Alt om hjernen din

Hjernen vår er en sjarmerende og kompleks levende maskin. Å forstå hvordan det fungerer og hvordan kan det endres, kan tilby informasjon om hvem vi er og hvordan vi kan leve med livlighet og helse.

Selv etter år med forskning, oppdager vi fortsatt nye funksjoner og hjernefunksjoner hver dag. Noen av disse funnene har dramatisk omskrevet det vi trodde var mulig for oss selv og for våre lokalsamfunn.

Vi kan styrke oss selv for å bruke informasjonen som er tilgjengelig nå, gjenværende åpen for hvilke nye funn kan ankomme & # 8211; For å hjelpe oss i vår felles reise mot en dypere forståelse av selvtillit og velvære.

Vår hjerne og hvordan det fungerer

For å bidra til å koble fra de forskjellige delene av hjernen og deres unike funksjoner, tenk på hjernen som på et tre-etasjers hus:

L’øverste etasje eller ‘8220; projektor & # 8221;

Del på Pinterest

L’øverste etasje, representert av cerebral cortex, er delt inn i to strukturelt identiske, og er representert av venstre og høyre side.

Denne planen fokuserer på regulering av frivillige handlinger (hvordan man bestemmer deg for å klikke på denne artikkelen), L’læring og minne.

Denne planen er også ansvarlig for bygging av vår oppfatning av sensorisk virkelighet. Regionene i hjernen representerte her, godta informasjon direkte fra de sensoriske inngangene i sanntid & # 8211; øyne, nese, hud, munn, ører, muskler, organer & # 8211; Men de kan også moduleres av minne og følelsesmessige sentre i hjernen.

Derfor vår oppfatning av & # 8220; reality & # 8221; Det er betydelig påvirket av det vi har opplevd i det siste, og dette gjør at hver av oss kan oppleve våre versjoner av virkeligheten til enhver tid.

Dette fenomenet kan bidra til å forklare hvorfor rapportene om øye vitner kan variere så mye fra person til person, og fordi vennene dine er mye bedre i # 8217; hjelpe deg med å finne nøklene når de er rett foran ansiktet ditt.

Cerebral Cortex er delt inn i fire forskjellige seksjoner:

 • Frontal lobe eller # 8220; beslutningstakeren & # 8221;. Tenk på dette som på forsiden av’øverste etasje. Frontal Lobe har en rolle i planlegging, i beslutningsprosesser og bevegelse, inkludert ordet.
 • Parietal lobe eller # 8220; følelsene og # 8221;. Dette er et av de to sidene og er ansvarlig for den somatiske sensoriske behandlingen.
 • Tid lobe eller & # 8220; mikrofonen & # 8221;. Dette er den andre av de to sidene og er ansvarlig for # 8217; høre sensorisk behandling (følelse og hørsel).
 • Occipital lobe eller # 8220; scopene & # 8221;. Endelig C’er rommet på baksiden, eller occipital lobe. Dette er ansvarlig for Dell’visuell informasjonsbehandling (se).

Den mellomliggende planen eller # 8220; den første responderen & # 8221;

Del på Pinterest

Den mellomliggende planen hjelper oss med å bruke minne og følelser i vår erfaring med virkeligheten, og som vi velger å svare på vår virkelighet.

Husker minner, i tillegg til å danne vaner og diagrammer, hjelper oss med å fullføre gjentatte aktiviteter uten å bruke betydelige mentale energier.

Tenk på hvor trøtt du er mer sliten etter å ha lært noe for første gang i forhold til å gjøre noe som er utrolig kjent for deg. Vi ville være konstant utmattet hvis vi ikke kunne lære og lagre minner.

På samme måte hjelper minner og følelser oss å gjøre valg basert på resultatet av tidligere erfaringer. Forskning & # 8211; Undersøkelser Han har vist at jo mer negativ er opplevelsen, jo mer stabil blir minnet og jo større L’påvirkning som kan ha på beslutningsprosessen.

