Toujeo vs. Lantus: Sammenligning av effektivitet, bivirkninger og mer

Beskrivelse

Toujeo og Lantus er insulin med langvarig handling som brukes til behandling av diabetes. De er merkenavn for Generic Glargine Insulin.

Lantus var en av de langsiktige insuliner D’mer vanlig brukt handling siden det er blitt tilgjengelig i 2000. Toujeo er relativt ny og kom inn på markedet bare i 2015.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan disse to insuliner konfronteres med hensyn til kostnad, effektivitet i # 8217; lavere blodsukker og bivirkninger.

Toujeo og Lantus raske fakta

Toujeo og Lantus er både langvarig insulin D’handling som brukes til behandling av personer med insulinavhengig diabetes. I motsetning til den raske handlingsinsulinet som du tar før eller etter et måltid eller en matbit, tar det langvarige handlingsinsulinet lengre tid å komme inn i blodet. Det virker for å kontrollere blodsukkernivået i 23 timer eller mer.

Både Toujeo og Lantus er produsert av Sanofi, men det er noen karakteristiske faktorer mellom de to. Den største forskjellen er at Toujeo er svært konsentrert, noe som gjør volumet av injeksjon mye mindre enn Lantus.

Når det gjelder bivirkninger, er en viktig faktor å vurdere at Toujeo kan gi mindre risiko for hypoglykemi eller lavt blodsukkernivå, sammenlignet med Lantus, fordi det bidrar til å opprettholde nivåene av sukker i det mest konstante blodet.

Sammenligningstabell

Selv om kostnaden og andre faktorer kan påvirke din beslutning, er det her en øyeblikkelig sammenligning av de to insulinerne:

ToujeolanLantus godkjent for personer med type 1 og type 2 diabetes i alderen 18 eller mer enn 18 år med type 1 og type 2 diabetes i alderen 6 eller mer enn 6 år former tilgjengelig penn og disponibel hetteglasspendelser og hetteglass 300 enheter per milliliter 100 enheter per milliliter varighet 42 dager ved romtemperatur etter åpningen 28 dager ved romtemperatur etter L’Risiko Side Åpning uten effekter for hypoglykemi Risiko for øvre luftveisinfeksjon

Doser av Toujeo og Lantus

Mens Lantus inneholder 100 enheter per milliliter, er Toujeo tre ganger mer konsentrert, og produserer 300 enheter per milliliter (henholdsvis U100 mot U300, henholdsvis). Dette betyr imidlertid ikke at du bør ta en lavere toujeo dosering enn det du ønsker å ligge.

Doser kan endres av andre grunner, for eksempel vekt eller diettfluktuasjoner, men Toujeo og Lantus-doser må være det samme eller veldig nært. Faktisk viser studier at folk generelt ender med å trenge dem 10 til 15 prosent mer Toujeo av Lantus for å holde de samme glykemiske avlesningene med faste.

Legen din vil informere deg om den rette dosen for deg. Toujeo vil bare vises som et mindre volum alt i pennen fordi den er nedsenket i en mindre mengde flytende vektor. Det er som å ansette samme mengde koffein i en liten dose espresso eller i en stor melk.

Hvis du trenger en høy dose insulin, kan du trenge færre injeksjoner med Toujeo enn du trenger det med Lantus, bare fordi Toujeo-pennen kan holde mer.

Toujeo og Lantus figurer

Den aktive ingrediensen i Lantus og Toujeo er insulin glargin, det første insulin som har blitt oppfunnet for å jobbe i lang tid i kroppen. Begge leveres via disponible insulin penner, som eliminerer behovet for å måle doser og fylle sprøytene. Bare sett pennen på dosen, trykk på pennen mot kroppen og aktiver dispensering med et enkelt klikk.

Toujeo og Lantus penner er både solostar samtaler og er designet for å gjøre doseringsberegninger enkle. Produsenten sier at injeksjonskraften og varigheten er begge lavere med Toujeo sammenlignet med Lantus.

Lantus er også tilgjengelig i hetteglass å bruke med sprøyter. Toujeo er ikke.

Begge kan kjøles om ikke åpne. Lantus kan også lagres ved romtemperatur. Når du åpnet, kan Lantus vare 28 dager ved romtemperatur, mens Toujeo kan gjøre det 42 dager.

