Tonometri: Formål, prosedyre og resultater

Glaukom og Tonometry

Tonometri er en diagnostisk test som måler trykket alle’øyet, kalt intraokulært trykk (IOP). Denne måling kan hjelpe legen din å avgjøre om du kan være i fare for glaukom. Glaukom er en alvorlig sykdom av # 8217; øyet i hvilket C’er et større trykk av væsken ALL’# 8217;. Dette større trykket kan skade den optiske nerven. Sekund Nih senior helse, Det er mer sannsynlig at Glaukom manifesterer seg i folk over 60 år og er en av hovedårsakene til blindhet ALL’inne i den aldersgruppen.

I de fleste tilfeller av glaukom, fluidet som normalt bader og nærer øyet, dreneres for sakte, noe som forårsaker en trykkakkumulering. Uten behandling kan det trykket muligens skade den optiske nerven, noe som forårsaker tap av syn. Siden disse endres alle i øynene dine, er ofte indolor, de kan utvikle seg i årevis uten at du legger merke til.

Siden glaukom kan forårsake endelig blindhet Hvis den ikke er behandlet, er en tonometri-test grunnleggende for å oppdage øyeendringer tidlig. Hvis testresultatene kommer tilbake unormale, vil oftalmologen starte prosesseringsprosessen, som kan forsinke sykdomsprogresjonen.

COS’Tonometry er?

Tonometri er en sight test som er i stand til å oppdage endringer i øyetrykket lenge før du kan innse. Den vanligste typen Tonometry Test kalles & # 8220; Goldmann & # 8221 Applainatory Tonometri Test;. I flere tiår ble det ansett som den internasjonale gullstandarden for måling av den fromme. Det er andre metoder for å teste øyetrykk, inkludert en alternativ type tonometri kalt & # 8220; pneumonometry & # 8221;, så vel som L’bruk av tone-penn.

Pneumonometri innebærer trykket av trykket av trykket i øyet, ved hjelp av et instrument som ligner et luftstempel. Instrumentet avgir en kort puff d’luft på hornhinnen, måling av trykket i # 8217;. Hvis det viser unormale resultater, vil legen vanligvis utføre andre tester for å bekrefte diagnosen. Denne testen anses generelt mindre nøyaktig enn Tonometry Test på Goldmanns Applanation.

Tone-pennen er en bærbar enhet som har formen på en stor markør. Gir en digital lesing av okulartrykk. Legen kan bruke den til å berøre øyet og måle presset. Selv om det er nyttig i mange tilfeller, anses tone-pennen mindre presis enn Goldmann-tonometeren hos mennesker med normale horner.

Hvem trenger en tonometry test?

Din oftalmolog kan bestille Goldman Applanation Tonometry Test hvis du mistenker at du kan være i fare for glaukom. Hvis Puff Test D’luft eller andre okularprøver indikerer et potensielt problem, kan de be deg om å utføre Tonometry-testen for å bekrefte eller ekskludere glaukom.

Sekund Mayo Clinic, Du kan ha større risiko for glaukom hvis du er afroamerikansk eller spansk. Du kan også være i største risiko hvis:

 • De er over 60 år gamle
 • Den har en familiehistorie av glaukom
 • diabetes
 • lider av hypothyroidisme
 • har andre kroniske øyepatologier eller skade
 • Jeg er myopisk
 • De brukte kortikosteroid medisiner i lengre perioder

Du kan også bli testet hvis du finner symptomer, for eksempel:

 • Et gradvis tap av perifer syn
 • Tunnelsyn
 • Sterk øye smerte
 • tåkesyn
 • Aloni rundt lysene
 • Øye rødhet

Alle disse symptomene kan være tegn på glaukom.

Hva skjer under en tonometrisk test?

Før Tonometry Test, vil din oftalmolog sette nummen øyedråper i øynene dine slik at du ikke gjør noe for å røre på dem. Når øyet er ufølsomt, kan legen røre en liten papirstrimmel som inneholder oransje fargestoff på overflaten av # 8217; øye for å flekke den. Dette bidrar til å øke testnøyaktigheten.

Legen din vil da sette en maskin kalt & # 8220; slotlampe & # 8221;. Du vil lene haken og panne på støttene som tilbys. Lampen vil da bli flyttet til øynene dine til bare spissen av tonometeresonden berører hornhinnen din. Smigrende hornhinnen litt, instrumentet kan oppdage trykket i øynene dine. Din oftalmolog vil justere spenningen til du får en korrekt lesning.

Fordi øynene dine er ufølsomme, vil du ikke føle smerte under prosedyren. Tonometri er ekstremt trygt. Imidlertid er C’er en minimal risiko for at Horny kan skrape når tonometeren berører øyet. Selv om dette skjer, vil det imidlertid normalt helbrede seg selv på bare noen få dager.

Hva testresultatene betyr?

Et normalt testresultat betyr at trykket i øynene vender tilbake til # 8217; Normal intervall og du har ingen glaukom eller andre øyeproblemer relatert til trykk. I følge Glaukomforskningsstiftelse, L’Normal trykkområde er mellom 12 og 22 mm Hg. Tiltaket & # 8220; MMHG & # 8221; Midler & # 8220; kvikksølv millimeter & # 8221;, som er enhetene som brukes til å registrere øyetrykk.

Hvis testen returnerer med et trykkavlesning større enn 20 mm Hg, kan du ha glaukom eller pre-glaukom. Det er ikke alltid slik. Testresultatet kan også vise høyt blodtrykk hvis du har hatt øyeskade eller hvis du har en «8217 blødning foran & # 8217, øye forårsaket av blodkarproblemer, betennelse eller andre problemer.

Legen vil diskutere behandlingsalternativene med deg hvis du nekter en glaukom eller en pre-glaukom.