Utslett på hender og føtter: Vanlige årsaker og behandling

Hudutslett er merket med en endring i farge og hudkonsistens. De kan ha blærer og canophy eller vondt. Utslettutbruddene sprengning på hender og føtter har et bredt spekter av underliggende årsaker.

Vi vil utforske noen av de vanlige forholdene som forårsaker utseendet av kutane utbrudd på hender og føtter. Vi vil også undersøke behandlingsalternativene du kan prøve hjemme eller under omsorg for en lege.

Vanlige årsaker til utslett på hender og føtter Panoramisk håndsykdommer, fot og munn smittsom infeksjon forårsaket av forskjellige virus, inkludert virus Coxsackie granuloma anulare tilstand Kronisk og degenerativ hud med en ukjent årsak Diskydrotisk eksem (dehydrose, pomfolyx) kløe, vanlig eksem form Bakteriell hud Impetigocontagious infeksjon Håndfot-syndrom (Akral erytem eller eritroddizodizesia Palm-Plantar) Bivirkning av noen kjemoterapi medisiner Fot av # 8217; atlet

Vanlige årsaker til kutane utbrudd på hender og føtter

Hudutslett på hender og føtter kan skyldes miljøfaktorer, for eksempel irritasjoner eller allergener. De kan også være et resultat av medisinske forhold eller infeksjoner.

Noen vanlige årsaker til hudutbrudd på hender og føtter inkluderer:

Hånd, epizootic Afta

L’Epizootic Afta er en’smittsom infeksjon forårsaket av forskjellige virus, inkludert Coxsackie-viruset. Alle kan kontraktere sykdommer i hender, føtter og munn, selv om de vanligvis manifesterte i nyfødte og barn.

Denne tilstanden forårsaker A’utslett på hender og føtter, så vel som sår i munnen og på tungen. Du kan prøve feber og ondt i halsen med denne tilstanden.

L’utslett til hendene og til føttene forårsaket av denne tilstanden noen ganger på grunn av blærer og kan være smertefullt, men ikke pruriginøs. I noen tilfeller kan det også vises på baken.

Anular granulom

Det ringformede granulomet er en tilstand av kronisk og degenerativ hud med en ukjent årsak. Det er fem anerkjente typer:

 • Lokalisert angående granulom
 • Generalisert eller spredt ringformet granulom
 • Subkutan ringformet granulom
 • Perforering ringformet granulom
 • Lineær granulom

Den vanligste typen, den lokaliserte ringformede granulomet, forårsaker dannelse av kjøtt, røde eller gule nodule ringer på føtter, hender og fingre.

Disse knuterne er små og harde, men generelt forårsaker ikke kløe. Ringene løser vanligvis alene uten behandling, innen få måneder eller to år. Men de kunne komme tilbake.

Det ringformede granulomet er mer vanlig hos kvinner enn hos menn og har en tendens til å manifestere seg under den unge voksenlivet.

DISKYDROCH ECZEMA (dehydrose, Pomfolyx)

Denne svært pruriginøse og vanlige formen for eksem forårsaker dype blærer på håndflatene, på fingrene på fingrene, på føttenees planter og på sidene av føttene og tærne. Blærene kan bli store og smertefulle og kan vare i flere uker.

Dehydristotiske eksemutbrudd sammenfaller ofte med sesongallergier, i løpet av våren og # 8217; sommer. Det er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Denne tilstanden er ikke behandlet, men symptomene kan behandles vellykket. Det er ikke smittsomt.

Impetigo

Denne svært smittsomme bakterielle bakterielle infeksjonen begynner med hudutslett som utstråler røde sår rundt munnen og nesen som kan spres til hendene og til føttene gjennom berøring. Når sårene brister, utvikler de gulbrune frost.

L’utslett kan være pruriginøs og smertefullt. L’Impetigo forekommer mer vanlig hos nyfødte og barn. Kløe og smerte er andre symptomer.

Håndfot Syndrom (Akral erytem eller Palm-Plantar Erythrodysia)

Denne tilstanden er en bivirkning av noen kjemoterapeutiske legemidler som brukes til kreftbehandling. Det er preget av smerte, hevelse og rødhet i en eller begge håndflatene og foten plantene. Det kan også forårsake prikking, brennende og blærer. I de mest alvorlige tilfellene kan dype hudskader og ekstrem smerte forekomme.

