Tretthet før en periode: Årsaker og 7 måter å øke energien din

Del på Pinterest

Du kan prøve en viss grad av ubehag like før syklusen hver måned. Dårlig humør, hevelse og hodepine er vanlige symptomer på premenstruelt syndrom (PMS), samt tretthet.

Føler seg trøtt og likt kan noen ganger gjøre din daglige rutine vanskelig. I noen tilfeller kan tretthet være så ekstrem for å hindre deg i å gå på jobb, på skolen eller til og med gjøre de tingene du liker.

Her er en titt på hva som gjør at du føler deg trøtt før en periode og hva du kan gjøre for å gi litt & # 8216; av energi til ditt skritt når den perioden i måneden nærmer seg.

Det er normalt å føle seg trøtt før syklusen?

Jepp. Faktisk er tretthet et av de vanligste symptomene på premenstruelt syndrom. Så selv om det kan være ubeleilig og irriterende, føl deg fri for energi like før syklusen, er den helt normal.

I de fleste tilfeller føler du seg trøtt før syklusen er ingenting å bekymre seg for. Imidlertid kan alvorlig tretthet ledsaget av visse følelser være et tegn på premenstruell disoperativ lidelse (PMDD), en mer alvorlig form for premenstruelt syndrom som ofte krever behandling.

PMDD oppstår vanligvis fra 7 til 10 dager før en syklus og har mange av de samme symptomene som premenstruelt syndrom. I tillegg til symptomer som tretthet, hevelse, fordøyelsesproblemer og hodepine, har folk med PMDD følelsesmessige symptomer, for eksempel:

 • Gråt staver
 • sinne
 • tristhet
 • Mangel på interesse for aktiviteter og vanlige relasjoner
 • Føl deg ut
 • irritabilitet

Hva får deg til å føle deg trøtt før syklusen?

Det antas at tretthet før en syklus er knyttet til mangel på serotonin, en hjernekjemikalie som kan påvirke humøret ditt. Før syklusen starter hver måned, kan serotoninnivåene variere betydelig. Dette kan føre til en sterk dråpe i energinivå, som også kan påvirke humøret ditt.

Din tretthet kan også skyldes søvnproblemer knyttet til dine forpassede fysiske symptomer. Symptomer på premenstruelt syndrom som hevelse, kramper og hodepine kan holde deg våken om natten. Videre har kroppstemperaturen en tendens til å øke før menstruasjon, noe som også kan gjøre det vanskeligere å sove.

Hvordan bekjempe pre-periode tretthet

Hvis du har å gjøre med en mild til moderat pre-periode tretthet, er det måter å håndtere det på. Her er noen forslag:

Forslag til å bekjempe tretthet

 • Skape en sunn goodnight rutine. Dette er spesielt viktig i dagene som går foran syklusen. En sunn godnattsrutine kan inkludere et avslappende bad om kvelden, hopper over tiden foran skjermen minst en og # 8217; nå før du går til sengs, gå til sengs på samme tid hver kveld og unngå tunge og koffeinske måltider fra fire til seks timer før sengetid.
 • Konsentrert på mat med mindre sukker. Spis et sunt kosthold og unngå alkohol kan bidra til å holde energinivået høyt. Prøv å unngå mat og drikke med ekstra sukker, for eksempel drinker og energidrikker. Alle disse kan forårsake en topp av blodsukker, etterfulgt av en energiskollaps.
 • Prioriterer treningen din. Sekund 2015 Studio, En moderat mengde aerob trening kan bidra til å øke energinivået, forbedre konsentrasjonen og lindre de fleste symptomene på premenstruelt syndrom. Prøv å ikke trene i et par D’timer før du går i dvale, fordi det kan være vanskeligere å sovne.
 • Prøv kinesisk medisin. EN 2014 Gjennomgang har oppstått en betydelig forbedring i symptomene på premenstruelt syndrom og premenstruelt syndrom (inkludert tretthet) av de som brukte kinesisk urtemedisin og akupunktur for å behandle sine symptomer. Vitex Agnus-Castus, San Giovanni og Ginkgo biloba gress var noen fremhevet urte rettsmidler.
 • Opprettholde soverommet ditt friskt. Bruk fans, klimaanlegg for D & # 8217 eller åpne et vindu for å holde soverommet ved en temperatur mellom 60 og 67 ° C. Dette kan hjelpe deg å sovne og sovne, til tross for din høye kroppstemperatur.
 • Hold deg hydrert. Ikke glem å holde deg fuktet ved å drikke minst 8 glass D & # 8217, vann hver dag. Bli dehydrert kan få deg til å føle deg trøtt og sløv og kan også gjøre andre symptomer verre enn premenstruelt syndrom.
 • Prøv avslappeteknikker. Prøv å bruke avslappeteknikker som fremmer hvile før du går i seng. Noen alternativer inkluderer dype pusteøvelser, meditasjon og progressiv avslapningsterapi. Du kan også vurdere L’innsetting i dagboken eller Word-terapien for å laste ned ekstra stress du kan prøve før syklusen.
 • Når skal du se en lege

  For det meste, trene, sunn mat, hold deg hydrert og ta vane med en sunn godnattsrutine, kan bidra til å øke energinivået og forbedre søvn.

  Hvis du fortsatt føler deg utmattet, og du har problemer med drift, må du følge legen din for å bli screenet for PMDD eller å sjekke om C’Det er et annet problem som forårsaker tretthet.

  Få behandling for PMDD kan sterkt redusere symptomene, inkludert tretthet. Noen vanlige PMDD-behandlinger inkluderer:

  • Antidepressiva. Det har blitt oppdaget at serotonins gjenopptakshemmere (SSRI), som fluoksetin (prozac) og sertralin (Zoloft) reduserer tretthet, følelsesmessige symptomer lindrer, reduserer mat ønske og forbedre søvn.
  • P-piller. Kontinuerlige prevensjonspiller som hindrer deg i blødning, kan redusere eller eliminere PMDD-symptomer.
  • Ernæringsmessige kosttilskudd. Eksperter anbefaler å ta 1200 milligram fotball per dag (gjennom kosthold og kosttilskudd), pluss vitamin B-6, magnesium og L-tryptofan. Snakk med legen din før du starter noe kosttilskudd.

  Bunnlinjen

  Føler seg trøtt før syklusen er et normalt symptom på premenstruelt syndrom, men kan hindre livet ditt. Selvpleieforanstaltninger som regelmessig trening, avslappeteknikker og et sunt kosthold kan gjøre en forskjell. Så det kan være en god rutine av godnatt som hjelper deg med å slappe av og forberede sinn og kropp til å sove.

  I noen tilfeller kan tretthet være vanskeligere å behandle. Hvis du tror du har PMDD eller A’andre tilstand, sikre en avtale med legen din for en diagnose og behandlingsalternativer. PMDD er herdbar og, med den rette typen omsorg, kan du være i stand til å gi deg pre-periode tretthet bak.

  Matløsning: Mat for å bekjempe tretthet