Slik øker endorfiner: 13 tips

Del på Pinterest

Endorfiner er kjemiske budbringere i kroppen, utstedt både av sentralnervesystemet og ved hypofysen.

Mens eksperter fortsatt identifiserer alle måtene de jobber i kroppen din, Søk 2010 antyder at endorfiner spiller en viktig rolle i kroppens evne til å håndtere smerte og være glede.

Utgivelsen av endorfiner oppstår vanligvis når:

 • de er såret
 • Opplev stress
 • Aktiver ditt naturlige belønningssystem med aktiviteter som å spise, trene eller ha sex

Når utgitt, kan endorfiner bidra til å lindre smerte, redusere stress og kan forårsake en følelse av eufori. Kort sagt, de kan få deg til å føle deg veldig bra. Her er en titt på hvordan du styrker dem naturlig.

Lage litt & # 8216;

Fysiske fordeler med å trene kan ikke nektes. Hans psykiske helsemessige fordeler er like imponerende, takk i stor grad til endorfiner. Mens du er sannsynlig at du ser flere fordeler for mer mosjon, er noe beløp bedre enn ingenting.

Hvis du er ute etter en endorfinforbedring, er det noen ting å huske på:

 • Utgivelsen av endorfiner er koblet til den kontinuerlige øvelsen. Søk fra 2011 antyder at utgivelsen av endorfiner oppstår etter 30 minutters drift.
 • L’Moderat intensitetsøvelse kan være den beste. EN 2017 Studio Det har oppdaget at 22 deltakere har prøvd euforiske følelser knyttet til utgivelsen av endorfiner etter en moderat intensitetsøvelsestid. En moderat trening betyr at hjertefrekvens og puste akselererer. Du kan snakke, men du kan være litt og # 8216; kortpustet, og du vil sannsynligvis sitte minst litt og # 8217;.
 • L’Gruppeøvelse kan gi deg et bedre løft for endorfiner. Ifølge en liten 2010 studio, 12 deltakere har sett mer enn en endorfinøkning under øvelsen (båtliv) i en gruppe i forhold til når de var lignende øvelser alene.

Prøv l’akupunktur

Denne alternative behandlingen er en type kinesisk medisin ved hjelp av svært tynne nåler for å stimulere trykkpunkter.

Mange som deltar i medisinske studier L’de fant nyttig for en rekke problemer, inkludert:

Søk etter 2004 antyder at disse fordelene med endorfiner frigjøres når nåler er satt inn.

Hvis du har tatt hensyn til akupunkturen, spesielt for å behandle smerte, kan det være verdt å prøve. Det er trygt for de fleste, og den ekstra strekk av endorfiner kan føre til positive følelser i tillegg til bare smertelindring.

Satt av tiden for meditasjon

Sekund Forskning 2011, Meditasjon er en annen måte å utløse utgivelsen av endorfiner.

Meditasjon kan hjelpe deg med å slappe av og nå en rolig indre forstand. Det kan også tilby andre helsemessige fordeler, inkludert:

 • Forbedring av fysisk velvære
 • Forbedret humør
 • Større evne til å takle sykdommen
 • Sov bedre

Kom i gang

Meditasjon kan virke vanskelig hvis du aldri prøvde før, men noen kan prøve det.

Å prøve det:

 • Velg et rolig og komfortabelt sted å sitte ned.
 • Gjør deg komfortabel, som står, sitter eller ligger.
 • La alle dine tanker, positive eller negative, oppstå og passere ved siden av deg.
 • Når tanker dukker opp, prøv å ikke dømme dem, for ikke å holde dem til dem eller avvise dem. Bare gjenkjenne dem.
 • Start denne måten i 5 minutter og fortsett opp til lengre økter over tid.

  Stopp og snuse oljer

  Ifølge en 2012 studie, L’Lavendel aromaterapi syntes å bidra til å lindre angst forbundet med IUD-innføring i 106 kvinner. Litt 2017 Studio Støtter denne oppdagelsen, noe som tyder på at euforiske aromaer av essensielle oljer (som lavendel) kan føre til utgivelsen av endorfiner.

  Du kan prøve andre euforiske oljer, inkludert:

  • Rosemary
  • Agrumate dufter som oransje, grapefrukt eller bergamot
  • Ylang Ylang
  • røkelse

  Kjønn

  Den euforiske følelsen du føler deg under sex? Du kan takke endorfiner og andre hormoner, som oksytocin, av denne grunn.

  De stigende endorfiner kan bidra til å forklare hvorfor sex gir andre fordeler, så vel som at du føler deg bra, for eksempel:

  Gitt vin, mørk sjokolade eller begge deler

  Enten du vurderer sjokolade en sporadisk nytelse eller nyter det regelmessig, kan tilfredsstille deilig.

  Spise sjokolade produserer også endorfiner, fremmer følelser av lykke. Disse hyggelige følelsene kan bidra til å bidra til sjokoladekravene som du kanskje har når du føler deg nede eller stresset: Hvis noe får deg til å føle deg bra, vil du sannsynligvis se etter det igjen.

