Type 2 Diabetes og Hjerte Helse: Ekspertsvar

1. Hva er koblingen mellom type 2 diabetes og hjertes helse?

L’Association mellom type 2 diabetes og hjertes helse er todelt.

For det første er type 2 diabetes ofte forbundet med kardiovaskulære risikofaktorer. Dette inkluderer hypertensjon, høyt kolesterol og fedme.

For det andre øker diabetes selv risikoen for hjertesykdom. Atherosklerotisk kardiovaskulær sykdom er den viktigste årsaken til døden for personer med diabetes. Dette inkluderer hjerteinfarkt, hjerneslag og perifere vaskulære sykdommer.

L’hjertesvikt forekommer også oftere hos personer som bor med diabetes.

Du kan prøve L’American College of Cardiology datamaskin å estimere risikoen for hjertesykdommer på 10 år.

2. Hvilke trinn jeg kan adoptere for å forhindre komplikasjoner av type 2 diabetes?

Type 2 Diabetes er forbundet med mikrovaskulære og makrovaskulære komplikasjoner.

De mikrovaskulære komplikasjonene innebærer skade på små blodkar. Dette inkluderer:

 • Diabetisk retinopati, som er øyeskader
 • nephropathy, som er en skade på nyrene
 • neuropati, som er skade på perifere nerver

Macrovarkulære komplikasjoner innebærer skade på store blodkar. Disse øker risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og perifere vaskulære sykdommer.

Kontroller blodsukkernivået kan redusere mulighetene for mikrovaskulære komplikasjoner. Blodsukkermålene avhenger av’alder og comorbid. De fleste bør opprettholde et nivå av blodsukker mellom 80 og 130 mg / dl fasting og mindre enn 160 mg / dl to timer etter måltider, med en A1C mindre enn 7.

Du kan redusere risikoen for makrosaskulære komplikasjoner ved å administrere kolesterol, blodtrykk og diabetes. Legen din kan også anbefale L’Aspirin og livsstilsendringer, hvordan å slutte å røyke.

3. Hvilke andre faktorer setter meg i høy risiko for hjertesykdom?

I tillegg til type 2 diabetes, inkluderer risikofaktorer for hjertesykdommer:

 • røyk
 • Familiehistorie av hjerteproblemer
 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • fedme
 • Høye albuminivåer, et protein i urin
 • Kronisk nyresykdom

Du kan ikke endre noen risikofaktorer, som din familiehistorie, men andre kan behandles.

4. En lege vil overvåke risikoen for hjertesykdom og hvor ofte jeg trenger å se en?

Hvis du nylig har blitt diagnostisert med type 2 diabetes, er din primære omsorgslege generelt den personen som vil hjelpe deg med å håndtere diabetes og hjertemessige risikofaktorer. Det kan også trenge å konsultere en endokrinolog for en mer kompleks styring av diabetes.

Frekvensen av medisinske besøk varierer fra person til person. Det er imidlertid en god ide å få deg til å sjekke minst to ganger på # 8217; år hvis forholdene dine er under god kontroll. Hvis din diabetes er mer komplisert, bør du konsultere legen din om fire ganger alle’år.

Hvis legen din mistenker en hjertilstand, bør du lede deg til en kardiolog for mer spesialiserte eksamener.

5. Hvilke tester vil bruke leger til å overvåke hjerteshelsen min?

Legen vil overvåke kardiovaskulære risikofaktorene gjennom din medisinske historie, en fysisk undersøkelse, laboratorietester og et elektrokardiogram (EKG).

Hvis symptomene eller hviler EKG er unormale, kan ytterligere tester inkludere en stresstest, et ekkokardiogram eller A’koronar angiografi. Hvis legen din mistenker en perifer vaskulær sykdom eller en carotid, kan du bruke en ultralyd på 8217; doppler.

6. Hvordan kan jeg senke blodtrykket med diabetes?

L’hypertensjon er en risikofaktor for hjerte og nyresykdom, så det er viktig å holde det under kontroll. Vanligvis tar vi sikte på et blodtrykk mindre enn 140/90 for de fleste. I noen tilfeller, som personer med nyre eller hjertesykdommer, sikter vi minst 130/80 hvis du enkelt kan nå lavere tall.

Senking av blodtrykk inkluderer en kombinasjon av endringer i livsstil og narkotika. Hvis du vurderes overvektig eller overvektig, anbefaler vi deg å gå ned i vekt.

Du bør også gjøre endringer i kostholdet ditt, hvordan du følger et dash diett (kosttilskudd til å stoppe hypertensjon). Denne dietten tar mindre enn 2.3 g natrium om dagen og 8 til 10 porsjoner frukt og grønnsaker per dag. Det består også av fettfattige meieriprodukter.

Du bør også unngå overdreven alkoholforbruk og øke aktivitetsnivået.

7. Hvordan kan jeg senke kolesterol med diabetes?

Diet ditt spiller en viktig rolle i kolesterolnivået ditt. Du bør forbruke mindre mettet og transfett og øke forbruket av omega-3 fettsyrer og kostfibre. To nyttige kolesterolstyringsdieter er dash dietten og Middelhavet diett.

Det er også en god ide å øke fysiske aktivitetsnivået.

For det meste bør mange personer med type 2 diabetes også ta en statin for å senke kolesterolet. Selv med normalt kolesterol har disse stoffene vist seg å redusere risikoen for hjerteproblemer.

Type og L’statinintensitet og målkolesterolverdier avhenger av forskjellige faktorer. Dette inkluderer din alder, komorbiditet og risiko for 10 år med aterosklerotisk vaskulær sykdom. Hvis risikoen din er mer enn 20 prosent, trenger du mer aggressiv behandling.

8. Det er behandlinger som jeg kan gjøre for å beskytte mitt hjerte?

En sunn livsstil for hjertet inkluderer et sunt kosthold, unngå røyking og regelmessig trening. Videre må alle hjerterisikofaktorer være under kontroll. Dette inkluderer blodtrykk, diabetes og kolesterol.

De fleste med type 2 diabetes bør også ta en statin for å redusere sannsynligheten for en koronarhendelse. Personer med en historie med kardiovaskulære sykdommer eller de som har høy risiko kan være kandidater for L’aspirin eller andre antiplaterbare agenter. Disse behandlingene spenner fra person til person.

9. Det er advarselsskilt jeg utvikler hjertesykdom?

Advarselsskiltene for tilstedeværelsen av kardiovaskulære sykdommer kan inkludere:

 • Torax eller arm irritasjon
 • pust
 • Palpitasjoner
 • Nevrologiske symptomer
 • Ben hevelse
 • kalvesmerter
 • svimmelhet
 • svime av

Dessverre, i nærvær av diabetes, er hjertesykdom ofte stille. For eksempel kan en blokk være tilstede i koronar arterier uten noen brystsmerter. Dette er kjent som Silent Ischemia.

Derfor er det så viktig å individuelt å håndtere alle hjerte risikofaktorer.

Dott.SSA Maria Pripcean er en spesialisert lege i endokrinologi. Han jobber for tiden på Southview Medical Group i Birmingham, Alabama, som en endokrinolog. I 1993 ble Dr. Pripcean uteksaminert i medisin på Carol Davila Medical School. I 2016 og 2017 ble Dr. Pripcean utnevnt til en av Birminghams beste leger fra B-Metro Magazine. På fritiden liker du å lese, reise og tilbringe tid med sine barn.