Venøs mesenterisk trombose: Symptomer, årsaker og risiko

Hva COS’er den venøse mesenterisk trombose?

Den mesenteriske venøs trombose oppstår når en blodpropp dannes i en eller flere av hovedårene som drenerer blod fra # 8217; tarmene. Denne tilstanden er sjelden, men kan føre til farlige komplikasjoner for livet uten rettidig behandling.

Det er tre årer som bærer blod fra # 8217; tarmene:

 • Den øvre mesenterisk vein
 • Den lavere mesenterisk venen
 • Den mleniske venen

Disse årene gir blod rik på næringsstoffer til leveren gjennom hepatiske venen. En blodpropp i noen av disse årene blokkerer blodstrømmen ALL’tarmen, som kan forårsake skade og vevsdød.

Symptomer på mesenterisk venøs trombose

Symptomene på mesenterisk venøs trombose inkluderer vanligvis magesmerter (spesielt etter å ha spist), hevelse og diaré. Ytterligere symptomer inkluderer:

 • Han retched
 • feber
 • avføring

Setter en avtale med legen din hvis du gjentatte ganger føler deg magesmerter eller noen av disse symptomene. Forsinkende behandling kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Årsaker til mesenterisk venøs trombose

Noen sykdommer i å fordøye systemet som forårsaker vevs hevelse som omgir tarmen, kan øke risikoen for å utvikle mesenterisk venøs trombose. Disse forholdene inkluderer:

 • lesjoner Alle’Abdomen
 • Genetiske sykdommer som gjør blodet mer tilbøyelig til koagulasjon, som trombophilia i Leidas faktor V, som er en arvelig sykdom i koagulasjon
 • Abdominale infeksjoner, som blindtarmbetennelse
 • Intestinale inflammatoriske sykdommer, som divertikulitt, ulcerøs kolitt og Crohns sykdom
 • Betennelse i bukspyttkjertelen, kalt pankreatitt
 • Lever og cirrhosis sykdom, som er helbredelsen av leveren
 • Dell & # 8217 Tumorer; fordøyelsessystem

Det kan også være forårsaket av Trauma All’Abdomen eller Tumors of Dell’fordøyelsessystemet. Du er også i størst risiko for å utvikle blodpropper hvis du bruker hormonelle terapier eller tar prevensjonspiller. Røyking øker også risikoen for blodpropper.

Diagnose av mesenterisk venøs trombose

Diagnosen er vanligvis basert på symptomene og bildesignalene. Generelt brukes en TC-skanning. Denne testen bruker røntgenstråler for å lage bilder i tverrsnitt av # 8217; Abdomen. Andre bildebehandlingstester kan inneholde en ultralyd eller magnetisk resonans ultralyd eller magnetisk resonans. Denne testen bruker høy effektmagneter og radiobølger for å lage bilder av’Abdomen.

Du kan utføre et arteriogram, som er en radiografi av arteriene, for å se hvordan blodet beveger seg gjennom arteriene. Det kan også bidra til å bestemme posisjonen til en blodpropp. For denne testen vil en lege generere et spesielt fargestoff i arteriene og deretter utføre røntgenstrålene på’Abdomen. Fargen vil vises i bildene, slik at legen kan identifisere områder med skade eller blokker.

Behandling av mesenterisk venøs trombose

Blodfluidanter er hovedbehandlingen for denne tilstanden. Hvis du har en blodkoagulasjonsforstyrrelse, kan det være nødvendig å ansette permanente blodfluidanter.

I noen tilfeller, som når en blodpropp oppdages i portalen eller mesenteriske årer, kan blodfluidanter administreres direkte til kluten gjennom en fremgangsmåte som kalles trombolyse. Denne prosessen inkluderer bruk av en fleksibel slange som kalles kateter satt inn i venen. Legen vil bruke røntgenbilder for å plassere kateteret ALL’indre av klumpen og vil derfor injisere et stoff for å fluidifisere blodet for å oppløse det.

I sjeldne tilfeller fjernes kluten med en kirurgisk prosedyre kalt trombektomi. Det ligner en trombolyse, men kateteret er ikke brukt til å injisere antikoagulanter. I stedet brukes det til å trekke kluten fra venen.

Komplikasjoner av mesenterisk venøs trombose

Den mesenteriske venøs trombose kan redusere blodtilførselen til vev og fordøyelsessystemet. Dette kalles iskemi. Forårsaker intestinal skade eller død av tarmvev, som kalles hjerteinfarkt. Det kan være farlig for livet og krever akuttmedisinsk behandling. Hvis døden av en del av & # 8217 oppstår; tarmene, den døde delen av Dell’tarmene må kirurgisk fjernes.

Peritonitt er en alvorlig infeksjon av peritoneum som kan utlede fra en mesenterisk venøs trombose. Peritoneo er den slanke membranen som dekker bukveggen og dekker organene alle’# 8217; Abdomen. I dette tilfellet vil kirurgi være nødvendig for å fjerne områder av det aktuelle parten. Kirurgi kan kreve reseksjon av # 8217; hit tarm. I dette tilfellet vil kroppens skrapprodukter bli samlet inn senere i A’ileostomi eller kolostomi. L’ileostomi er en pose plassert på huden over en tykktarmen. Åpning av tynntarmen. En kolostomi er en pose plassert på huden over en kolonåpning.

Utsikter for personer med mesenterisk venøs trombose

Ditt perspektiv vil avhenge av mange faktorer, inkludert eventuelle underliggende helsemessige forhold og hastigheten som behandlingen starter.

Kontakt alltid legen din dersom du har en sterk magesmerter sammen med feber, diaré og oppkast.