Disse kretsene spiller en rolle i hyggelige opplevelser, belønning og avhengighet.

& # 8220; mellomliggende planen & # 8221; Den er delt inn i følgende seksjoner:

 • Ganglia av basen eller # 8220; Habiten tidligere & # 8221;. Denne gruppen av strukturer er kjent for å spille en rolle i kontroll over frivillige motorer, Dell’Prosedyre læring, Dell’Læring av vaner, øyebevegelser, kognisjon og følelser.
 • Amygdala O & # 8220; prosessoren & # 8221;. Dette er involvert i # 8217; behandling av minne, beslutningstaking og følelsesmessige svar, inkludert frykt, angst og aggresjon.
 • Hippocampus O & # 8220; Navigatoren & # 8221;. Denne delen av mellomliggende planen er kjent for sin rolle i konsolidering av informasjon, fra kortsiktig minne til langsiktig minne og romlig minne, som tillater navigering.

Underetasjen eller # 8220; den overlevende & # 8221;

Del på Pinterest

Denne delen av hjernen din vil påvirke dine generelle følelser av fysisk velvære og balanse og er delt inn i to & # 8220; hovedrom & # 8221;.

Baksiden av huset: Cerebellum eller & # 8220; Atleten & # 8221;

Dette er involvert i koordinasjonen av motoren og noen mentale prosesser.

Noen beskrev cerebellum som kilden til kroppsbasert intelligens eller bevegelse. For eksempel, noen utdanning antyder at folk opplevde i dans eller # 8217; atletikk ville ha bredere cerebellar regioner.

Videre, en nylig studere Brukte et program for hjernens trening som heter Interactive Metronome for å forbedre den totale rytmen og timingen av fagene. L’Bruk av denne programvaren har forbedret ytelsen til Golf Dell’brukeren og større kindelse til cerebellum.

Forsiden av huset: Cerebral Trunk eller & # 8220; The Survivor & # 8221;

Tenk på cerebral-kofferten som ved døren D’inngang. Forbinder hjernen til omverdenen og alle innkommende sensoriske innganger og utgående motorer kontrollerer.

Videre inneholder cerebral-kofferten mange forskjellige strukturer og er viktig for vår grunnleggende overlevelse.

Regionene her styrer funksjoner som å puste, spise, hjertefrekvens og søvn. Som et resultat er hjerneskader i Quest’område er generelt dødelige.

All’Interiør av cerebral bagasjerommet, det er to andre områder:

 • L’hypothalamus eller # 8220; den grunnleggende & # 8221;. Dette er involvert i reguleringen av hormoner og styrer erfaringer som sult og tørst, kroppstemperatur, bånd og søvn.
 • Pinealkjertelen eller det tredje øyet & # 8221;. Dette er involvert i reguleringen av hormoner. Det produserer melatonin, et hormon som spiller en rolle i søvn, og som modulerer våre daglige og sesongmessige rytmer. Pineal kjertel mottar informasjon om mengden lys i # 8217; miljøet fra øyet, siden produksjonen av melatonin er følsom for lys. Dette kan forklare hvorfor noen L’de betraktet «tredje eye eye & # 8221;. Det har vært mange historier om mulige roller som pinealkjertelen spiller i mystiske erfaringer. Moderne vitenskap har imidlertid ennå ikke validert slike uttalelser.

Hvordan kan jeg bruke det du vet om hjernen din for å forbedre mitt velvære?

Mens vi fortsetter å lære mer om hjernen, utvikles nye produkter og tjenester som potensielle måter å forbedre hjernens ytelse.

Menneskene har en lang historie og er fascinert av psykoaktive innganger. Disse spenner fra naturlige psykikater, som betelmutteren, plantene som inneholder nikotin og koks, til psykoaktive prosesser som den rytmiske trommelen og meditasjonen.

Nylig fremgang tilbyr nye produkter og tjenester som hevder å bidra til å modulere bevissthet, oppfatning, l’humør og kognisjon.

