Stegge forstyrrelser: Symptomer, risikofaktorer og forebygging

Beskrivelse

The Placenta er et organ som gir næringsstoffer til barnet ditt under graviditeten. Det er generelt implantert på toppen av livmoren og kommer vanligvis av livmorveggen etter å ha levert barnet.

Men i tilfelle av placenta løsrivelse, kommer placentaen av for tidlig. Dette kan forårsake komplikasjoner, fordi barnet ditt ikke kan få nok oksygen eller næringsstoffer. Du kan også oppleve en «8217; skadelig blødning til deg og ditt barn.

Sekund Mars of Dimes, Det anslås at 1 kvinne på 100 abonnerer placenta løsrivelse. Det er viktig å kunne gjenkjenne symptomene på placenta løsrivelse, slik at du raskt kan søke behandling.

Hva er symptomene på placenta løsrivelse?

Hoved symptomet på løsningen av moderkaken er vaginal blødning. Imidlertid kan noen ganger blod forbli fanget bak placenta e 20 prosent av kvinnene Ikke forekomme vaginal blødning. Andre symptomer som kan oppstå med placenta-løsningen inkluderer:

  • uro
  • Plutselig smerte i magen eller ryggen
  • ømhet

Disse symptomene blir verre over tid. Ring legen din umiddelbart hvis du manifesterer en av disse symptomene. Dette gjelder spesielt hvis vaginal blødning oppstår i tredje kvartal.

Hva er risikofaktorene og årsakene til placenta løsrivelse?

Følgende risikofaktorer kan øke sannsynligheten for at en løsrivelse av moderkaken oppstår:

Ifølge Mars of Dimes, En kvinne som hadde en tidligere abort har en sjanse til 10% av å ha en annen i en fremtidig graviditet.

Imidlertid kjenner legene ikke en eksakt årsak til den placenta løsningen. Å ha en eller flere av disse risikofaktorene betyr ikke at en placenta løsrivelse vil oppstå.

Hvordan placenta pause er diagnostisert?

En lege diagnostiserer løsningen av moderkaken som utfører en fysisk eksamen og utfører ofte en ultralyd. Legen kan også drive blodprøver og føtalovervåking.

Legen kan mistenke en placenta løsrivelse, men kan virkelig diagnostisere bare etter fødselen. De vil prøve å samle så mye informasjon som mulig for å få den beste avgjørelsen for deg og ditt barn.

Hva er behandlingene for løsningen av placenta?

Behandlingen av løsningen av placenta avhenger av alvorlighetsgraden av løsningen. Legen vil fastslå om løsningen av moderkaken er mild, moderat eller alvorlig. En liten løsrivelse av moderkaken oppstår når et blodtap skjedde, men blødningen er redusert og deg og barnet ditt er stabile.

Behandlingene vil også avhenge av hvor mye du er i svangerskapet. Hvis du har mistet en betydelig mengde blod, kan du trenge en blodtransfusjon.

I sjeldne tilfeller, hvis legen din ikke stopper blødning, kan du trenge en «8217; hysterektomi. Dette er kirurgisk fjerning av livmor. Igjen, dette er i sjeldne tilfeller av alvorlig blødning.

Hvordan kan du forhindre løsningen av placenta?

Vær oppmerksom på helsen din og sikkerheten kan bidra til å hindre placenta løsrivelse. Dette inkluderer alltid setebelter, avstå fra å røyke og opprettholde blodtrykket på et sunt nivå. Imidlertid er det ikke alltid mulig å forhindre at en placenta løsrivelse oppstår.

Hva er perspektivet for løsningen av placenta?

Barn født av mødre som lider av placenta løsrivelse har større risiko for noen komplikasjoner knyttet til graviditet. Disse inkluderer:

Hvis løsningen av placenta oppstår etter 37 uker med graviditet, er det mindre sannsynlig at et barn har helseproblemer sammenlignet med barn født alle gestasjoner.

Det er svært viktig å søke behandling så raskt som mulig for en potensiell placenta løsrivelse. Ifølge L’American Graviditetsforening, 15 prosent av tilfellene av alvorlig frigjøring av placenta ender med føtal død.

Løsning av placenta er en komplikasjon av graviditet som ikke har et notat. Men hvis du har større risiko for placenta løsrivelse, kan du arbeide for å redusere risikoen. Hvis du er i tredje kvartal og lider av vaginal blødning, ring legen din umiddelbart.