Dans under graviditet: Sikker trening

Intro

Mellom ryggsmerter, kvalme og L’utmattelse, graviditet kan være den perfekte unnskyldningen for å hoppe over en treningsøkt. Men hvis graviditeten din er sunn, en PO & # 8216; vanlig trening kan betale tilbake.

Og her er mer gode nyheter: Du trenger ikke å løpe for en kilometer eller gå til vektrommet. Hvis dansen er din lidenskap, gi veien til rytme under graviditet og samle frukt.

Fra treningsøkter og leksjoner til sikkerhetshensyn, det er alt du bør vite om dans for øvelsen under graviditeten.

Snakk med legen din

Del på Pinterest

Før du starter noen form for treningsprogram, er det viktig at du sender den til legen din. Det kan være grunner, så trening under graviditet er en dårlig ide. Disse kan inkludere:

 • Noen former for hjerte eller lunge sykdommer
 • preeklampsi
 • Problemer med livmorhalsen
 • vaginal blødning
 • Takkproblemer
 • Preterm fødsel
 • Alvorlig anemi
 • Premature membranbrudd

Viktige sikkerhetshensyn

Den generelle regelen er at graviditet ikke er den beste tiden å starte en ny type trening.

En dansøkt som Zumba kan imidlertid være et godt treningsalternativ under graviditet, selv om du prøver for første gang. Dette er fordi du kan gå til rytmen din. Og klasse instruktører kan endre rutiner for å bedre møte dine behov.

Eksperter anbefales til gravide kvinner for å nå en hjertefrekvens som ikke overskrider 140 slag per minutt under treningen. Ifølge Mayo Clinic gjelder kardialefrekvensgrenser ikke lenger.

I stedet er anbefalingen at gravide kvinner gjør minst 150 minutter med moderat intensitetsøvelse hver uke. Vi anbefaler også kvinner å justere rytmen under treningsøktene og gjøre pauser om nødvendig.

L’Øvelse, spesielt i en gruppe kontekst som en fitness dans leksjon, vil øke kroppstemperaturen. Dette kan påvirke utviklingen av ditt voksende barn. Så gjør pause for vann; vann og ikke trene så mye at kroppstemperaturen overskrider 101 ° C.

Vær forberedt på å danse

Del på Pinterest

Snakk med klassen din instruktør før du starter. La ham få vite at du er gravid. Be om endringer i dansrutinen for å tilpasse seg den voksende magen, i tyngdepunktet i bevegelse og maktnivået potensielt redusert.

Disse kan inkludere:

 • Mars i stedet for å hoppe
 • trinn i stedet for hopp
 • Modifiserte vendinger
 • alltid holde en fot på bakken

Du vil nok også bli rådet til å gjøre pauser når du trenger det.

Danse

Hvis du har det grønne lyset fra legen din, men du kan ikke finne et dansekurs i ditt område, ikke bli motet. Du kan søke etter Prenatal Dance Training Videos Online og DVD.

Du kan også finne gratis treningsøkter som du kan bruke som inspirasjon. Husk å følge de samme reglene som dansekurs:

L’objektiv er en sammenhengende bevegelse av moderat intensitet, uansett hvor godt du gjør det.

Fordelene med’trening under graviditet

Enten det er danselektioner, vanlige turer eller svømming, er fordelene med regelmessig trening under graviditet imponerende.

Trening under graviditet kan hjelpe:

Du kan også takke forbedringen av sirkulasjonen som følger med øvelsen for å holde mange problemer i sjakk. En bedre sirkulasjon kan bidra til å redusere de ubehagelige bivirkningene av graviditet, inkludert:

L’Øvelse vil styrke ditt kardiovaskulære system, forbedre motstanden din. En bedre muskuløs tone betyr også mindre innsats med daglige aktiviteter og mer energi i løpet av dagen. Også, l’Regular trening kan føre til en mer avslappet søvn. Det kan også bidra til å redusere risikoen for svangerskapsdiabetes.

En annen stor fordel? Ifølge L’American Graviditetsforening kan det fysiske nivået på en mor påvirke arbeidets varighet, mulighetene for medisinske inngrep og den totale utmattelsen i løpet av arbeidet. Selv om smerten av arbeidskraft og fødsel ikke reduseres, forblir i form under graviditeten, vil forbedre motstanden din. Mer passform, tilsynelatende, bedre.

L & # 8217;

Hvis du liker programmerte treningsdansleksjoner eller foretrekker fleksibiliteten til å følge en video av dansetrening hjemme, husk å ha alt klart fra legen din.

Lytt til kroppen din og gjør endringer i dansrutinen din mens du fortsetter. L’Målet er å føle seg bra, så husk at graviditet ikke er på tide å streve for mye. Konsekvent vil du sikkert finne at dansesesjonene dine er en fin måte å lindre spenning på, forbedre humøret ditt og få deg til å føle deg sterk.

Del på Pinterest