Disse inkluderer:

Kjemiske substanser

En nootropisk er et stoff designet for å forbedre kognitiv drift. De mest brukte nootropistene er koffein og nikotin, men for behandling av’ADHD brukes nyutviklede legemidler.

Disse utviklingen har stimulert interesse for naturlige nootroper, kjent som adaptogen. Noen rapporterer at disse er nyttige for å forbedre konsentrasjonen, redusere stress og forbedre L & # 8217;.

Noen av de mest populære adaptogene som brukes i dag er:

 • ginseng
 • grønn te
 • Grapefruktfrø ekstrakt
 • Rhodiola
 • Maca Root

Elektroniske enheter

Det finnes en rekke nye elektroniske enheter på markedet som fremmer de elektriske og magnetiske aspektene av hjernens signal for å lese hjernens drift eller å bruke eksterne signaler for å forandre hjernen.

Selv om videre forskning vil være nødvendig for å validere sine uttalelser, inkluderer elektroniske enheter:

Fisher Wallace

Dette enhet av Fisher Wallace gjelder diagrammer av elektriske pulser til hjernen ved hjelp av elektroder plassert på templene.

De anvendte modellene har vist seg å bidra til å generere en avslappet mental tilstand og ha vært knyttet til behandling av angst, depresjon og søvnløshet.

App og video

Mange finner at appene og videoene på telefonen er nyttige og praktiske verktøy for å hjelpe med meditasjonspraksis.

Noen av disse inkluderer:

 • Hodet mellomrom. Denne CBT App Det tilbyr en rekke guidede meditasjoner, som mange finner lettere å følge enn meditere uten en guide.
 • Timer Insight. For de som foretrekker stille meditasjon, Insight Timer tilbyr en timer som gjengir lyden av en meditasjonskål, begynner, på slutten og i utvalgte intervaller under meditasjon. Intervaled Bells bidrar til å bringe tilbake til øyeblikket for øyeblikket tilstede under meditasjon.
 • Meditasjon av Cordiality. Bruk denne korte Video Hvis du vil lære å slappe av hvor som helst og overalt.

Kursene

Det er mange kurs som hevder å bidra til å forbedre minne og ferdigheter.

Disse inkluderer:

 • Interaktiv metronom.Sitert ovenfor, den interaktive metronomen er en terapi basert på’lære som hevder å forbedre kognitive og motoriske ferdigheter.
 • Mindvalley SuperBrain kurs.Dette er også en plattform basert på’Lære som hevder å forbedre minne, konsentrasjon og produktivitet.

Kosttilskudd

Selv om det er få eller ingen endelige forskning som viser at kosttilskudd direkte påvirker hjernens helse, sværer noen fortsatt over dem.

Det er en rekke kosttilskudd å velge mellom. Disse inkluderer:

 • Banyan botanicals: fokus.Denne blandingen av urter av Brahmi blader, Bacopa Grass og Gingko hevder å bidra til å fremme ro og konsentrasjon.
 • Selv om.Dette produktet hevder å hjelpe deg med å konsentrere seg, øke kreativiteten og gi deg mer energi og mental klarhet.
 • Bulletproof: Brain og Neuromaster Memory. Dette supplementet hevder å støtte minne og inneholder fruktekstrakter av arabisk kaffe.

Ressurser og organisasjoner

Det er mange elektroniske ressurser og organisasjoner som fremmer forskning på hjernen. Disse inkluderer:

Sarah Wilson mottok doktorgrad i nevrobiologi ved University of California, Berkeley. Hans arbeid fokuserte på berøring, kløe og smerte. Han er også forfatter av mange primære forskningspublikasjoner på dette feltet. Hans interesse er nå fokusert på helbredende metoder for traumer og hat for seg selv, alt fra kropp / somatisk arbeid til intuitive avlesninger for å gruppere retreater. I sin private praksis jobber han med enkeltpersoner og grupper for å designe helbredende planer for disse utbredte menneskelige opplevelsene.