De 13 grunnene til at selvmordscenen ikke burde ha skjedd

Innholdsmelding: Selvmordsbeskrivelser, ideasjon

Etter å ha mottatt A & # 8217; enorme mengder av Retracolpi, har Netflix endelig bestemt seg for å kutte den kontroversielle selvmordsstedet fra finalen av den første sesongen av & # 8220; 13 grunner til at [8221;. Og personlig, jeg er glad for at de gjorde det.

Selv om det er litt og # 8216, for sent å gjøre det nå, er jeg fortsatt glad for at Netflix vedtar tiltak for å beskytte publikum fra en scene som utløser, som har romantisert selvmord og hadde potensial til å påvirke hans tilskuere i vanskeligheter.

Jeg føler det både på et personlig nivå og som outsider, fordi showet har påvirket mine selvmordsideer.

Jeg valgte å se på og # 8220; 13 grunner til hvorfor & # 8221; uten å vite noe om selvmordscenen (som er grunnen til mellom L & # 8217; mer, i den første sesongen ville vi sikkert være en advarsler om innholdet).

Jeg sliter med min psykiske helse og, både som journalist og som overlevde, ønsket jeg å se hvordan psykisk sykdom var representert i en moderne serie. Som en ung mann som kjempet med psykisk lidelse siden min ungdomsår, ønsket jeg å se om jeg kunne forholde seg til tenårene i serien.

Jeg håpet virkelig å tegne litt og å vite at jeg ikke var alene, noe som ofte følte meg som en tenåring.

Men # 8217; Det eneste jeg lærte å se på serien var en ny metode for selvmord.

Og selv om det var mange utløsende nyanser i showet, tror jeg ikke at ingenting var så farlig som badscenen.

For noen har denne scenen ganske enkelt utløst fordi det viste selvvurdering. Dette treffer mange mennesker som er selvsgrep i fortiden fordi det var for nær hjemmet for dem. Han var et minne om tidligere kamper og smerten han brakte dem til # 8217; selvvennlige. Han brakte dem tilbake til et mørkt sted som ikke var klare til å revidere.

Men jeg kjempet for en annen grunn: det faktum at de så ut som selvmord så lett.

På grunn av min psykiske sykdom L & # 8217; i fjor begynte jeg å eksperimentere med angrep av alvorlig selvmord. Det var ikke en & # 8217; ideen jeg tok lett. Jeg hadde tenkt på timing, metoder, brev, til økonomi og hva ville ha skjedd da jeg hadde gått.

Og da jeg begynte å forestille meg hvordan # 8217; Jeg ville ha gjort, visste jeg allerede hvordan jeg ville ha prøvd: akkurat på samme måte som Hannah.

Jeg husker å tenke på den scenen i «13 grunner til at» og har sett hva Hannahs død syntes å være lett og fredelig. Han syntes å være over om noen få sekunder.

Ja, det var utrolig opprørt og distressed, men scenen så nesten en & # 8220; EXIT VIA D & # 8217; EXIT & # 8221;. Så lett, faktisk, at jeg ble fortalt at det er akkurat som # 8217; Jeg ville ha gjort.

Heldigvis endte jeg med å lete etter hjelp fra et kriseteam. Etter seks uker med daglige besøk, støtte og endringer av narkotika, har selvmordsfølelser redusert, og jeg begynte å se lyset på enden av tunnelen.

Og du vet hvordan andre jeg så? Hvor farlig og urealistisk var den selvmordscenen.

For de som ikke er L & # 8217; Hannah ble vist som liggende i fullt kledd badekar, etter kutting med et knivblad. Den neste scenen viser sine foreldre som finner henne, ødelagt, mens Hannah var død.

Selvmordscenen var rask og ren. De gjorde det til å virke som det var enkelt, som om det kunne være en attraktiv måte å dø på.

For noen i et sårbart hodeområde & # 8211; noen som meg & # 8211; den scenen var imponert, forverret av det faktum at jeg ikke hadde forventet å se henne i utgangspunktet.

Men i virkeligheten, kutt dine håndledd er en utrolig farlig og smertefull ting å gjøre og involverer mange farer, hvorav mange ikke inkluderer døden.

Det er ikke fort. Det er ikke lett. Det er absolutt ikke smertefritt. Og i nesten alle tilfeller, gå galt og kan eksportere til alvorlige infeksjoner og til og med funksjonshemninger.

Jeg skremmer det faktum at hvis jeg ikke hadde søkt hjelp fra fagfolk, og jeg ikke hadde lært dette, kunne jeg ha alvorlig skadet kroppen min for resten av livet mitt.

Men scenen var ikke bare skadelig for meg. Jeg frykter at det kan tungt påvirke andre enn, som meg, de forstod ikke tyngdekraften.

Da jeg prøvde å spore online scenen, # 8217; Jeg fant uten bakteppe & # 8211; Eneste musikk bak & # 8211; Og det virket nesten en veiledning for å avslutte livet ditt. Det var forferdelig.

Det skremmer meg for å forestille meg en følelsesmessig ung seer som ser dette utfoldet på skjermen og tenker: «Dette er måten å gjøre det» 8221;.

Jeg vet at de er der ute, fordi jeg var en av de tilskuerne.

Jeg forstår at Netflix ønsket sjokkfaktoren, så mange fjernsynsprogrammer gjør. Og jeg kan sette pris på ambisjonen om å åpne en samtale om selvmord i en moderne serie. Men måten de gjorde det var farlig og urealistisk.

Selvfølgelig vil de ikke ønske å vise en realistisk måte, fordi det ikke ville være egnet for visjonens alder.

Men i virkeligheten er det en del av problemet. Det er farlig å skildre selvmord på en måte som gjør at det virker relativt enkelt og smertefritt, når det er alt annet.

Det er absolutt ting som jeg liker om showet (jeg innrømmer det, C & # 8217; de var deler som jeg definitivt elsket). Men de overskrider ikke risikoen for å presse inntrykkbare seere for å gjøre dødelige handlinger fordi de tror at det som ble portrettert i showet, vil skje i det virkelige livet.

Scenen ville aldri bli utgitt. Men faktum er at det var og truet tilskuene som meg.

Jeg er glad for at scenen har blitt kuttet. Jeg er redd, men det er for sent.

Hattie Gladwell er journalist, forfatter og supporter av mental helse. Skriver om psykiske lidelser i håp om å redusere stigmaet og oppfordre andre til å snakke.