Toujeo og Lantus effektivitet

Både Toujeo og Listus senker effektivt A1C-hemoglobinnallene, som representerer et middels nivå av glukose i blodet over tid. Selv om disse gjennomsnittene kan være det samme på begge formlene, Sier Sanofi Hva Toujeo gir mer konstant blodsukkernivåer i løpet av dagen, noe som kan føre til færre høy og bass i energinivåer, humør, årvåkenhet og sult.

Lantus begynner å jobbe fra en til tre timer etter injeksjonen. 12 timer er nødvendig slik at halvparten av dosen er eliminert fra kroppen, som kalles sin halveringstid. Den når en stasjonær tilstand etter to eller fire dagers bruk. Den stasjonære tilstanden betyr at mengden medikament som kommer inn i kroppen er lik mengden du går ut.

Toujeo ser ut til å vare litt lenger i kroppen, men også inn i kroppen langsommere. Du trenger seks timer for å begynne å jobbe og fem dager med bruk for å nå en stasjonær tilstand. Hans halveringstid er 19 timer.

Toujeo og Lantus bivirkninger

Søket viser at Toujeo kan tilby nivåer av blodsukker mer konstant enn Lantus, som kan redusere muligheten for et lavt nivå av blodsukker. Faktisk, ifølge en studie, er de som bruker Toujeo 60 mindre sannsynlig prosentandel Har alvorlige episoder av hypoglykemi sammenlignet med folk som tar Lantus. Omvendt av mynten, hvis du tar Lantus, kan du ha mindre sjanse til å inngå en øverste respiratorisk infeksjon på 8217, enn du ville gjøre som en Toujeo-bruker.

Imidlertid er et lavt blodsukkernivå den mest sannsynlige bivirkningen av Toujeo, Lantus eller en hvilken som helst insulinformel. I ekstreme tilfeller kan et lavt nivå av blodsukker være farlig for livet.

Andre bivirkninger kan inkludere:

  • vektøkning
  • Hevelse med hender, føtter, armer eller ben

Reaksjonene på injeksjonsstedet kan bestå av:

  • Tap av fettvolum eller en hudspenning
  • Rødhet, hevelse, kløe eller brennende på det punktet du brukte pennen

Disse effektene vil generelt være milde og bør ikke vare lenge. Hvis de vedvarer eller er uvanlig smertefulle, snakk med legen eller apoteket.

Kostnaden for Toujeo og Lantus

Et søk i forskjellige nettapoteker viser at Lantus har en pris på $ 421 for fem penner, noe som er litt høyere enn de tre tilsvarende Toujeo-penner for $ 389.

Det er viktig å sjekke med forsikringsselskapet ditt for å finne ut hvor mye de vil betale og hvor mye de vil be deg om å betale. Etter forsikringsdekning kan Toujeo koste deg samme beløp eller mindre enn Lantus.

Du leter etter generiske former for billigere insulin, biosimilar samtaler. Lantus-patentet er utløpt i 2015. Det er et legemiddel «, fortsettes» 8221; opprettet som biosimil, på markedet nå kalt Basaglar.

Husk å sjekke selv med forsikringsselskapet ditt, da det kan insistere på at du bruker en billigere versjon av insulin du velger å bruke. Dette er faktorer som du kan diskutere med apoteket, som ofte vil vite detaljene i forsikringsdekning på reseptene.

Bunnlinjen

Toujeo og Lantus er to langvarige insuliner D’veldig liknende handling når det gjelder kostnad, effektivitet, administrasjon og bivirkninger. Hvis du for tiden antas at Lantus og du er fornøyd med resultatene, kan det ikke være noen grunn til å forandre seg.

Toujeo kan tilby noen fordeler hvis blodsukkersvingninger eller hyppige hypoglykemi-episoder oppstår. Du kan også vurdere å endre hvis du er plaget av «8217; flytende voluminjeksjon som kreves av Lantus. D’En annen del, hvis du foretrekker sprøyter, kan du bestemme deg for å bli på Lantus.

Legen din kan hjelpe deg med å bestemme hvilken insulin som tar, men kontroller alltid med forsikringsselskapet ditt for å sikre at det er fornuftig fra utsikten over kostnadene.