Torus Palatinus: Symptomer, diagnose, årsaker og mer

Beskrivelse

Torus Palatinus er en ufarlig og smertefri beinvekst som ligger på munntaket (den harde ganen). Massen vises i midten av den harde ganen og kan variere i størrelse og form.

Hvem vi er 20 prosent 30 av befolkningen har Taurus Palatine. Forekommer oftere hos kvinner og de av Asiatisk nedstigning.

Hva det ser ut som?

Del på PinterestTorus Palatinus er ufarlig beinvekst og blottet for symptomer i midten av det øvre taket i munnen. Bildekilde: Wikimedia Commons

Hva er symptomene?

Mens Toro Palatino vanligvis forårsaker smerte eller fysiske symptomer, kan du ha følgende funksjoner:

 • Det ligger i sentrum av ganen.
 • Den varierer av størrelse, med mindre enn 2 millimeter til større enn 6 millimeter.
 • Kan ta en rekke former & # 8211; flat, nodular, smeltetformet & # 8211; Eller virke som en gruppe voksende forbundet.
 • Han er sakte voksende. Generelt starter i puberteten, men det kan ikke bli tydelig til middelalderen. Med alderen av Dell’alder, stopper Toro Palatino å vokse og i noen tilfeller kan det til og med krympe seg, takket være kroppens naturlige beinforsamling med kroppens alder.

Hva årsaken og de i fare?

Forskerne er ikke akkurat sikre på hva Toro Palatine årsaker, men de sterkt mistenker at det kan ha en Genetisk komponent På en slik måte kan en person med Toro Palatine sende tilstanden til sine barn.

Andre mulige årsaker inkluderer:

 • Kosthold. Forskere som studerer Toro Palatinus, merk at det er mer utbredt i land hvor folk forbruker en stor mengde saltvannsfisk, som land som Japan, Kroatia og Norge. Salata Vannfisk inneholder en høy mengde flerumettet fett og vitamin D, to viktige næringsstoffer for beinvekst.
 • Stramming / Tørking av tennene. Noen forskere mener at det er en sammenheng mellom trykket som utøves på munnkonstruksjonene i munnen ved sliping og strammet tennene. Imidlertid er andre ikke D & # 8217;.
 • Ha en større bein tetthet. Mens du gjenkjenner at videre studier er nødvendig, forskere De oppdaget at postmenopausale hvite kvinner med en moderat til Great Palatine Taurus de var mer sannsynlig å ha andre til å ha en bein tetthet fra normal høy.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis Toro Palatino er ganske stor, vil du høre det. Men hvis du er liten og du ikke har symptomer, er det ofte noe som en tannlege finner under en normal muntlig eksamen.

Det er kreft?

Du bør undersøke enhver vekst på kroppen din, men oral kreft er sjelden, oppstår bare 0.11 prosent av menn og 0.07 prosent av kvinnene. Når oral kreft oppstår, ser du vanligvis på munnens myke vev, som kinn og tunge.

Imidlertid vil legen kanskje bruke en TAC for å se Toro Palatine for å utelukke kreft.

Hvilke behandlingsalternativer er?

Behandling for Toro Palatine er generelt ikke anbefalt, med mindre du har en innvirkning på livet ditt på en eller annen måte. Kirurgi & # 8211; Den vanligste behandlingen & # 8211; Det kan foreslås om beinveksten er:

 • gjør det vanskelig å tilpasse seg riktig til protesen.
 • Så flott som forstyrrer å spise, drikke, snakke eller god tannhygiene.
 • fremspringende til punktet for å skrape det når du tygger harde matvarer, som sjetonger. Det er ingen blodårer i Toro Palatine, så når den er riper og kuttet, kan det være sakte å helbrede.

Kirurgi kan utføres under lokalbedøvelse. Din kirurg vil generelt være en maxillo-ansikts kirurg, noen som er spesialisert i nakke, ansikts- og kjevekirurgi. De vil lage en ‘8217; gravering i midten av den harde ganen og fjerne overflødig bein før du lukker åpningen med suturpunktene.

Risikoen for komplikasjoner med denne operasjonen er lav, men det kan oppstå problemer. De inkluderer:

 • nasal hulrom påvirker
 • Infeksjon, som kan oppstå når stoffet eksponerer
 • opphovning
 • overdreven blødning
 • Reaksjon Alle’anestesi (sjeldne)

Gjenoppretting tar vanligvis 3 til 4 uker. For å minimere ubehag og akselerere helbredelse, kan kirurgen foreslå:

 • Tar foreskrevet smertestillende stoffer
 • Følg et mykt kosthold for å unngå å åpne suturene
 • Skyll munnen med saltet vann eller et oralt antiseptisk for å redusere risikoen for infeksjon

Outlook

Hver gang du oppdager et knutepunkt hvor som helst i kroppen din, må du sjekke det. Det er viktig å utelukke noe seriøst, som kreft.

Men generelt er Toro Palatine en relativt vanlig, smertefri og godartet tilstand. Mange mennesker fører et sunt og normalt liv til tross for veksten av Taurus Palatine.

Men hvis massen forstyrrer på en eller annen måte med livet ditt, er kirurgisk fjerning A’effektivt og ganske enkelt behandlingsalternativ.