Bunnkirurgi: Kostnad, gjenoppretting, prosedyre detaljer og mer

Beskrivelse

Transgender og interseksuelle personer følger mange forskjellige baner for å oppnå sitt kjønnsuttrykk.

Noen gjør ingenting og opprettholder deres identitet og kjønnsuttrykk. Noen ønsker til sosial overgang & # 8211; forteller andre om deres kjønnsidentitet & # 8211; uten medisinsk inngrep.

Mange følger bare erstatningshormonbehandling (HRT). Andre vil følge hormonet erstatningsterapi og ulike grader av kirurgi, inkludert rekonstruksjon av brystet eller operasjonen av ansiktsfeminisering (SBB). De kan også bestemme at fondskirurgi, også kjent som kjønnsoperasjon, sexosignment kirurgi (SRS) eller, helst, slik bekreftelse kirurgi (GCS), er det riktige valget for dem.

Den nedre operasjonen refererer vanligvis til:

  • vaginoplasty
  • falloplastikk
  • metoidioplasty

Vaginoplasty er vanligvis forfulgt av transgender kvinner og ikke-binær amab (mann som er tildelt fødsel), mens falloplastikk eller metodoplastikk, blir vanligvis forfulgt av transgender menn og ikke-binære folk AFAM (kvinne tildelt fødsel).

Hvor mye er operasjonen i fondet?

Kostnaden går fra: Vaginoplasty $ 10.000 – $ 30.000 Metoidioplasty $ 6.000 – $ 30.000 Falloplasty $ 20.000 – $ 50.000, eller til og med opp til $ 150.000

Informert samtykke i forhold til Wath Care standarder

Transgenders ledende helsetjenesteleverandører vil følge en informert samtykkemal eller Wath Care-standarder.

Den informerte samtykke modellen gjør det mulig for legen å informere deg om risikoen for en gitt avgjørelse. Derfor bestemmer du deg selv hvis du fortsetter uten bidrag fra enhver annen helsepersonell.

De Wath Care standarder krever et støttebrev fra en terapeut for å starte erstatningshormonbehandling og flere bokstaver for å gjennomgå kirurgi på bunnen.

Wath-metoden tiltrekker seg kritikken til noen mennesker i Transgender-fellesskapet. De tror at det tar kontroll fra personens hender og innebærer at transgenderpersonen fortjener mindre personlig autoritet til en person cisgender.

Imidlertid støtter noen omsorgsleverandører ham Etikkstandarder motsetter seg ikke det informerte samtykket. Forespørselen om brev fra terapeuter og leger appellerer til enkelte sykehus, kirurger og helsepersonell, som kan vurdere dette lovlig defensible systemet om nødvendig.

Begge disse metodene vurderes av noen i Transgender-samfunnet en forbedring av den forrige og utbredte modellen av gatekeeper. Denne modellen krevde måneder eller år med & # 8220;Virkelig livserfaring& # 8220; (rle) i deres kjønnsidentitet før de kunne gjennomgå erstatningshormonbehandling eller flere rutinemessige kirurgiske inngrep.

Noen hevdet at dette antas at transgenderidentiteten er lavere eller mindre legitim enn den cisgenderidentiteten. Også tro at rle er en periode med psykisk traumatisk, sosialt upraktisk og fysisk farlig tid der en transgender person må kontakte sitt samfunn uten å være nytte av de fysiske transformasjonene som hormoner eller kirurgiske inngrep bærer.

Gatekeeper-modellen har også en tendens til å bruke heterononisering og cisnormativer kriterier for å kvalifisere den virkelige opplevelsen. Dette representerer en betydelig utfordring for transseksender personer med attraksjoner for samme kjønn eller kjønnsuttrykk utenfor en stereotyp standard (klær og sminke for kvinner, hyper-maskulin presentasjon for menn) og i hovedsak sletter L’erfaring med ikke-binære transporter.

Forsikringsdekning og lavere operasjon

I USA inkluderer hovedalternativene til betaling av høye live-kostnader å jobbe for en «-selskap som følger Standard på Menneskerettighetskampanjen Foundation for likestillingsindeksenEller bor i en stat som krever forsikringsselskaper for å dekke L’transgender assistanse, for eksempel California eller New York.

