Peroksid dusj for bakteriell vaginose: virkelig fungerer for bv?

COS’Det er en dusj med peroksid?

Douching er prosessen med å bruke vann eller en flytende løsning for å vaske skjeden inne. De endte opp med å bruke flasker eller poser med dyser sprut væske i skjeden. De fleste leveres med en ferdigpakket løsning av vann og eddik, natriumbikarbonat eller jod.

Men noen mennesker kjøper en tom dusjpose og fyller den med din egen løsning. En dusj med peroksid er en type dusj som bruker en blanding av oksygenert vann og vann. Noen hevder at vanningen med hydrogenperoksid kan bidra til å behandle bakteriell vaginose (BV).

Hydrogenperoksid er tilgjengelig i mange styrker, men typen du finner i ditt lokale apotek er vanligvis en 3% konsentrasjon. Denne typen hydrogenperoksid er en antiseptisk løsning som ofte brukes til å desinfisere sår. Under en prosess som kalles oksidasjon, slår hydrogenperoksid celleveggene til bakterier.

Denne oksidasjonsprosessen kan bidra til å bryte ned L’overflødig gjær og bakterier i skjeden? Les videre for å finne ut.

Hva er de potensielle fordelene med en dusj med peroksid?

Den første forsvarslinjen mot BV er antibiotikabehandling. Hvis legen din gir deg en diagnose av BV, vil det foreskrive orale antibiotika eller en antibiotisk krem. Antibiotika fungerer godt på kort sikt.

De fleste ser at symptomene deres forsvinner innen tre uker. Men det er også vanlig at du kommer tilbake innvendig 3 til måneder 12. Videre kan antibiotika som brukes til å behandle BV ha forskjellige bivirkninger, inkludert:

  • kvalme
  • Gjær infeksjon
  • irritasjon

En dusj med hydrogenperoksid bidrar til å unngå bruk av antibiotika og bivirkningene.

Faktisk behandler bv?

Det er ingen mange studier som ser på bruken av hydrogenperoksidlengender for behandling av BV.

TIL 2012 Gjennomgang av litteraturen undersøkte eksisterende studier på # 8217; bruk av antiseptika, som hydrogenperoksid, for behandling av BV. Forfatterne fant noen små studier som tyder på at antiseptiske løsninger kan være effektive som antibiotika. Men de la også merke til at det meste av søket som eksisterer på «antiseptisk vanning som er defekt.

Basert på disse problemene og eksisterende forskning, er det ikke nok bevis for å anbefale antiseptisk rengjøring for BV. Men dette kan endres hvis du skjønte mer studier av høy kvalitet.

En dusj med peroksid vil forårsake bivirkninger?

Helsepersonell anbefaler ikke vanning fordi det har flere risikoer enn fordeler.

L’vanning, spesielt den antiseptiske, kan kaste vaginal mikrobiomet i kaos. Antiseptika er som brede spektrum antibiotika fordi de dreper både gode og dårlige bakterier.

Gode ​​bakterier i vagina har en hensikt, inkludert å hjelpe deg med å beskytte deg mot seksuelle overføringsinfeksjoner (IST) og gjærinfeksjoner.

L’tørking kan også eliminere den naturlige surheten som beskytter vagina fra infeksjoner. L’bruk av en gjenbrukbar dusj kan introdusere mugg og andre sopp i skjeden.

Hvis du allerede har BV, kan vasker av noe slag forårsake diffusjonen av # 8217;. Du kan utilsiktet eliminere bakteriene i # 8217; livmor, i egglederøret og i eggstokkene. Dette kan føre til en tilstand som kalles bekkenbetennelse, noe som kan forårsake kronisk smerte og infertilitet.

Også, vanning med peroksid kan forårsake irritasjon av vagina og vulva. I en studie om rengjøring av hydrogenperoksid, mer enn 30 prosent Deltakere rapporterte vaginal irritasjon.

Cos’andre jeg kan gjøre for bv?

Det er viktig å behandle BV så snart som mulig. Hvis ikke behandlet, kan det Fare for seksuelt overførbare sykdommer, inkludert HIV og # 8217; genital herpes. Øker også risikoen for komplikasjoner av graviditet, som for tidlig fødsel og lav fødselsvekt.

Behandling for BV gir en syklus av antibiotika. Du trenger resept fra legen din. Seksuelle partnere med en penis krever generelt ikke omsorg, men seksuelle partnere med vagina bør testes.

De vanlige foreskrevne legemidlene for behandling av BV inkluderer:

  • Metronidazol (Flagyl, Metrogel-vaginal). Dette er et antibiotika ansatt oralt eller anvendt lokalt. Den aktuelle metronidazolen er en gel satt inn i skjeden. Bivirkninger inkluderer magesmerter.
  • Clindamycin (cleocin, clindex, andre). Dette stoffet kan også tas oralt, men det er vanligvis foreskrevet som en aktuell krem ​​for BV. Kremet kan svekke latex kondomer, så sørg for at du bruker en reservasjonsbevis hvis du bruker kondomer.
  • Tinidazol (Tindamax). Dette er et annet oralt antibiotika. Det kan også forårsake magesmerter.

Bunnlinjen

Det er viktig å behandle BV for å unngå komplikasjoner, men rengjøring er ikke den beste metoden.

L’vanning med hydrogenperoksid kan forårsake vaginal irritasjon og lavendails generelt mens du har BV kan spre infeksjonen høyere i urinveiene. Hvis du tror du har BV, sikre en avtale, slik at du kan begynne med antibiotika.