Spis følelsesmessig spise: hvorfor skjer og hvordan å stoppe det

Du finner deg selv i å løpe i pantry når du føler deg nede eller opprørt? Å finne komfort i maten er vanlig og er en del av en praksis som heter emosjonell spising.

Folk som spiser følelsesmessig når mat flere ganger i uken eller mer for å undertrykke og berolige Negative følelser. De kan til og med føle følelse av skyld eller skam etter å ha spist på denne måten, noe som fører til en overdreven kraftsyklus og tilhørende problemer, for eksempel L’vektøkning.

Hva får noen til å spise på grunn av hans følelser?

Uansett, fra å jobbe stress til økonomiske bekymringer, kan helseproblemer til relasjonskampene være roten å forårsake av din følelsesmessige spising.

Det er et problem som angår begge kjønnene. Men ifølge flere studier er følelsesmessig spising mer vanlig med en kvinne med menn.

Fordi maten?

Negative følelser kan føre til en følelse av tom eller et følelsesmessig vakuum. Det antas at maten er en måte å fylle den tomheten og skape en falsk følelse av & # 8220;fylde& # 8220; eller midlertidig helhet.

Andre faktorer inkluderer:

  • Retur fra sosial støtte under følelsesmessige behovsperioder
  • Ikke engasjere seg i aktiviteter som ellers kunne de lindre stress, tristhet og så videre
  • ikke forstå det forskjell mellom fysisk og følelsesmessig sult
  • Bruke den negative indre dialogboksen som er relatert til tankpisodene. Dette kan opprette en fil syklus av følelsesmessig spising
  • endring Cortisol Nivåer som svar på stress, og bringer til cravings.

sammendrag

Emosjonell spising treffer både menn og kvinner. Det kan skyldes en rekke faktorer, inkludert stress, hormonelle endringer eller blandede sultesignaler.

Følelsesmessig sult mot ekte sult

Menneskene må spise for å leve. Så du kan spørre deg hvordan du skiller mellom følelsesmessige signaler og ekte sultesignaler. I følge Mayo Clinic, Det er mange forskjeller som kan hjelpe deg å forstå hva du lever.

Sult følelsesmessig sult utvikler seg sakte over tid manifesterer seg plutselig eller plutselig ønsker en rekke matgrupper du bare vil ha visse matvarer, føles følelsen av fylde og ta det som et signal for å slutte å spise du kan ta opp mat og ikke prøve en følelse av fylde. Du har ingen negative følelser om å spise. Du føler deg skyldig, eller du skammer deg for å spise.

sammendrag

Fysisk og følelsesmessig sult kan være lett forvirret, men det er grunnleggende forskjeller mellom de to. Vær oppmerksom på hvordan og når det starter sult og hvordan du føler deg etter å ha spist.

Hvordan å slutte å spise følelsesmessig

Emosjonell sult er ikke lett plassert å spise

Mens du gjør full, kan du jobbe akkurat nå, og å spise på grunn av negative følelser, etterlater ofte de mest opprørt folkene i første. Denne syklusen slutter vanligvis ikke til en person Ansikt følelsesmessige behov rett på.

Finn andre måter å håndtere stress på

Oppdage en annen måte å Takle negative følelser Det er ofte det første skrittet mot å overvinne følelsesmessig spising. Dette kan bety å skrive i en dagbok, lese en bok eller finne noen få minutter å slappe av og dekomprete fra dagen.

Det tar tid å forandre din mentalitet fra å lete etter mat for å forplikte deg til andre former for lettelse fra stress, så eksperimenterer en rekke aktiviteter for å finne det som fungerer for deg.

Flytt kroppen din

Noen mennesker finner lettelse i # 8217; få en vanlig trening. En tur eller et løp rundt’isolert eller en rask yoga rutine kan hjelpe i spesielt følelsesmessige øyeblikk.

I en studie, Deltakerne ble bedt om å engasjere seg i åtte uker med yoga. De ble deretter evaluert basert på deres bevissthet og grundig forståelse, fundamentalt deres forståelse av seg selv og situasjonene som omgir dem.

Resultatene viste at vanlig yoga kan være nyttig Forebyggende tiltak Å bidra til å spre følelsesmessige stater som angst og depresjon.

Prøv meditasjon

Andre roer seg til praksis som meditasjon.

Eksistere En rekke studier Støtte bevisst meditasjon som behandling for ukontrollert strømforstyrrelse og følelsesmessig spising.

Den enkle dype pusten er meditasjon som du kan gjøre nesten overalt. Sitt i et rolig og konsentrert rom på pusten din, som strømmer sakte inn og ut av neseborene.

Du kan bla gjennom nettsteder som YouTube for gratis guidede meditasjoner. For eksempel Jason Stephenson & # 8220;Veiviser meditasjon for angst og stress«Det har over 4 millioner synspunkter og passerer gjennom en rekke synspunkter og pusteøvelser i mer enn 30 minutter.