Foten av # 8217; atlet

Foten av # 8217; atleten er forårsaket av en musikkinfeksjon på 8217; smittsom soppinfeksjon. Det starter vanligvis mellom tærne og sprer seg til hele foten. Denne tilstanden er merket med A’Rød og Squamous Rash som prumer.

I noen tilfeller, foten av # 8217; atleten kan spre seg til hendene. Det er mer sannsynlig å skje hvis de skraper eller skraper føttene utslett.

Foten av’atleten er forårsaket av å holde føttene veldig svette fanget i skoene. Det kan også overføres i garderober og dusjeres gulv.

Hjemmebehandling for kutane utbrudd på hender og føtter

Mange kutane utbrudd til føttene dine kan behandles hjemme, men noen krever medisinsk behandling, basert på deres underliggende årsak og tyngdekraften.

Det er mange behandlinger for benken og hjemmeutslett som kan bidra til å lindre kløe og smerte, samt redusere «8217) utslett;. Du kan ha den beste suksessen ved å kombinere forskjellig.

Hjemmebehandlinger inkluderer:

 • Aktuell anvendelse av benk-topp hydrokortisonkrem
 • Aktuell anvendelse av anti-kløe legemidler som inneholder pramoksin
 • Aktuell anvendelse av lidokain eller andre typer smertestillende midler
 • Cold Packs
 • Orale antihistaminer
 • Narkotika for oral smerte, som paracetamol eller ibuprofen
 • Flourbad D’friske havre
 • Påfør en luktfri fuktighetskrem
 • unngå utløsere, som pollen

Hvis du har L’dehydrotal eksem: unngår kobolt og nikkel i mat og i hverdagens gjenstander. Matvarer som inneholder kobolt inkluderer grønne løvrike muslinger, fisk og grønnsaker. Matvarer som inneholder nikkel inkluderer sjokolade, soyabønnefrø og mel d’havre.

Hvis du har L’Impetigo: Rene og våte blærer og fjern skorper noen få dager kan hjelpe. Dekke området med en antibiotika krem ​​og en løs dressing etter behandling.

Medisinske behandlinger for kutane utbrudd på hender og føtter

Hvis pliktutbrudd ikke er løst, kan legen anbefale følgende:

 • Kortikosteroid injeksjoner
 • Flytende nitrogen, påført direkte på # 8217; utslett for å fryse området og fjerne skade
 • Orale medisiner for å redusere immunsystemets reaksjoner
 • Lysterapi ved hjelp av en laser
 • Tømming av boblene
 • Antibiotika, hvis A & # 8217 oppstår; infeksjon

Når skal du se en lege

Eventuelle smertefulle hudutslett, ledsaget av feber eller som virker smittet, bør besøkes av en lege. Du bør også konsultere en lege for A’utslett som ikke lett er løst med behandlingene du bruker hjemme.

Legen kan være i stand til å visuelt diagnostisere L’utslett etter å ha kjøpt en muntlig historie. I noen tilfeller kan du også forvente diagnostiske tester, for eksempel:

 • Hudkultur
 • Allergologiske tester
 • Biopsi av kutan lesjon

Hvis barnet ditt har en / 8217; utslett som ikke løser innen en eller to dager, bør besøkes av barnelege. Dette vil bidra til å bestemme årsaken til # 8217; utslett og vil gi lettelse til deres symptomer.

Hvis barnet ditt har sår i munnen eller halsen som hindrer ham i å drikke, bør han også bli besøkt av legen, for å unngå komplikasjoner som dehydrering.

Fordi forhold som Epizootic Afta og Impetigo og # 8217; Impetigo er smittsom, sørg for at du vasker hendene dine etter å ha tatt vare på barnet ditt.

Hvis du er en kreftpasient som lider av håndfot-syndrom, gjør du det for å kjenne legen din. Legen din kan være i stand til å endre doseringen eller typen medikament du antar.

Ta bort

Hudutbrudd på hender og føtter kan skyldes et bredt spekter av forhold. Disse typer hudutbrudd løser seg noen ganger eller blir behandlet lett hjemme.

Avhengig av de grunnleggende forholdene, vil noen utslettforstyrrelser reagere bedre på behandlinger som utføres eller foreskrevet av en lege. Kontakt legen din for utslett ledsaget av feber eller smerte.