I Canada og Storbritannia er operasjonen i fondet dekket av nasjonalisert helsevesen, med tilsynsnivåer og ventetider variabel avhengig av regionen.

Hvordan finne en leverandør

Når du velger en kirurg, kjørtaler du i person eller skype med så mange kirurger som mulig. Gjøre mange spørsmål, å ha en’ide om endringer i hver kirurg i deres teknikk, så vel som deres måte å gjøre i sengen. Ønsker å velge noen som du føler deg trygge, og du tror det er den beste løsningen for deg.

Mange kirurger holder presentasjoner eller konsultasjoner i de største byene gjennom året, og kan gjøre opptredener til transgenderkonferanser. Det bidrar også til å nå de tidligere pasientene til kirurger som interesserer deg, via online forum, støttegrupper eller felles venner.

MTF / MTN Fund Surgery Prosedyre

Det er tre hovedmetoder for vaginoplastikk utført i dag:

  • Inversjon av penis
  • Høyre dimmid eller kolongraft
  • vaginoplasty med ikke-penelisk inversjon

I alle tre kirurgiske metoder er klitorisen skåret av penisens hode.

Inversjon av penis

L’Inversjon av penis innebærer bruk av penishuden til å danne neovagina. Store lepper og små består hovedsakelig av scrotal stoff. Dette oversetter til en sensitiv vagina og lepper.

En av de største ulempene er mangelen på selvsmøring av vaginalveggen. Vanlige variasjoner inkluderer gjenværende scrotal stoffbruk som en graft for ekstra vaginal dybde og # 8217; bruk av den intakte slimhinnen urinrøret gjenvunnet fra penis til frakk en del av skjeden, og skaper en viss selv smøring.

Vaginoplasty rectosigmoid

Lett vaginoplastikk forventer bruk av tarmvev for å danne vaginalveggen. Denne teknikken brukes noen ganger i kombinasjon med penis inversjon. Tarmvevet hjelper når det foolen og scrotal stoffet er knappe.

Denne metoden brukes ofte til transgender kvinner som har startet hormonbehandling under pubertet og aldri blitt utsatt for testosteron.

Tarmvevet har den ytterligere fordelen av å være slimete og derfor selvsmørende. Denne teknikken brukes også til å rekonstruere vaginene for cisgender kvinner som har utviklet atypisk korte vaginale kanaler.

Non-Penelese Inversion

Den ikke-peneliske reversering er også kjent som Suporn-teknikk (fra DR-navnet. Suppor le’oppfunnet) eller klaff chonburi.

Denne metoden bruker en stanset scrotal stofftransplantat for vaginal belegg og intakt scrotal stoff for store lepper (for eksempel A’penis inversjon). Penis stoffet brukes til små lepper og clit hette.

Kirurger som bruker denne teknikken støtter større vaginal dybde, mer følsomme interne lepper og forbedret estetisk aspekt.

FTM / FTN Fund Surgery Prosedyre

Falloplastikk og metodoplastikk er to metoder som gir bygging av en neopen.

Skrrroplastikken kan utføres med både kirurgiske inngrep, som endrer store lepper i en skrotum. Testikulære implantater krever vanligvis å vente på å følge opp kirurgi.

Metoidioplasty

Methodioplasty er en veldig enklere og rask prosedyre enn phalloplasty. I denne prosedyren frigjøres klitorisene, allerede langstrakt ved 3-8 centimeter fra hormonbehandlingsbehandlingen fra det omkringliggende vevet og reposisjoneres for å tilpasse seg posisjonering av en penis.

Du kan også velge å utføre en uretralforlengelse med metodoplastikken, også kjent som komplett meteidioplasti.

Denne metoden bruker donorduken fra kinnet eller av skjeden for å koble urinrøret til den nye neopenen, slik at du kan urinere stående.

Du kan også følge en Centurion-prosedyre, hvor ligamentene under store lepper blir reposisjonert for å legge til omkretsen til neopene. Vagina fjerning kan utføres på dette tidspunktet, avhengig av målene dine.