En matdagbok begynner

Hold en oversikt over hva du spiser, og når du spiser det, kan du hjelpe deg med å identifisere de utløsende faktorene som fører til følelsesmessig spisestue. Du kan legge merke til notater på en notatbok eller bytte til teknologi med A’app som MyFitnessPal.

Selv om det kan være vanskelig, prøv å inkludere alt du spiser, stort eller lite det er, og registrerer følelsene du føler på den tiden.

Også, hvis du velger å konsultere en lege for dine spisevaner, kan matboken din være et nyttig verktøy for å dele med legen din.

Spis et sunt kosthold

Sørg også for at du ansetter nok næringsstoffer til å mate kroppen din er grunnleggende. Det kan være vanskelig å skille mellom ekte og følelsesmessig sult. Hvis du spiser godt om dagen, kan det være lettere å finne når du spiser for kjedsomhet, tristhet eller stress.

Du har fortsatt problemer? Prøv å velge sunne snacks, for eksempel frisk frukt eller grønnsaker, enkel popcorn og andre fettfattige og kaloriske matvarer.

Ta med de vanlige delinventsene ut av ditt pantry

Anser muligheten for å ødelegge eller donere mat som ofte når i øyeblikk av konflikt. Tenk på ting med høyt fett, søtt eller kalorisk, som sjetonger, sjokolade og iskrem. Også postponca turer til supermarkedet når du føler deg opprørt.

Hold matene som var ute av rekkevidde når du føler deg følelsesmessig, kan bidra til å bryte syklusen ved å gi deg tid til å tenke før du stikker nesen.

Vær oppmerksom på volumet

Holder å ta en hel pose med sjetonger eller annen mat som skal ha en matbit på. Måle deler og velg små retter for å kontrollere at porsjoner er klar over å spise vaner for å jobbe for å utvikle.

Når du er ferdig med en del, gi deg selv tid før du går tilbake for et sekund. Du kan også prøve en’annen teknikk for å lindre stress, som dyp pusting, i mellomtiden.

Søk etter støtte

Motstår på # 8217; isolasjon i øyeblikk av tristhet eller angst. Selv en rask telefonsamtale til en venn eller et familiemedlem kan gjøre mirakler for humøret ditt. Det er også formelle støttegrupper som kan hjelpe.

Overeaters anonym er en organisasjon som står overfor overflødig mat forårsaket av følelsesmessig fôr, overflødig tvangsmat og andre spiseforstyrrelser.

Legen din kan råde deg til å kontakte en konsulent eller en trener som kan hjelpe deg med å identifisere følelser på sulten din. Finn andre grupper i ditt område ved å søke på sosiale nettsteder som Møte.

Band distraksjonene

Du kan finne deg selv å spise foran TV, datamaskin eller andre distraksjoner. Prøv å slå av røret eller senke telefonen neste gang du er i denne ordningen.

Av Fokuserer på mat, Bittene du tar og ditt nivå av sult, kan du oppdage at du spiser følelsesmessig. Noen finner selv nyttig fokus på å tygge fra 10 til 30 ganger før du svelger en matbit.

Gjør disse tingene tankene dine tid til å begynne med magen.

Arbeid på en positiv interiørdialog

Følelsene av skam og feil er forbundet med følelsesmessig spising. Det er viktig å jobbe på den indre dialogen du føler etter en episode, eller kan føre til en følelsesmessig matadferdssyklus.

I stedet for å falle hardt, prøv å lære av din spøk D & # 8217;. Bruk den som en’mulighet til å planlegge fremtiden. Og sørg for at du belønner deg med dine egne behandlingsmålinger & # 8211; bade, ta en hyggelig spasertur og så videre & # 8211; Når du tar skritt som en gigantisk.

sammendrag

Mat kan bidra til å lindre følelser i utgangspunktet, men motstående følelser bak sult er viktig langsiktig. Fungerer for å finne alternative måter å håndtere stress, som en fysisk trening og peer-støtte, og prøv å øve en god ernæring vaner.

Når du skal se legen din

Det er en vanskelig jobb, men prøv å vurdere din følelsesmessige spise som A’mulighet til å komme i kontakt med deg selv og med dine følelser.

Ta den daglige prosessen til slutt føre til en forbedring forståelse av deg selv, så vel som mot utvikling av sunnere spisevaner.

Hvis ikke adressert, kan følelsesmessig spising føre til ukontrollerte fôringsforstyrrelser eller andre spiseforstyrrelser.

Det er viktig å konsultere legen din dersom du tror at matordene dine er ute av kontrollen din. Legen din kan lede deg til en konsulent eller dietitian for å hjelpe deg med å møte både den mentale og fysiske siden av følelsesmessig spisestue.