  Hvis du ikke bryr deg om sjokolade, kan du også få et trykk på endorfiner som nyter et glass rødvin, som også kan utløse utgivelsen av endorfiner.

  La med venner

  Smilende eller ler for noe morsomt kan hjelpe deg med å øke dårlig humør og lindre følelser av angst og stress. C’er også en type atferdsmessig kognitiv terapi kalt latterbehandling som kan gjøre det bidra til å redusere Følelser av stress og depresjon.

  I tillegg til disse fordelene, le med de menneskene du er i nærheten, kan du også slippe endorfiner. EN Liten studie av 2017 Han fant bevis som tyder på å se Mezz’komedie tid med en gruppe venner for å øke endorfin nivåer.

  Neste gang du og dine venner kan du ikke bestemme hva du skal se på kino natt, gå for en komedie og nyt et trykk til endorfiner.

  Nyt et drama

  Hvis du liker dramaer og andre historier som spenner deg, er du heldig. Komedien kan ikke være den eneste genren som kan øke endorfin nivåer.

  Det er Noen tester antyder at du kan oppleve en lignende økning i endorfiner mens du ser på en dramatisk film eller et show.

  Fordi dette skjer? Vel, se på noe som appellerer til dine følelser, kan føre til tristhet, en type følelsesmessig smerte. Hjernen din kan reagere på disse følelsene ved å frigjøre endorfiner på samme måte som om jeg prøvde fysisk smerte.

  Ikke vær redd for å bære din favoritt strappalacrime eller noe annet som beveger deg.

  Kjør en tilfeldig handling av godhet

  Gjør noe snilt personale og menneskene du hjelper. Hjelper en annen person, du kan lette sin fysiske eller følelsesmessige belastning, noe som gir dem presset de trenger for å møte dagen.

  Generelt vil du føle deg enda lykkeligere og bedre med deg selv når du gjør noe søtt for noen andre, som handlinger av godhet Utløse utgivelsen av endorfiner. Dette løftet varer ikke lenge, men de positive følelsene du prøver kan få deg til å fortsette å gjøre hyggelige ting for andre.

  Spiller musikk

  Ytelse kan være hans belønning, men en annen belønning, vil du sannsynligvis se er en utgivelse av endorfiner. Hvis du noen gang har følt euforisk mens du lager musikk eller utfører deg, er de sannsynligvis dine endorfiner å starte.

  Enkel lytte av musikk kan fremme gode følelser og en tilstand av D’bedre humør, men Søk 2012 antyder at musikalsk ytelse er mer sannsynlig å øke endorfiner med hensyn til bare musikk.

  Dette kan forholde seg til samfunnets aspekt av ytelsen, som ligner på måten den sosiale latteren er mer sannsynlig å øke endorfiner.

  Ta en PO & # 8216;

  Sollys har mer enn en helsefordel å tilby. Hjelp huden din til å produsere vitamin D, et essensielt næringsstoff. Produksjonen av serotonin og øker også e melatonin, som kan hjelpe deg med å forbedre humøret ditt, øke energien din og hjelpe deg med å sove bedre.

  Den ultrafiolette strålingen av solen kan også øke endorfinnivåene. Gå ut et par ganger i uken i ca 15 minutter om gangen, det vil generelt være nok til å dra nytte av solens eksponering.

  Fordi UV-stråling kan øke risikoen for hudkreft, er det viktig å nyte sollys med moderasjon. Bruk alltid solkrem med SPF 15 eller høyere eller dekk huden utsatt hvis du holder deg ut i mer enn 15 minutter.

  Nyt en massasje

  Masserapi hjelper bli kvitt stress og kan bidra til å forbedre symptomene på noen fysiske helseproblemer, for eksempel kronisk smerte og tretthet. Det kan også ha fordeler under fødselen Redusere smerte og økende sammentrekninger, noe som kan føre til kortere problemer.

  Disse fordelene er forbundet med flere hormoner, inkludert endorfiner, utgitt av massasjen. Øker også nivåene av oksytocin, dopamin og serotonin.

  Med andre ord, kan du ikke virkelig gå galt med massoterapi. Hvis du føler deg mer komfortabel med en profesjonell, er det flott å bo hos en autorisert massør. Utveksling av massasje med en partner eller en intim venn kan være en annen god måte å se en økning i endorfiner.

  Hvis du allerede har prøvd massasjen og ikke L’du elsket, husk at det er mange typer massasje å velge mellom.

  Ta et varmt bad

  Å lage et langt varmt bad kan hjelpe deg med å roligere etter en stressende eller anstrengende dag. Varmvarmen kan bidra til å lindre spenning og smerte i musklene, men kan også utløse frigjøringen av endorfiner i blodet.

  I tillegg til å hjelpe deg med å slappe av, kan vanlige varme bad også redusere risikoen for hjertesykdom og lavere blodtrykk.

  Når du tar et bad for velværefordeler, desto lengre på badet, desto bedre. Hvorfor ikke slå på duftende stearinlys eller legg til litt «8216; av essensiell olje for å kombinere på badet med aromaterapi for en ekstra strekk av endorfiner? Ta med en bok eller sett ditt favorittprogram, eller til og med bare meditere i # 8217; varmt vann.