Etter disse prosedyrene kan neopenen eller ikke holde en ereksjon alene og er usannsynlig å gi et betydelig gjennomtrengende sex.

Falloplastikk

Falloplasty forventer at bruken av en hudtransplantat for å strekke 5-8 tommers neopen. Vanlige donorsteder for den tynne koblingen er underarmen, låret, L’Abdomen og øvre rygg.

Det er fordeler og ulemper for hver donorsted. Huden på’underarmen og låret har det største potensialet for erotisk følelse etter operasjonen. Imidlertid har den bakre arr en tendens til å være minst synlig og tillater en lengre lengde på penis.

Kantene på # 8217; magen og låret forblir forbundet med kroppen under operasjonen;.

Setene i’underarmen og ryggen er «frie klaffene» som må være helt løsrevet og kobles til igjennom Microchirurgy.

Også l’urinrøret er strukket gjennom donor stoffet fra samme sted. Et penisystem kan settes inn i en oppfølgingskirurgi, noe som gir muligheten til å opprettholde en «8217; fullstendig ereksjon egnet for penetrativ sex.

Hvordan forberede seg på bakgrunnskirurgi

Før # 8217; kirurgi på bunnen, krever de fleste hårfjerning ved elektrolyse.

For vaginoplastikk vil håret bli fjernet på huden som til slutt vil inkludere det nyfødte belegget. For falloplastikken er håret fjernet på donorens hudsted.

Din kirurg vil be deg om å forstyrre hormonell erstatningsterapi to uker før Intervensjon og avstå i to uker etter intervensjonen. Snakk med kirurgen fra andre medisiner du tar regelmessig. De vil gi deg beskjed hvis du må slutte å ta dem selv før’intervensjon.

Noen kirurger krever også intestinal forberedelse før den nedre operasjonen.

Bunnkirurgi Risiko og bivirkninger

Vaginoplasty kan forårsake tap av følsomhet, delvis eller i hele neoklitoris på grunn av nerveskader. Noen mennesker kan oppleve en rektovaginell fistel, et alvorlig problem som åpner tarmene i skjeden. Vaginal prolaps kan også forekomme. Imidlertid er alle disse relativt sjeldne komplikasjoner.

Vanligvis kan folk som lider av en vaginoplastikk, oppleve en liten urininkontinens, som ligner den som opplever etter fødsel. I mange tilfeller forsvinner denne inkontinensen etter en PO & # 8216;.

Fullstendig metodioplastikk og falloplasti innebærer risikoen for urethralfistel (et hull eller en «8217 åpning i urinrøret) eller en uretralstenose (en blokk). Begge kan repareres gjennom en mindre oppfølgingskirurgi. Falloplasti innebærer også risikoen for avvisning av donorhud eller infeksjon i donorstedet. Med skrotoplastikken kan kroppen avvise testikkel-systemene.

Vaginoplasty, metodioplasty og falloplastikk innebærer alle risikoen for at personen ikke er fornøyd med det estetiske resultatet.

Gjenoppretting fra kirurgi på bunnen

Det er nødvendig fra tre til seks dager med sykehusinnleggelse, etterfulgt av ytterligere 7-10 dager med smal ambulatorisk tilsyn. Etter prosedyren, vent på å avstå fra arbeid eller anstrengende aktiviteter i ca seks uker.

Vaginoplasty krever et kateter i omtrent en uke. Komplett metodioplastikk og falloplastikk krever et kateter i maksimalt tre uker, til det punktet hvor du kan slette det meste av urinen gjennom urinrøret alene.

Etter vaginoplastikk må de fleste generelt utvide seg regelmessig i de første eller to årene, ved hjelp av en gradert serie med harde plastiske stenter. Da, l’penetrativ seksuell aktivitet er normalt tilstrekkelig for vedlikehold. Neovagina utvikler en mikroflora som ligner på en typisk skjeden, selv om pH-nivået er mye mer alkalisk.

Arsene har en tendens til å være skjult i kjønnshår, langs brettene i store lepper, eller bare å helbrede så godt ikke å være synlig.