Tørr hodebunn: årsaker, hjemme rettsmidler, når du søker hjelp

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Tørr hodebunnen hos barn

Alle kan ha en tørr hodebunn, inkludert barnet ditt. Men det kan være vanskelig å bestemme årsaken til barnets tørrbunn og hvordan å behandle det.

Fortsett å lese for å lære om de mulige årsakene til tørr hodebunnen hos barn og hva du kan gjøre med det. Som hovedregel, kontakt ditt barns barnelege hvis barnets hodebunn ikke forbedrer eller hvis det er ekstremt pustende eller irritert.

Hva er årsakene til tørr hodebunn hos barn?

En av de vanligste typer tørrhals observert hos barn er korrelert med en tilstand som heter Milky Crust. Det kalles også spedbarn seborrheic dermatitt.

Selv om den eksakte årsaken ikke er kjent, er det antatt at melkeskorpen tilskrives en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer. Noen ganger er det også forårsaket av overdreven vekst av sopp sopp i sebum (olje) under huden.

Vuggehetten forårsaker tykke og fet flekker i hodebunnen som kan variere fra hvitt til gult. Hvis barnet ditt har den milde skorpe på hodebunnen, kan det også ha disse flekkene i andre oljeaktige områder av kroppen, for eksempel armhuler, lysken og ører.

Vuggehetten er ikke pris og forstyrrer ikke barnet ditt.

Flasset kan også forårsake tørr hodebunnen tørrhet. Baby Dandruff er også en slags barnslig seborrheic dermatitt. I motsetning til Dell’mer vanlig aspekt av den milde skorpen, er flasset hvitt, tørt og noen ganger pruriginøs. Flasset kan være genetisk. Hvis du har tørr hud, kan barnet ditt ha tørr hud.

Overdreven vask av barnets hud forårsaker ikke flass. Men hvis barnet ditt har denne tilstanden, kan du gjøre sjampoen mindre ofte. Vask på alternative dager i stedet for hver dag for å hindre den verste tørrheten. Selv kulde og lav luftfuktighet kan forverres flass.

Allergier kan også forårsake tørrhet til barnets hodebunn, selv om dette er mindre vanlig. Hvis tørrhalsen er ledsaget av en rødt og pruriginøs utslett, kan allergi være årsaken.

Hvordan behandle tørr hodebunn hjemme

En gang identifisert årsaken til barnets tørre hodebunn, er det vanligvis herdbart hjemme.

Endre sjampo-programmet

Å gjøre sjampo på barnets hår, fjerner ikke bare smuss og # 8217; olje fra deres delikate løkker, men bidrar også til å fjerne smuss og overflødig sebum fra hodebunnen. Men mengden ganger du vasker barnets hodebunn kan variere i henhold til hennes tilstand.

For beskyttelse av vuggen kan den daglige sjampoen bidra til å fjerne oljen og løsne flakene på babyens hodebunn. Alle de andre årsakene til tørr hodebunn kan dra nytte av sjampoen til alternative dager for å unngå overdreven tørrhet.

Bruk en medisinsk sjampo

Hvis du justerer sjampofrekvensen, hjelper ikke, du kan prøve en benk-shampoo. Søker en spesifikt formulert for barn.

For flass og # 8217; eksem, søk etter antiFuppret shampoo som inneholder sinkpyrithion eller sulfid av selen. De mest stædige stedene knyttet til den melkefulle skorpen kan be om sterkere antifoule sjampo, for eksempel de som inneholder tjære eller salicylsyre. Barnets lege eller apotek kan fortelle deg hvilken sjampo som er best.

Uavhengig av den medisinske sjampoen du velger, er nøkkelen til å forlate sjampoen på barnets hodebunn i minst to minutter. For vuggehetten må du kanskje gjenta prosessen.

Bruk sjampoen med to til syv dager i uken til symptomene forbedres eller som angitt på pakken. Det kan være nødvendig opp til en måned før symptomene er løst.

Prøv l’mineralolje

Det antas at mineraloljen bidrar til å oppløse de resterende flakene i hodebunnen og bidra til å redusere symptomene på den melkefulle skorpen. Selv om det er et vanlig hjemmemedisin, har det ikke vist seg at mineraloljen er D’hjelp.

Hvis du vil prøve mineraloljen, må du forsiktig massere oljen på barnets hodebunn før sjampo. For ytterligere fordeler, en kam på hodebunnen for å oppløse flakene. La oljen imbued i noen minutter før skylling.

Du kan gjenta denne prosessen for Milky Crust før hver shampoo-økt. Som flakene begynner å forbedre, kan du redusere frekvensen.

Nøkkelen er å sørge for at du er helt vasket bort ALLE & # 8217;. L’overflødig olje igjen på hodebunnen kunne danne den melkefulle skorpen verre.

Massasje på olje d’oliven

Hvis barnet ditt har flass eller # 8217; eksem, kan du vurdere en hodebunnsmassasje med olje d’oliven i stedet for mineralolje. Bruk samme prosedyre ovenfor og sørg for at du skyller grundig.

Påfør en krem ​​alle’hydrokortison

Hydrokortisonkremet er tilgjengelig på telleren. Kan bidra til å lindre rødhet, betennelse og kløe. Selv om det kan hjelpe hodebunnseksemet, vil det ikke nødvendigvis hjelpe Milky Crust eller daglig flassakkumulering.

Snakk med barnets lege før du prøver denne metoden. Krem alle’hydrokortison er generelt trygt for barn hvis ikke brukt på lang sikt.

Påfør hydrokortison på babyens hodebunn etter sjampo og hårtørking. Du kan gjenta en eller to ganger om dagen etter behov, eller som anbefalt av barnets barnelege.

Hvis eksemet forårsaker tørrhet, kan hydrokortisonkrem forbedre symptomene innen en uke.

Når skal du søke hjelp

Avhengig av årsaken, kan de være nødvendige i flere uker før tørrhet forsvinner.

Hvis du ikke ser noen forbedringer innen en uke med behandling, kan det være på tide å få barnets hodebunn ut av en barnelege. De kan anbefale en reseptbelagte sjampo eller en steroidkrem for å behandle noen underliggende betennelser.

Se også barnets lege hvis barnets hodebunn starter:

  • Cracking
  • blødning
  • dryppende

Disse kan være de første tegnene på A’infeksjon.

Hvor lang tid tar det å gjenopprette?

Melkeskorpen kan forekomme hos nyfødte og barn opp til 3 år. Hvis den milde skorpen er årsaken, kan barnet ditt fortsette å ha tørr hodebunn til det blir større. Når den milde skorpen eller flasset løser, fortsetter vanligvis ikke å gjenoppta.

Noen årsaker til tørr hodebunn er kronisk, som eksem. Barnet ditt kan trenge sporadiske behandlinger med alderen i Dell’alder.

Også genetiske faktorer, som tørr hud og allergi, kan fortsette i barndommen og barndommen, voksen alder. Hvis barnets hodebunn gjenopptar, kan andre hudsymptomer manifestere senere i livet, men behandlinger er tilgjengelige.

Outlook

Tørr hodebunnen hos barn er normalt og ofte herdbart hjemme. I de fleste tilfeller er den underliggende årsaken den melkefulle skorpen. Flass, eksem og allergi er andre mulige årsaker.

Hvis barnets hodebunn ikke forbedrer seg etter et par ukers behandling, eller hvis symptomene blir verre, ta kontakt med barnets barnelege.