Hvor ofte skal du vaske håndklær? Fordeler og forslag

Mange mennesker utålmodig venter på deres ritual av dusjen: det er når de føler forynget og friske. Men hvor lenge skal du bli rengjort hvis du tar et gammelt håndkle for å tørke det?

Det er lett å anta at siden du er ren når du tørker opp med et badehåndkle, er håndkleet rent nok etter noen bruk. Men badehåndklær vert en rekke mikroorganismer som du kanskje ikke aksepterer i din hygieniske rutine.

Håndklær absorberer mye vann og forblir fuktig i flere timer, som er den perfekte fruktbare bakken for uønskede bakterier. Derfor bør håndklær vaskes hver tredje bruk.

Du har 19 millioner hudceller og 650 svette kjertler I hver centimeter av kroppen din. Og et kraftig verktøy holder alt rent dag etter dag: badehåndkleet ditt.

Dødsceller er de første 20 lagene i huden. Noen av disse cellene skrubbe i dusjen, men mange vil ende opp på badehåndkleet hver dag.

Hvor ofte skal du vaske håndklær

Den beste måten å hindre bakterier i å vokse på’badehåndkle er å la det tørke helt mellom hver bruk og vask den ofte.

De Rengjøringsinstituttet Anbefaler å vaske badehåndklær etter tre bruksområder. Hvis du tar en dusj hver dag, betyr det å vaske nesten to ganger i uken. Vanlig vask er tilstrekkelig til å rense håndklær og fjerne eventuelle bakterier som begynner å samle seg.

Dets kluter du bruker til Saap og gni i dusjen må tørke alle’å bli vasket etter hver bruk.

Faktorer som rettferdiggjør hyppigere vasker

Det er noen omstendigheter som krever at du vasker badehåndklær mer enn to ganger i uken:

  • Ethvert håndkle på hvilken kroppsvæske er tilstede, må vaskes etter bare en bruk.
  • Gym håndklær som absorberer svette eller håndklær som forblir fuktige i treningsvesenet i noen timer bør vaskes etter bruk.
  • Håndklær holdt i et vanligvis vått bad og tørker ikke helt, må vaskes etter bruk.
  • Hvis du har følsom eksem eller hud, vask alle håndklær etter bruk for å unngå ytterligere irritasjon.

Vask håndklær ofte og la dem tørke alltid alle «8217; luft før du kaster dem i kurven, vil det motvirke veksten av uønskede bakterier og sopp.

Og hvis du ikke vasker håndklær?

Dessverre kan skitne håndklær spre virus, sopp og bakterier. Konsekvensene av [8217; bruk av et skittent håndkle inkluderer irritert hud og mulig diffusjon av infeksjoner. Det er kjent at bakterier som forårsaker Staph-infeksjoner (MRSA) spredt på håndklær og ark.

Du bør aldri dele et håndkle med noen du ikke kjenner eller noen som er syk. Det er ikke verdens ende hvis du får en annen bruk fra håndkleet mellom vasken, men du og huden din blir sunnere mer ofte vasket.

Den beste måten å vaske håndklær

For å holde håndklær ren:

  • Heng alltid dem for å tørke før du setter dem i vaskebunken. Ikke legg våte håndklær direkte i kurven.
  • Bleach er ikke nødvendig for å drepe bakterier på håndklær.
  • Følg produktinstruksjonene for vaskemiddel for vaskemiddel for å få maksimal effektivitet. Dette kan bety endrede vann- og temperaturnivåer.
  • Ta hensyn til l’bruk av en vaskerom booster eller legg til l’eddik til skyllesyklusen din.
  • Les vaskehåndboken eller ring produsenten for å bestemme frekvensen som vaskemaskinen må desinfiseres på. Utfør en skyllingssyklus med bare eddik kan drepe uønskede bakterier i maskinen.
  • Ikke overbelast vaskemaskinen med håndklær. I tvilstilfeller, tirane ut en. En maskin for full betyr at håndklær ikke vil ha så mye vaskemiddel, vann eller bevegelse som skal rengjøres.

Hvilken frekvens erstatter håndklær?

Livscyklusen til et badehåndkle avhenger av kvalitet og hvordan du tar vare på det. Veldig billige håndklær kan frakke raskere og # 8217; bruk av for varmt vann kan også begynne å bryte ned fibrene raskere.

Les alltid l’baderomsark produktetikett og følg vaskeinstruksjonene for å få mest mulig ut av det.

Hvis håndklær utvikler en våt eller mugg lukt, prøv å bruke vaskemaskinen sanitiserende innstillingen. Du kan også fordype håndklær i # 8217; eddik for å eliminere lukt eller henge dem på en klessnor for å fjerne blekemiddelflekker fra solen og fjerne lukten.

Med god forsiktighet bør et badehåndkle vare lenge og vil trolig overleve neste bad renovering.

Hvor ofte skal du vaske badematter?

Selv om badmattene ikke blir så mye som mot håndklær, går vi over flere ganger om dagen. For ikke å nevne gjester trafikk og kjæledyr gjennom badet. Du kan vaske badematter hver gang du gjør vaskerom med håndklær, eller minst en gang i uken for å holde Hygiene. Hygiene.

Ta bort

Hygienisk gjenbruk et badehåndkle to eller tre ganger mellom en vask og & # 8217;. Men bad og våte håndklær kan raskt bli huset til mange uønskede mikroorganismer.

Vanlige vaskemaskiner er tilstrekkelig til å drepe bakterier og oppdatere håndklær. For å holde håndklær renere, hold dem alltid og la dem tørke helt mellom bruk og # 8217;.