvis du oppdager en økning i hevelse eller lokalisert smerte.